Igazságügyi Minisztérium

dr. Varga Judit

igazságügyi miniszter

RSS feliratkozás
Találatok száma: 10

Hírek

Kitüntetések az államalapítás ünnepén

Igazságügyi Minisztérium, 2019. augusztus 23. 13:41

Varga Judit igazságügyi miniszter az államalapító Szent István király ünnepe alkalmából kitüntetéseket adott át az Igazságügyi Minisztériumban.

A totalitárius diktatúrák áldozataira emlékezünk

Igazságügyi Minisztérium, Európai Uniós és Nemzetközi Igazságügyi Együttműködésért Felelős Államtitkárság, 2019. augusztus 23. 13:34

Nemzeti Hitvallásunkkal tagadjuk a magyar nemzet és polgárai ellen a nemzetiszocialista és a kommunista diktatúra uralma alatt elkövetett embertelen bűnök elévülését – hangsúlyozta Bóka János az Igazságügyi Minisztérium nemzetközi és európai uniós igazságügyi együttműködésért felelős államtitkára a totalitárius rendszerek áldozatainak emléknapján rendezett konferencián Varsóban.

Európa is csak akkor maradhat meg, ha megőrzi önmagát

Igazságügyi Minisztérium, 2019. augusztus 20. 21:29

Az ezeréves magyarság azt üzeni Európának, hogy csak akkor maradhat meg, ha megőrzi önmagát, megvédi határait, a nemzetek Európáját és keresztény szabadságát - jelentette ki az igazságügyi miniszter kedden Miskolcon.

Felavatták a berlini fal egy darabját Sopronpusztán

Igazságügyi Minisztérium, 2019. augusztus 20. 14:48

Ami a németeknek a berlini fal, az volt számunkra, magyaroknak a vasfüggöny.

A multicégek túlhatalma nagy kihívás az Európai Unióban

Igazságügyi Minisztérium, 2019. augusztus 11. 19:50

Az elkövetkező évtizedek egyik legnagyobb kihívása lesz, hogy miként lehet szabályozni a nagy multinacionális vállalatok túlhatalmát. Az Igazságügyi Minisztériumban munkacsoport alakul a kérdés áttekintésére, hogy meddig terjed a véleménynyilvánítás és a techcégek által gyakorolt cenzúra szabadsága, mi a helyzet az adózás, az adatvédelem terén. Erről Varga Judit igazságügyi miniszter beszélt vasárnap a Sziget fesztivál európai uniós pontján.

A magyarok nem lebontják hanem védik Európa értékeit

Igazságügyi Minisztérium, 2019. július 27. 10:18

A magyarok szabadságszerető nép, az egyenes beszéd és adott szó betartásának hívei, akik nem lebontják, hanem védik Európa értékeit - hangoztatta Varga Juditigazságügyi miniszter pénteken Tusnádfürdőn, a 30. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor (Tusványos) Országkép, nemzetkép című pódiumbeszélgetésén.

A kormány visszautasítja a jogállami kritériumokhoz kötődő uniós finanszírozást

Igazságügyi Minisztérium, 2019. július 25. 10:04

A magyar kormány visszautasítja a jogállami kritériumokhoz kötődő uniós finanszírozást.

A köztársasági elnök kinevezte a Minisztérium új államtikárait

Igazságügyi Minisztérium, 2019. július 22. 19:32

Áder János köztársasági elnök átadta kinevezését az Igazságügyi Minisztérium új államtitkárainak.

Az igazságszolgáltatás ma már a közvélemény érdeklődésének középpontjában áll

Igazságügyi Minisztérium, 2019. június 20. 18:25

Az igazságszolgáltatás hatékonysága és minősége ma már a közvélemény érdeklődésének középpontjában áll az Európai Unión kívül és belül egyaránt - mondta Trócsányi László az Igazságügyi Minisztérium és az Európai Közjogi Szervezet (EPLO) konferenciáján csütörtökön Budapesten.

Magyarország Európa élvonalában az ítélkezés időszerűsége alapján

Igazságügyi Minisztérium, 2019. június 12. 16:22

Reagálás az Európa Tanács (ET) Miniszteri Bizottsága kedden kiadott állásfoglalására. A strasbourgi Emberi Jogok Európai Bírósága (EJEB) ítéleteinek végrehajtását felügyelő ET miniszteri bizottsági formáció 2019. június 5-i ülésén megvitatta az eljárások elhúzódásával kapcsolatos Gazsó-ítélet végrehajtása érdekében tett magyar lépéseket.