Igazságügyi Minisztérium

dr. Varga Judit

igazságügyi miniszter

RSS feliratkozás
Találatok száma: 10

Hírek

Varga Judit uniós szinten is szorgalmazza az áldozatok jogainak megerősítését

Igazságügyi Minisztérium, 2020. január 24. 16:18

Varga Judit részt vett az informális Bel- és Igazságügyi Tanács január 23-i ülésén Zágrábban - tudatta az Igazságügyi Minisztérium (IM) közleményben csütörtökön az MTI-vel.

A nők védelmét és a kapcsolati erőszak elleni küzdelmet szolgáló jogi eszközök

Igazságügyi Minisztérium, 2020. január 23. 15:04

Áttekintő táblázat az Európa Tanács nőkkel szembeni erőszak és a kapcsolati erőszak elleni küzdelemről és azok megelőzéséről szóló, Strasbourgban, 2011. május 11-én kelt Egyezménye (Isztambuli Egyezmény) alapján.

Varga Judit igazságügy-miniszter társadalmi egyeztetést kezdeményez a feltételes szabadságra bocsátás szigorítására irányuló törvénymódosításról

Igazságügyi Minisztérium, 2020. január 21. 19:05

A győri gyermekgyilkosságot és a közelmúlt közvéleményt megrázó eseményeit követően elrendelt vizsgálat eredménye alapján Varga Judit igazságügyi miniszter első és legfontosabb lépésként a feltételes szabadságra bocsátás szabályainak szigorítását javasolta. A tervezethez az észrevételeket 2020. január 27-ig várjuk a velemeny@im.gov.hu email címre.

A kormány zéró toleranciát hirdetett az antiszemitizmussal szemben

Igazságügyi Minisztérium, 2020. január 21. 16:47

A kormány zéró toleranciát hirdetett az antiszemitizmussal szemben - hangsúlyozta Varga Judit igazságügyi miniszter kedden az MTI-nek nyilatkozva.

Újjászülető vidék címmel tartott nagyszabású konferenciát a Miskolci Egyetem

Igazságügyi Minisztérium, 2020. január 18. 16:55

A Miskolci Egyetem Állam- és Jogtudományi Kar, mint az Eperjesi-Miskolci Evangélikus Jogakadémia szellemi örököse és a Miskolci Jogásztradíciók Megőrzéséért Egyesület a IV. Az újjászülető vidék címmel ünnepi konferenciát szervezett pénteken, Miskolcon.

A kormány azonnali hatállyal felfüggeszti a börtönkártérítések kifizetését

Igazságügyi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2020. január 18. 14:32

Elfogadhatatlan, hogy akár súlyos, erőszakos bűnözők és az őket segítő dörzsölt ügyvédek milliókat tegyenek zsebre úgy, hogy visszaélnek a joggal.

Bővülő eszköztár, kormányzati támogatás a bántalmazottaknak

Igazságügyi Minisztérium, 2020. január 17. 18:52

Varga Judit igazságügyi miniszter és Vízkelety Mariann igazságügyi kapcsolatokért felelős államtitkár péntek délben a Miskolci Áldozatsegítő Központban tett látogatást - tájékoztatta az Igazságügyi Minisztérium pénteken az MTI-t.

Februárban terjesztik be a feltételes szabadságra bocsátás szigorításáról szóló javaslatot

Igazságügyi Minisztérium, 2020. január 14. 9:45

Februárban kerülhet az Országgyűlés elé az igazságügyi tárcának a feltételes szabadságra bocsátás szigorításáról szóló javaslata - mondta az igazságügy miniszter az M1 aktuális csatorna hétfői műsorában.

A győri kettős gyermekgyilkosságról készült jelentés

Igazságügyi Minisztérium, 2020. január 6. 15:09

Az igazságügyi miniszter 2019. december 16-án átfogó kormányzati vizsgálatot kezdeményezett annak tisztázása érdekében, hogy a győri kettős gyermekgyilkosságot megelőzően eljárt hatóságok részéről történt-e olyan mulasztás, amely nélkül megelőzhető lett volna a tragédia.

Háromezer bíró és kétezer ügyész bére emelkedett januártól

Igazságügyi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2020. január 3. 13:25

Háromezer bíró és kétezer ügyész bére emelkedett januártól, a bírák átlagosan 32, míg az ügyészek 21 százalékos illetményemelésben részesültek - mondta pénteki sajtótájékoztatóján az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára.