A közlekedésbiztonság növelése és az állami tulajdonú vállalatok szinergiáinak minél nagyobb arányú kihasználása érdekében június 8-án együttműködési megállapodást kötött a Hungaroring Sport Zrt., az ott működő Tanpálya Vezetéstechnikai Centrum Kft. és a Magyar Közút Nonprofit Zrt. - közölte a Magyar Közút hétfőn az MTI-vel.

A megállapodást a Hungaroring Sport Zrt. részéről Gyulay Zsolt vezérigazgató, a Tanpálya Vezetéstechnikai Centrum Kft. részéről Gazsi Júlia ügyvezető, míg a Magyar Közút Nonprofit Zrt. részéről Szilvai József Attila vezérigazgató írta alá.

A közleményben felidézik: a vállalatok korábban is számos alkalommal kooperáltak már egymással, a Magyar Közút sofőrjei rendszeresen részt vesznek például a téli munkagépek használatára vonatkozó vezetéstechnikai tréningeken a Hungaroringen. A megállapodással eddigi és jövőbeni projektjeiket szeretnék még jobban összehangolni.

A cégek nemcsak a hatékony információáramlást biztosítják majd egymás között, hanem erősítik és segítik egymás regionális és országos szintű közlekedésbiztonsági kampányait, és vállalják az egymás eseményein való aktív részvételt is - írják.

(MTI)