Nemzeti Vagyonnal Kapcsolatos Parlamenti Ügyekért Felelős Államtitkár

dr. Fónagy János

Nemzeti Vagyonnal Kapcsolatos Parlamenti Ügyekért Felelős Államtitkár

Vezető hírek

Az ásványkincsekkel történő ésszerű és felelős gazdálkodás közös érdek

Tárca nélküli miniszter, Nemzeti Vagyonnal Kapcsolatos Parlamenti Ügyekért Felelős Államtitkár, 2020. szeptember 7. 11:05

A koronavírus miatt rendhagyó módon, online köszöntötte a bányásztársadalom munkavállalóit, kitüntetett dolgozóit a 70. Bányásznap alkalmából Fónagy János nemzeti vagyonnal kapcsolatos parlamenti ügyekért felelős államtitkár, 2020. szeptember 3-án.

Köszönet a Magyar Posta dolgozóinak

Tárca nélküli miniszter, Nemzeti Vagyonnal Kapcsolatos Parlamenti Ügyekért Felelős Államtitkár, 2020. május 18. 13:36

A járványügyi helyzetben végzett áldozatos munkájukért mondott köszönetet a kormány nevében Fónagy János, az Operatív Törzs sajtótájékoztatóján, 2020. május 18-án.

Május végéig lehet felhasználni a rezsiutalványokat

Tárca nélküli miniszter, Nemzeti Vagyonnal Kapcsolatos Parlamenti Ügyekért Felelős Államtitkár, 2020. május 14. 10:46

Május 31-ig lehet felhasználni a tavalyról megmaradt rezsiutalványokat - hívta fel a figyelmet a Fónagy János, a nemzeti vagyonnal kapcsolatos parlamenti ügyekért felelős államtitkár szerdán az M1 aktuális csatornán.

Május végéig használhatók fel a megmaradt rezsiutalványok

Tárca nélküli miniszter, Nemzeti Vagyonnal Kapcsolatos Parlamenti Ügyekért Felelős Államtitkár, 2020. május 4. 10:40

A rezsiutalványt a kormány tavaly ősszel megbecsülése jeleként biztosította nagyjából 2,6 millió nyugdíjas részére. A juttatás, annak kézbesítése és felhasználása sikeresnek tekinthető, hiszen a jogosultak 98 %-a kézhez vette az utalványt. Az átvett utalványok 95 %-át - több mint 21,5 milliárd forint értékben - pedig már fel is használták a gáz- és villanyszámlák kifizetésére. Az átvett, de még fel nem használt utalványokat (5%) az érintettek 2020. május 31-ig válthatják be.

Megállapodtak az idei évre szóló bérekről a Volánbusznál

Tárca nélküli miniszter, Nemzeti Vagyonnal Kapcsolatos Parlamenti Ügyekért Felelős Államtitkár, 2020. március 16. 10:09

Átlagosan 10% béremelésről szóló megállapodást írt alá 2020. március 12-én a munkáltatói oldal részéről a Volánbusz Zrt., valamint a munkavállalói oldal érdekképviseletében a Volánbusz Közlekedési Szakszervezet. A bérmegállapodás révén egyúttal létrejött az egységes autóbusz-vezetői bérrendszer.

Bérmegállapodás született a MÁV-nál

Tárca nélküli miniszter, Nemzeti Vagyonnal Kapcsolatos Parlamenti Ügyekért Felelős Államtitkár, 2020. március 5. 16:49

Megállapodás született az idei évre szóló csoportszintű bérfejlesztésről a MÁV Zrt. és az érdekképviseletek között 2020. március 5-én, a MÁV székházában.

Megkezdődhetnek a vállalati szintű bértárgyalások

Tárca nélküli miniszter, Nemzeti Vagyonnal Kapcsolatos Parlamenti Ügyekért Felelős Államtitkár, 2020. március 3. 16:39

Már a héten megkezdődhetnek a vállalati szintű bértárgyalások – adta meg a felhatalmazást Fónagy János államtitkár azon a háromoldalú egyeztető tárgyaláson, amely a Stratégiai és Közszolgáltató Társaságok Országos Szövetség (Stratosz) elnöke kezdeményezésére jött létre 2020. március 3-án, Budapesten.

A kormány partner az érdekképviseleti egyeztetésekben

Tárca nélküli miniszter, Nemzeti Vagyonnal Kapcsolatos Parlamenti Ügyekért Felelős Államtitkár, 2020. február 26. 15:23

A 2020. február 20-án kelt szakszervezeti felhívásban a Közszolgáltató Vállalkozások Konzultációs Fóruma (KVKF) munkavállalói oldala azt igényelte, hogy a kormány 2020. február 25-ig hívja össze a KVKF-et. Ennek a kormány 2020. február 24-én eleget tett azzal, hogy a KVKF-et 2020. március 3-ára összehívta. A meghívóban szerepel a 2020. évi bértárgyalás.

Az elmúlt tíz évben számos kiemelt fontosságú vagyonelemet szerzett vissza az állam

Tárca nélküli miniszter, Nemzeti Vagyonnal Kapcsolatos Parlamenti Ügyekért Felelős Államtitkár, 2020. február 25. 14:51

„Ezeknek a szolgáltatóknak a működése egy ország stabilitása, a lakosság ellátása szempontjából stratégiai jelentőségű” – mondta Fónagy János az M1 Summa című műsorában.