Igazságügyi Minisztérium

dr. Varga Judit

igazságügyi miniszter

RSS feliratkozás
Találatok száma: 10

Hírek

A kormány célja, hogy megszüntesse a börtönökben uralkodó túlzsúfoltságot

Igazságügyi Minisztérium, 2020. július 13. 15:59

A kormány célja, hogy szeptember 30-áig megszüntesse a börtönökben uralkodó túlzsúfoltságot, és csaknem háromezer új hely megteremtésével felszámolja a börtönbizniszt - fogalmazott az igazságügyi miniszter hétfőn Veszprémben, tíz büntetés-végrehajtási intézet új épületszárnyainak közös átadórendezvényén.

Folytatódhat a Székely Nemzeti Tanács aláírásgyűjtése

Igazságügyi Minisztérium, 2020. július 10. 13:29

Folytatódhat a Székely Nemzeti Tanács (SZNT) aláírásgyűjtése - hívta fel a figyelmet az igazságügyi miniszter csütörtök este a Facebook-oldalán.

A Mobilitási Csomag bizonyos rendelkezései ellentétesek az Európai Zöld Megállapodással

Igazságügyi Minisztérium, 2020. július 9. 12:53

Az Európai Parlament szabad utat adott szerdán a protekcionizmusnak, miután elfogadta az európai fuvarozói ágazat hosszú távú szabályait meghatározó I. Mobilitási Csomagot, amelynek egyes rendelkezései nemcsak a belső piaci alapszabadságokkal, de a klímasemlegesség célkitűzését rögzítő Európai Zöld Megállapodással is ellentétesek - írta Varga Judit igazságügyi miniszter csütörtökön a Facebookon.

A meddő jogállamisági viták helyett az európai igazságügyi együttműködés jövőjére kell koncentrálni

Igazságügyi Minisztérium, Nemzetközi és Európai Uniós Igazságügyi Együttműködésért Felelős Államtitkárság, 2020. július 7. 10:39

Az eddigi meddő jogállamisági viták helyett az európai igazságügyi együttműködés jövőjére kell koncentrálni - hangsúlyozta Bóka János, az Igazságügyi Minisztérium (IM) európai uniós és nemzetközi igazságügyi együttműködésért felelős államtitkára az EU igazságügyi minisztereinek hétfői videokonferenciáján.

A meddő jogállamisági viták helyett az európai igazságügyi együttműködés jövőjére kell koncentrálni

Igazságügyi Minisztérium, 2020. július 7. 10:24

Az eddigi meddő jogállamisági viták helyett az európai igazságügyi együttműködés jövőjére kell koncentrálni - hangsúlyozta Bóka János, az Igazságügyi Minisztérium (IM) európai uniós és nemzetközi igazságügyi együttműködésért felelős államtitkára az EU igazságügyi minisztereinek hétfői videokonferenciáján.

Bóka János - magyar alelnök az UNCITRAL-ban

Igazságügyi Minisztérium, Nemzetközi és Európai Uniós Igazságügyi Együttműködésért Felelős Államtitkárság, 2020. július 2. 9:50

Az ENSZ Nemzetközi Kereskedelmi Jogi Bizottsága (UNCITRAL) ötvenharmadik ülésszakára alelnökévé választotta Dr. Bóka Jánost, az Igazságügyi Minisztérium nemzetközi és európai uniós igazságügyi együttműködésért felelős államtitkárát.

Nem volt keresnivalója a jogállamiságért aggódóknak Magyarországon a járvány alatt

Igazságügyi Minisztérium, 2020. július 1. 16:58

Alaptalannak nevezte a koronavírus-járvány kezelése miatt Magyarországot ért jogállamisági bírálatokat az igazságügyi miniszter az Országgyűlés európai ügyek bizottsága előtti éves meghallgatásán szerdán, Budapesten.

A veszélyhelyzeti jogrend hozzájárult a védekezés sikeréhez

Igazságügyi Minisztérium, 2020. június 30. 14:50

A koronavírus-járvány alatti kiemelkedően sikeres magyar védekezés okairól is beszélt az igazságügyi miniszter kedden Budapesten.

Az év végén vagy a jövő év elején születhet ítélet a Sargentini-jelentés megsemmisítése ügyében

Igazságügyi Minisztérium, 2020. június 30. 9:52

Az Európai Unió Bírósága hétfőn tárgyalta Magyarország megsemmisítési keresetét a jogsértő szavazatszámítással elfogadott Sargentini-jelentéssel szemben; a precedens értékű ügyben az év végén vagy a jövő év elején születhet ítélet - mondta Varga Judit igazságügyi miniszter kedden a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország című műsorában.

A kormány több áldozatsegítő központot hoz létre

Igazságügyi Minisztérium, 2020. június 29. 16:11

A kormány az áldozatsegítő központok hálózatának fejlesztésével öt éven belül minden megyében könnyen elérhetővé akarja tenni ezeket a szolgáltatásokat - jelentette ki az igazságügyi miniszter hétfőn Pécsen.