A Szerencsejáték Zrt. 50 millió forint értékű támogatást adott az Ökomenikus Segélyszervezetnek a hátrányos helyzetű családok, azok gyermekeinek megsegítésére. A nemzeti lottótársaság adományának köszönhetően 500 rászoruló család jut azonnali kríziscsomaghoz a koronavírus hatásainak enyhítése érdekében. A felajánlás biztosítja továbbá 600 nehéz körülmények között élő gyermek nyári táboroztatásának és fejlesztésének anyagi forrását.

„A nemzeti lottótársaság eddig is kiemelt hangsúlyt fektetett a kiskorúak és családjaik védelmére, az Ökumenikus Segélyszervezettel való együttműködésünk nagy múltra tekint vissza a szerencsejáték-függőség megelőzésben és kezelésében, a sérülékeny csoportok védelmében.  A mostani felajánlással a koronavírus okozta hatások leküzdésében szeretnénk segíteni a nehéz sorsú gyermekeket és családjaikat, gondolva a nyári időszakra is” – mondta el Czepek Gábor, a Szerencsejáték Zrt. vezérigazgatója.

Kép letöltéseFotó: Szerencsejáték Zrt.

A koronavírus hatásai számos családot és gyermeket érint hátrányosan. Az állami tulajdonú társaság ezen hatások enyhítésére különített el 50 millió forintot, amelyet az Ökumenikus Segélyszervezet gyermekfejlesztő foglalkozások, közösségi programok, nyári táborok és élelmiszeradományok formájában juttat el a rászorulóknak.

Kép letöltéseFotó: Szerencsejáték Zrt.

A Szerencsejáték Zrt. – felelős állami vállalatként – kiemelt hangsúlyt fektet a társadalmi felelősségvállalás fontosságára, melynek keretében rendszeresen támogatja a társadalmilag hasznos ügyeket.

(Szerencsejáték Zrt. / NVTNM Kommunikáció)