„Magyarország Kormánya minden olyan kezdeményezést támogat, amely hozzájárul a fiatalok testi-lelki fejlődéséhez” - mondta Juhász Roland állami vagyongazdálkodásért felelős államtitkár a multifunkcionális létesítmény alapkőletételén, 2020. szeptember 3-án, Szigetváron.

Juhász Roland ünnepi beszédében kiemelte: „A teljes egészében hazai forrásból megvalósuló új sportközponttal minden adott lesz ahhoz, hogy az itt élő fiatalok lehetőséget kapjanak az egészséges életmódra, a sportra és a hazafias gondolkodás elsajátítására. A helyi önkormányzatnak az üzemeltetéshez nem kell saját forrást hozzátennie, ami jelentős könnyebbség a településnek.

A Honvédelmi Sportközpontok létrehozására irányuló fejlesztési program előkészítését és megvalósítását - a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter útján – az állami tulajdonú Beruházási Ügynökség végzi.”

Kép letöltéseFotó: Beruházási Ügynökség

Az államtitkár beszédében köszönetet mondott Szigetvár vezetésének és a programban résztvevőknek, hogy az eddigi egyeztetések során partnerként működtek együtt.

„Közös munkánk eredményeként az új létesítményben olyan hasznosítható elméleti és gyakorlati ismeretekre lehet majd szert tenni, amelyek az állampolgárokon keresztül elősegítik hazánk általános védelmi képességének fejlesztését. Ehhez az infrastrukturális feltétel hamarosan adott is lesz” – tette hozzá Juhász Roland.

(NVTNM Kommunikáció)