Összesen 90 db új generációs Mercedes-Benz Conecto G típusú járművel bővül az állami tulajdonú közlekedési társaság járműparkja. Erről írt alá megállapodást a Volánbusz Zrt., a Volán Buszpark Kft. és az ITK Holding Zrt. 2020. március 5-én.

A kormány kiemelt figyelmet fordít arra, hogy a magyar emberek számára megfelelő színvonalú közszolgáltatást biztosítson.

Kép letöltéseFotó: Volánbusz Zrt.

Ennek újabb mérföldköve a jelenlegi buszbeszerzés, melynek köszönhetően a korszerű járművek közül 30 darab a főváros egyes agglomerációs vonalain, 22 darab pedig Győrben teljesít majd szolgálatot. A további 38 busszal az ország vidéki nagyvárosainak helyi közlekedésében találkozhatnak majd az utasok. A beszerzés összértéke közel 9,5 milliárd forint, mely része annak a járműpark-megújítási tervnek, amelynek keretében a Volánbusz 2019 és 2022 között összesen 3930 darab autóbusz vásárol. A korszerűsítés célja, hogy az autóbusz-állomány fiatalítása révén az utasok megfelelő színvonalú szolgáltatás igénybevétele mellett tudjanak eljutni a kiválasztott célállomásra.

Az eddigi beszerzéseknek köszönhetően a Volánbusz megkezdte autóbusz-állományának fiatalítását: országszerte már 705 új, modern környezetkímélő autóbuszt állított forgalomba, ezzel is hozzájárulva  a környezetterhelés és légszennyezettség csökkentéséhez.

(Volánbusz / NVTNM Kommunikáció)