Tárca nélküli miniszter

Bártfai-Mager Andrea

nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter

Találatok száma: 10

Hírek

Újabb 15 db Volvo autóbusz érkezett a Volánbusz flottájához

Tárca nélküli miniszter, Állami Vagyongazdálkodásért Felelős Államtitkár, 2020. július 8. 8:37

Július 7-től 15 db új, Volvo 8900 típusú autóbusz áll forgalomba a Volánbusz Zrt. járműflottájában. Az állami tulajdonú vállalat járműfiatalítási programja keretében a mostani beszerzéssel együtt már 720 új autóbuszt állított forgalomba országszerte, az ősz végéig pedig további 119 járművet helyezhet üzembe.

A NÚSZ csatlakozott a Stratégiai és Közszolgáltató Társaságok Országos Szövetségéhez

Tárca nélküli miniszter, Nemzeti Pénzügyi Szolgáltatásokért és Közműszolgáltatásokért Felelős Államtitkár, 2020. június 11. 11:41

A Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató (NÚSZ) Zrt. csatlakozott a legnagyobb magyar állami vállalatokat tömöríti szervezethez, a Stratégiai és Közszolgáltató Társaságok Országos Szövetségéhez (Stratosz) - közölte a NÚSZ csütörtökön az MTI-vel.

Állami vállalat segíti a járvány okozta nehézségek leküzdését

Tárca nélküli miniszter, Állami Vagyongazdálkodásért Felelős Államtitkár, 2020. június 10. 14:40

A Szerencsejáték Zrt. 50 millió forint értékű támogatást adott az Ökomenikus Segélyszervezetnek a hátrányos helyzetű családok, azok gyermekeinek megsegítésére. A nemzeti lottótársaság adományának köszönhetően 500 rászoruló család jut azonnali kríziscsomaghoz a koronavírus hatásainak enyhítése érdekében. A felajánlás biztosítja továbbá 600 nehéz körülmények között élő gyermek nyári táboroztatásának és fejlesztésének anyagi forrását.

Együttműködési megállapodást kötött a Hungaroring, a Groupama tanpálya és a Magyar Közút

Tárca nélküli miniszter, Állami Vagyongazdálkodásért Felelős Államtitkár, 2020. június 8. 16:15

A közlekedésbiztonság növelése és az állami tulajdonú vállalatok szinergiáinak minél nagyobb arányú kihasználása érdekében június 8-án együttműködési megállapodást kötött a Hungaroring Sport Zrt., az ott működő Tanpálya Vezetéstechnikai Centrum Kft. és a Magyar Közút Nonprofit Zrt. - közölte a Magyar Közút hétfőn az MTI-vel.

Teljesítette a kitűzött célokat, megszűnhet a Nemzeti Eszközkezelő Zrt.

Tárca nélküli miniszter, 2020. május 27. 8:09

A 2011-ben létrehozott Nemzeti Eszközkezelő Zrt. (NET Zrt.) a kormány szándékának megfelelően jelentős segítséget nyújtott a szociálisan legrászorultabb hiteladósoknak, ők az elmúlt évben kedvezményes feltételekkel vissza is vásárolhatták korábbi otthonukat. A kitűzött célok teljesülésével a 2020. május 26-án benyújtott törvénytervezet javaslatot tesz a NET törvény hatályon kívül helyezésére. A Nemzeti Eszközkezelő Program segítségével összesen mintegy 155 ezer ember menekült meg úgy a többmilliós hiteltartozásától, hogy továbbra is az otthonában maradhatott. Az elmúlt évek hatékony gazdaságvédelmi intézkedéseinek köszönhetően a bérlők többségének helyzete stabilizálódott, így az érintettek 2019-ben lehetőséget kaptak arra, hogy újból tulajdonosaivá váljanak korábbi otthonuknak.

Mager Andreát bízta meg a kormány a Budapest Bankban lévő többségi állami tulajdon megszüntetésével

Tárca nélküli miniszter, 2020. május 26. 18:14

A kormány azzal bízott meg, hogy folytassak tárgyalásokat a potenciális pénzintézetekkel a Budapest Bankban fennálló többségi állami tulajdon megszüntetése érdekében - közölte Mager Andrea, a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter kedden az MTI-vel.

A válság miatt az állami vállalatok hosszú távú stratégiáját kell átdolgozni

Tárca nélküli miniszter, 2020. május 19. 11:03

A koronavírus-járvány okozta válság miatt az állami vállalatok hosszú távú stratégiáját kell átdolgozni - mondta Mager Andrea, a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter kedden a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Köszönet a Magyar Posta dolgozóinak

Tárca nélküli miniszter, Nemzeti Vagyonnal Kapcsolatos Parlamenti Ügyekért Felelős Államtitkár, 2020. május 18. 13:36

A járványügyi helyzetben végzett áldozatos munkájukért mondott köszönetet a kormány nevében Fónagy János, az Operatív Törzs sajtótájékoztatóján, 2020. május 18-án.

Május végéig lehet felhasználni a rezsiutalványokat

Tárca nélküli miniszter, Nemzeti Vagyonnal Kapcsolatos Parlamenti Ügyekért Felelős Államtitkár, 2020. május 14. 10:46

Május 31-ig lehet felhasználni a tavalyról megmaradt rezsiutalványokat - hívta fel a figyelmet a Fónagy János, a nemzeti vagyonnal kapcsolatos parlamenti ügyekért felelős államtitkár szerdán az M1 aktuális csatornán.

Ingyen és költségmentesen használhatja a Magyar Vöröskereszt a Papp László Sportarénát a veszélyhelyzet fennállásáig

Tárca nélküli miniszter, Állami Vagyongazdálkodásért Felelős Államtitkár, 2020. május 8. 14:02

A koronavírus elleni védekezés segítése érdekében az állami tulajdonú BMSK Zrt. - mint tulajdonos - örömmel járult hozzá ahhoz a felajánláshoz, miszerint a Magyar Vöröskereszt számára ingyenesen biztosítja a Papp László Budapest Sportaréna küzdőterét raktározási és logisztikai célra.