RSS feliratkozás

Videók

Ausztriának is érdeke az erős magyar határvédelem

Ausztriának is érdeke az erős magyar határvédelem2020. január 16.

Orbán Viktor részt vett az Ausztria és a V4 országok csúcstalálkozóján.
Béremelés és intézményfejlesztés az egészségügyben

Béremelés és intézményfejlesztés az egészségügyben2020. január 16.

Bár az egészségügyi szakdolgozóknak sosem lehetünk elég hálásak, a béremelés megbecsülésük egyik legfontosabb eleme, melyet tovább folytatunk. Januárban és novemberben is emelkednek az ápolói alapbérek, valamint az ügyeleti és túlmunkáért kapott díjak is. Továbbá megkezdjük a kórházi várók, kórtermek és az azokhoz kapcsolódó szociális helyiségek felújítását is.
A természetvédelem közös ügyünk

A természetvédelem közös ügyünk2020. január 16.

A környezetvédelem közös ügyünk, vigyáznunk kell erre a csodás országra. A kormány már évek óta a cselekvés útján jár, a klímasemleges energiatermelés tekintetében hazánk jobban teljesít, mint az Európai Unió legtöbb országa. A cél, hogy 2030-ra az áramtermelés 90 százaléka szén-dioxid-mentes legyen, 2050-re pedig szeretnénk elérni a klímasemlegességet is.
Magyarország támogatja az unió 2050-es klímavédelmi céljaiat is, de ahogy minden más kérdésben, ebben is a magyar emberek érdekeit képviseljük.

Ezért az a feltételünk, hogy:
- ne az emberekkel fizettessék meg a klímavédelem árát
- ne emelkedjenek az energia- és élelmiszerárak
- ne csökkenjenek a kohéziós források, fizessenek a gazdag és szennyező országok
- atomenergia nélkül nincs hatékony kibocsátás-csökkentés, ezért támogatni kell azt
Boldog új évet, Magyarország!

Boldog új évet, Magyarország!2020. január 6.

2020-ban is azon leszünk, hogy Magyarország és a magyar emberek előre léphessenek, és hazánk egy kiszámítható és biztonságos hely maradjon. Ezért folytatjuk a gazdaság- és családvédelmi akciótervet, bővítjük a meddőségi kezelések támogatási körét. Folytatódik a Magyar Falu Program, a megyei jogú városok fejlesztése, és szeretnénk folytatni Budapest fejlesztését is. Boldog új évet, Magyarország!
2020: számos új lehetőség a fiataloknak

2020: számos új lehetőség a fiataloknak2020. január 6.

Magyarországnak szüksége van a fiatalok tudására, tehetségére, akiknek a 2020-as év számos új lehetőséget hoz. Elindul a Külföldi Nyelvtanulási Program, továbbra is ingyenes az első sikeres nyelvvizsga, a KRESZ tanfolyam és a vizsga is, valamint a jövő tanévtől nagyon komoly ösztöndíjakkal támogatjuk a szakképzésben tanuló fiatalokat.
Áldott ünnepeket, Magyarország!

Áldott ünnepeket, Magyarország!2020. január 6.

Azért dolgozunk, hogy a magyar családok békében és biztonságban éljenek. Áldott ünnepeket, Magyarország!
Már elérhető a nagyszülői gyed

Már elérhető a nagyszülői gyed2020. január 3.

A Magyarországon teljesen új családtámogatási lehetőséget olyan, még dolgozó, nem nyugdíjas nagyszülők igényelhetik, akik - gyermekük helyett - átvennék az unokák napközbeni ellátásának feladatait - mondta a kormany.hu-nak Rétvári Bence.

Tovább nőttek a nyugdíjak

Tovább nőttek a nyugdíjak2020. január 2.

Tovább nőttek a nyugdíjak - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.
Jövőre is a biztonság, a gazdasági növekedés és a családtámogatás lesz a legfontosabb

Jövőre is a biztonság, a gazdasági növekedés és a családtámogatás lesz a legfontosabb2019. december 31.

A kormány mindent megtesz azért, hogy Magyarország biztonságos ország maradjon, ahol mindenki, aki akar, dolgozni tudjon és munkájáért tisztességes bért kapjon, a családok pedig minden támogatást megkapnak ahhoz, hogy gyermekeiket tisztességesen fel tudják nevelni - mondta Hollik István kormányszóvivő.
Félmillió forintos juttatást kapnak a fegyveres testületek hivatásos állományának tagjai

Félmillió forintos juttatást kapnak a fegyveres testületek hivatásos állományának tagjai2019. december 27.

A kormány célja, hogy az ország gazdasági teljesítőképességének arányában elismerje a fegyveres testületeknél szolgálatot teljesítők hivatástudatát, az ország biztonsága érdekében tett erőfeszítéseiket.
Lezárultak a Magyar Falu Program idei pályázatai

Lezárultak a Magyar Falu Program idei pályázatai2019. december 17.

Az ötezer lélekszám alatti települések közel mindegyike pályázott valamilyen helyben fontos fejlesztési elképzelésének megvalósítására - mondta el Gyopáros Alpár a kormany.hu-nak.
Magyarország egyetért az EU klímacéljaival

Magyarország egyetért az EU klímacéljaival2019. december 12.

Magyarország az EU ambiciózus klímacéljaival egyetért, de világossá kell tenni, hogy e célok elérésének nem lehet következménye az energia- és élelmiszerárak emelkedése - jelentette ki Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a 150. kormányinfón.
Átlátható, kiegyensúlyozottabb, tisztább színház-finanszírozási formát vezetünk be

Átlátható, kiegyensúlyozottabb, tisztább színház-finanszírozási formát vezetünk be2019. december 11.

Nem lehet, hogy az állam úgy támogassa a Katona József Színházat, hogy ne tudjon beleszólni, ott van zaklatási ügy, vagy nincs zaklatási ügy - mondta Fekete Péter a kormany.hu-nak.
Továbbra is elutasítjuk a kötelező kvótát

Továbbra is elutasítjuk a kötelező kvótát2019. december 6.

Mindent megteszünk, hogy megvédjük a magyar határkerítést és a magyar emberek biztonságát - hangsúlyozta Hollik István kormányszóvivő.
A kommunizmusnak nincsenek hősei, csak áldozatai

A kommunizmusnak nincsenek hősei, csak áldozatai2019. november 25.

A kommunizmusnak nincsenek hősei, csak áldozatai - jelentette ki a Miniszterelnöki Kabinetiroda nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkára a Szovjetunióba hurcolt magyar politikai rabok és kényszermunkások emléknapja alkalmából, hétfőn Budapesten.
Jön a második gazdaságvédelmi akcióterv

Jön a második gazdaságvédelmi akcióterv2019. november 21.

Várhatóan öt százalék körül alakul a magyar gazdaság idei növekedése - mondta Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.