„A kormány elkötelezett amellett, hogy a köznevelésnek megfelelő infrastrukturális hátteret biztosítson országszerte” - mondta Juhász Roland állami vagyongazdálkodásért felelős államtitkár a Földeáki Návay Lajos Általános Iskola új tornatermének alapkőletételén, 2020. szeptember 9-én, Földeákon.

Juhász Roland ünnepi beszédében kiemelte: „Magyarország Kormánya minden olyan kezdeményezést támogat, amely hozzájárul a fiatalok testi-lelki fejlődéséhez. Különösen fontosnak tartjuk a sport diákokkal való megszerettetését annak érdekében, hogy arra később, felnőtt korukban is igényük legyen; így a sport – életükbe beépülve – annak alapvető és természetes részévé váljon. A Földeákon most megépülő tornaterem biztosítani fogja a mindennapos testnevelés megfelelő körülményeit, és az itt élő fiatalok – a hiánypótló beruházás révén – egyúttal lehetőséget kapnak az egészséges életmódra is.”

Kép letöltéseFotó: Beruházási Ügynökség

Az államtitkár elmondta, hogy a fejlesztés a Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Program keretében valósul meg, teljes egészében hazai, költségvetési forrásból jön létre, a helyi önkormányzatnak nem kell saját forrást hozzátennie. Az építtető az állami tulajdonú Beruházási Ügynökség, míg a beruházás keretében megvalósuló tornaterem pedig a Földeáki Návay Lajos Általános Iskolához fog tartozni.

Az államtitkár beszédében köszönetet mondott Földeák vezetésének és a programban résztvevőknek, hogy az eddigi egyeztetések során partnerként működtek együtt.

„Közös munkánk eredményeként a diákok a következő, 2021/22-es tanév folyamán már birtokba vehetik az új tornatermet, ami sokkal több annál, mint amit elsőre belegondolunk. Gyermekeink ugyanis nem csupán testnevelés órán vesznek majd itt részt, hanem a rendszeres testedzés élményét megtapasztalva, azt is felismerhetik, milyen nagyszerű érzés egy csapat tagjaként egymásért küzdeni” – tette hozzá Juhász Roland.

(NVTNM Kommunikáció)