Igazságügyi Minisztérium

dr. Varga Judit

igazságügyi miniszter

RSS feliratkozás
Találatok száma: 10

Hírek

Az Igazságügyi Minisztérium harmadik alkalommal rendezte meg a Nemzeti Kiválósági Jogászösztöndíjasok Szakmai Napját

Igazságügyi Minisztérium, 2019. december 4. 16:38

Az Igazságügyi Minisztérium harmadik alkalommal rendezte meg a Nemzeti Kiválósági Jogászösztöndíjasok Szakmai Napját. A tárca 2017 óta minden évben vendégül látja az ösztöndíjat elnyert vidéki joghallgatókat azzal a céllal, hogy bemutassák és megismertessék a hallgatókkal azt a sokszínű munkát, amely a minisztérium falai között zajlik.

Varga Judit a Die Weltben: két politikusnak van víziója Európa számára, az egyik Orbán Viktor

Igazságügyi Minisztérium, 2019. december 4. 15:45

Két politikusnak van víziója Európa számára - az egyik Orbán Viktor címmel jelent meg interjú Varga Judit igazságügyi miniszterrel a Die Welt című konzervatív német lap szerdai számában.

Középosztálybeli gyerekek is kerülnek emberkereskedők csapdájába

Igazságügyi Minisztérium, Igazságügyi Kapcsolatokért Felelős Államtitkárság, 2019. december 4. 15:24

Középosztálybeli családok gyermekei is bekerülnek az emberkereskedelmi hálózatok csapdájába, tehát - sokak vélekedésével szemben - nem elsősorban roma szegregációs problémáról van szó - mondta az Igazságügyi Minisztérium igazságügyi módszertani irányításért felelős helyettes államtitkára kedden Budapesten.

Bóka János Brüsszelben tárgyalt

Igazságügyi Minisztérium, Európai Uniós és Nemzetközi Igazságügyi Együttműködésért Felelős Államtitkárság, 2019. december 4. 13:01

Bóka János európai uniós és nemzetközi igazságügyi együttműködésért felelős államtitkár vett részt a Bel- és Igazságügyi Tanács 2019. december 3-i ülésén Brüsszelben. Magyar szempontból kiemelt fontosságú, hogy a miniszterek tanácsi következtetéseket fogadtak el a bűncselekmények áldozatainak biztosított jogok jövője kapcsán, amely többek között uniós stratégia kialakítását vetíti elő.

Varga Judit az Alapjogokért Központ konferenciáján tartott előadást

Igazságügyi Minisztérium, 2019. december 3. 17:35

Óvatosan reménykedünk abban, hogy az új Európai Bizottság (EB) felállásával változás történik a kontinensen - mondta Szájer József Fidesz-KDNP-s európai parlamenti (EP-) képviselő hétfőn Budapesten.

A munkaügyek magasabb, törvényszéki szintre kerülnek - Téves információk terjednek a sajtóban

Igazságügyi Minisztérium, Igazságügyi Kapcsolatokért Felelős Államtitkárság, 2019. december 2. 16:55

A Magyar Szakszervezeti Szövetség (MASZSZ) 2019. november 21-én blog formában közzétett téves következtetéseire reagál az Igazságügyi Minisztérium. A médiában visszhangot kiváltó aggodalmak szerint a kormányzat a bírósági rendszer tavaszi átalakításával a munkavállalók munkaügyi bírósághoz fordulásának elbátortalanítására, egyesek szerint ellehetetlenítésére törekszik. A MASZSZ aggodalmai alaptalanok.

Versenyképességi feltétel a fejlett választottbírósági rendszer

Igazságügyi Minisztérium, 2019. november 29. 21:18

A gazdasági versenyképesség és a befektetői bizalom erősítésének feltétele a fejlett választottbírósági rendszer - jelentette ki az igazságügyi miniszter pénteken Budapesten, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) mellett működő Állandó Választottbíróság 70. évfordulója alkalmából rendezett konferencián.

Magyarország az EU legaktívabb tagjai közé tartozik a védelempolitikában

Igazságügyi Minisztérium, 2019. november 27. 17:32

Magyarország az Európai Unió legaktívabb tagjai közé tartozik a biztonság-, és védelempolitikában, és rendkívül jó az együttműködése Németországgal - mondta Varga Judit igazságügyi miniszter szerdán Berlinben, ahol részt vett a terület egyik legrangosabb nemzetközi tanácskozásán.

A bíróságok kötelesek lesznek a Kúria jogértelmezését követni

Igazságügyi Minisztérium, 2019. november 23. 22:12

A bíróságok kötelesek lesznek a Kúria jogértelmezését követni az Igazságügyi Minisztérium törvényjavaslata értelmében, ugyanakkor ez nem sérti az ítélkező bírók, vagy az eljáró tanácsok személyes függetlenségét.

A kormány három részletben emeli a bírák és az ügyészek illetményét

Igazságügyi Minisztérium, 2019. november 20. 12:08

A kormány három részletben emeli a bírák és az ügyészek illetményét: január 1-jétől a bírák átlagosan 32 százalékos, az ügyészek 21 százalékos illetményemelésben részesülnek, majd 2021-ben és 2022-ben 12, illetve 13 százalékos emelésben - jelentette be Varga Judit igazságügyi miniszter szerdán Budapesten, sajtótájékoztatón.