Igazságügyi Minisztérium

dr. Varga Judit

igazságügyi miniszter

RSS feliratkozás
Találatok száma: 10

Hírek

Az európai igazságügyi együttműködést is a járvány elleni küzdelem szolgálatába kell állítani

Igazságügyi Minisztérium, 2020. április 6. 15:48

Az európai igazságügyi együttműködést is a járvány elleni küzdelem szolgálatába kell állítani - nyilatkozta Varga Judit igazságügyi miniszter hétfőn az MTI-nek.

Magyarország csatlakozik az Európai Unió tagállamai által tett alábbi nyilatkozathoz

Igazságügyi Minisztérium, 2020. április 2. 21:37

A jelenlegi példátlan helyzetben a tagállamoknak jogában áll rendkívüli intézkedéseket hozni állampolgáraik védelme és a válság felszámolása érdekében. Mély aggodalmunknak adunk azonban hangot amiatt, hogy egyes rendkívüli intézkedések elfogadása a jogállamiság, demokrácia és az alapvető jogok védelmének alapelveit veszélyezteti.

A járvány példátlan kihívás elé állította az Európai Uniót és tagállamait

Igazságügyi Minisztérium, 2020. április 2. 14:24

A koronavírus-járvány példátlan kihívás elé állította az Európai Uniót és tagállamait, a szokásos megoldások és hagyományos megközelítések nyilvánvalóan alkalmatlannak bizonyultak - hangsúlyozta az igazságügyi miniszter csütörtökön az MTI-nek nyilatkozva.

Magyarország álláspontja a 13 uniós tagállam nyilatkozatát követően

Igazságügyi Minisztérium, 2020. április 2. 11:57

A COVID-19 humánjárvány példátlan kihívás elé állította az Európai Uniót és a tagállamait. A szokásos megoldások és hagyományos megközelítések nyilvánvalóan alkalmatlannak bizonyultak. Minden tagállam számos rendkívüli intézkedést vezetett be.

Varga Judit az ORF-nek: a védekezésről szóló törvény addig lesz hatályban, amíg a veszélyhelyzet fennáll

Igazságügyi Minisztérium, 2020. április 1. 11:29

A koronavírussal szembeni védekezésről szóló törvény addig lesz hatályban, amíg a veszélyhelyzet fennáll - jelentette ki Varga Judit igazságügyi miniszter kedd este az ORF osztrák országos közszolgálati televízió Zeit im Bild című műsorában.

Varga Judit az ARD-nek: demokratikus a védekezésről szóló törvény

Igazságügyi Minisztérium, 2020. április 1. 11:13

Demokratikus a koronavírus elleni védekezésről szóló törvény - jelentette ki Varga Judit igazságügyi miniszter az ARD országos közszolgálati televíziónak.

A járvány idején is folytatódik az állam áldozatsegítő programja

Igazságügyi Minisztérium, 2020. március 31. 9:34

Egyetlen áldozat sem marad egyedül a veszélyhelyzetben, mivel az állam a koronavírus-járvány idején sem hagyja magára a bűncselekmények és a szabálysértések sértettjeit - nyilatkozta az igazságügyi miniszter kedden az MTI-nek.

Varga Judit a Politicóban visszautasította a "felhatalmazási törvénnyel" kapcsolatos bírálatokat

Igazságügyi Minisztérium, 2020. március 30. 11:53

Határozottan visszautasította a koronavírus elleni védekezésről szóló törvényjavaslatot érő bírálatokat Varga Judit a Politico honlapján megjelent pénteki véleménycikkében, kiemelve, hogy a magyar veszélyhelyzeti intézkedésekre adott "hisztérikus reakció" bizonyítéka az Európai Unión belüli kettős mércének.

Nemzetünk életkérdése, mikor és hogyan dönt a Ház

Igazságügyi Minisztérium, 2020. március 24. 17:07

A magyar nemzet életkérdésének nevezte az igazságügyi miniszter, hogy a parlamenti képviselők mikor és milyen döntést hoznak a koronavírus elleni védekezésről szóló kormányzati törvényjavaslatról.

Koronavírus - Varga Judit: az ellenzék álságos és felelőtlen

Igazságügyi Minisztérium, 2020. március 24. 14:29

Érthetetlennek nevezte az ellenzék "álságos" és "felelőtlen" magatartását Varga Judit igazságügyi miniszter hétfő este az M1 aktuális csatornán azzal kapcsolatban, hogy az ellenzék nem járult hozzá a koronavírus elleni védekezésről szóló törvényjavaslat házszabálytól eltérő tárgyalásához