Igazságügyi Minisztérium

dr. Varga Judit

igazságügyi miniszter

RSS feliratkozás
Találatok száma: 10

Hírek

A politikai nyomásgyakorlás a Magyarországgal szembeni jogállamisági eljárás

Igazságügyi Minisztérium, 2020. szeptember 23. 8:57

Ismét bebizonyosodott, hogy politikai nyomásgyakorlásról van szó az európai uniós alapértékek sérülésének veszélye miatt Magyarországgal szemben megindított, hetes cikkely szerinti jogállamisági eljárás esetében - közölte az igazságügyi miniszter kedden Brüsszelben, a tagországok európai ügyekkel foglalkozó szakminisztereinek tanácsülését követően.

Varga Judit: Európa veszélyes vizeken hajózik

Igazságügyi Minisztérium, 2020. szeptember 21. 17:32

Bár a béke partjairól indult útnak Európa, jelenleg veszélyes vizeken hajózik - jelentette ki az igazságügyi miniszter egy hétfői, a kontinens jövőjéről szóló webináriumon.

A jogállamiság nem válhat politikai zsarolóeszközzé

Igazságügyi Minisztérium, 2020. szeptember 21. 17:29

A jogállamiság nem válhat politikai zsarolóeszközzé - mondta Varga Judit igazságügyi miniszter a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában hétfőn azzal összefüggésben, hogy Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke még megválasztása előtt ígéretet tett arra, hogy évente jelentést készítenek a tagállamok jogállami helyzetéről.

Az Európai Bizottság zsarolásra akarja felhasználni a politikai és ideológiai elvárásokat

Igazságügyi Minisztérium, 2020. szeptember 21. 17:26

Számos jogszabály előkészületei folynak a rövidesen kezdődő parlamenti őszi ülésszakra, az igazságügyi miniszter ezek közül kiemelte a feltételes szabadságra bocsátás szigorítását, az áldozatsegsítés érdekében tervezett módosításokat a Magyar Nemzet szombati számában megjelent interjúban. Varga Judit arról is beszélt: hamarosan nemzetközi példákat oszt meg a jogállamiság helyzetéről, hogy egyértelmű legyen, Magyarországon érvényesül a jog uralma.

Varga Judit: Európának meg kell újulnia

Igazságügyi Minisztérium, 2020. szeptember 21. 17:23

Magas rangú nemzetközi politikusok is felszólalnak majd a "Dialogue on the future of Europe: How to build a more effective and genuinely strong Union?" elnevezésű webináriumon, melyet az Igazságügyi Minisztérium és a Mádl Ferenc Összehasonlító Jogi Intézet közösen szervez jövő hétfőn Budapesten, az Országházban - nyilatkozta pénteken az MTI-nek a közelgő eseménnyel kapcsolatban Varga Judit, az igazságügyi tárca vezetője.

Az uniós források nem adományok

Igazságügyi Minisztérium, 2020. szeptember 17. 12:24

Az uniós források nem adományok - jelentette ki az igazságügyi miniszter szerdán a Facebook-oldalán.

Folytatódott a párbeszéd a digitális szabadság biztosítása érdekében

Igazságügyi Minisztérium, 2020. szeptember 14. 15:54

Tovább folytattuk a párbeszédet az állami és a piaci szereplőkkel, annak érdekében, hogy ne sérülhessen a magyar állampolgárok véleménynyilvánításhoz való joga a nemzetközi tech óriások által uralt közösségi média felületeken - nyilatkozta Varga Judit igazságügyi miniszter a Digitális Szabadság Bizottság hétfői ülését követően az MTI-nek.

A jó jogásznak kiforrott erkölcsi értékrenddel kell bírnia

Igazságügyi Minisztérium, Igazságügyi Kapcsolatokért Felelős Államtitkárság, 2020. szeptember 7. 16:12

A jó jogásznak nem kizárólag szakmai képzettséggel, szerteágazó lexikális tudással kell rendelkeznie, de egyúttal kiforrott erkölcsi, morális értékrenddel is - hangoztatta az igazságügyi kapcsolatokért felelős államtitkár hétfőn Pécsen.

Erős nemzetek nélkül Európa is csak gyenge maradhat

Igazságügyi Minisztérium, 2020. szeptember 3. 13:42

Csak a saját nemzeti érdekeit őszintén és bátran felvállaló tagállamok alkothatnak hosszú távon is sikeres európai közösséget, hiszen "erős nemzetek nélkül Európa is csak gyenge maradhat" - jelentette ki az igazságügyi miniszter csütörtökön a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen (NKE) rendezett fórumon.

Együttműködési megállapodást kötött az Igazságügyi Minisztérium és a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága

Igazságügyi Minisztérium, Igazságügyi Kapcsolatokért Felelős Államtitkárság, 2020. szeptember 3. 10:38

Az Igazságügyi Minisztérium megújította korábbi, 2015. március 20-án kötött együttműködési megállapodását a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságával.