Állami Vagyongazdálkodásért Felelős Államtitkár

Állami Vagyongazdálkodásért Felelős Államtitkár

Vezető hírek

Újabb 15 db Volvo autóbusz érkezett a Volánbusz flottájához

Tárca nélküli miniszter, Állami Vagyongazdálkodásért Felelős Államtitkár, 2020. július 8. 8:37

Július 7-től 15 db új, Volvo 8900 típusú autóbusz áll forgalomba a Volánbusz Zrt. járműflottájában. Az állami tulajdonú vállalat járműfiatalítási programja keretében a mostani beszerzéssel együtt már 720 új autóbuszt állított forgalomba országszerte, az ősz végéig pedig további 119 járművet helyezhet üzembe.

Állami vállalat segíti a járvány okozta nehézségek leküzdését

Tárca nélküli miniszter, Állami Vagyongazdálkodásért Felelős Államtitkár, 2020. június 10. 14:40

A Szerencsejáték Zrt. 50 millió forint értékű támogatást adott az Ökomenikus Segélyszervezetnek a hátrányos helyzetű családok, azok gyermekeinek megsegítésére. A nemzeti lottótársaság adományának köszönhetően 500 rászoruló család jut azonnali kríziscsomaghoz a koronavírus hatásainak enyhítése érdekében. A felajánlás biztosítja továbbá 600 nehéz körülmények között élő gyermek nyári táboroztatásának és fejlesztésének anyagi forrását.

Együttműködési megállapodást kötött a Hungaroring, a Groupama tanpálya és a Magyar Közút

Tárca nélküli miniszter, Állami Vagyongazdálkodásért Felelős Államtitkár, 2020. június 8. 16:15

A közlekedésbiztonság növelése és az állami tulajdonú vállalatok szinergiáinak minél nagyobb arányú kihasználása érdekében június 8-án együttműködési megállapodást kötött a Hungaroring Sport Zrt., az ott működő Tanpálya Vezetéstechnikai Centrum Kft. és a Magyar Közút Nonprofit Zrt. - közölte a Magyar Közút hétfőn az MTI-vel.

Ingyen és költségmentesen használhatja a Magyar Vöröskereszt a Papp László Sportarénát a veszélyhelyzet fennállásáig

Tárca nélküli miniszter, Állami Vagyongazdálkodásért Felelős Államtitkár, 2020. május 8. 14:02

A koronavírus elleni védekezés segítése érdekében az állami tulajdonú BMSK Zrt. - mint tulajdonos - örömmel járult hozzá ahhoz a felajánláshoz, miszerint a Magyar Vöröskereszt számára ingyenesen biztosítja a Papp László Budapest Sportaréna küzdőterét raktározási és logisztikai célra.

Bérmegállapodás született a MÁV-nál

Tárca nélküli miniszter, Nemzeti Vagyonnal Kapcsolatos Parlamenti Ügyekért Felelős Államtitkár, 2020. március 5. 16:49

Megállapodás született az idei évre szóló csoportszintű bérfejlesztésről a MÁV Zrt. és az érdekképviseletek között 2020. március 5-én, a MÁV székházában.

Újabb autóbusz-beszerzésről szóló megállapodást írt alá a Volánbusz Zrt.

Tárca nélküli miniszter, Állami Vagyongazdálkodásért Felelős Államtitkár, 2020. március 5. 15:55

Összesen 90 db új generációs Mercedes-Benz Conecto G típusú járművel bővül az állami tulajdonú közlekedési társaság járműparkja. Erről írt alá megállapodást a Volánbusz Zrt., a Volán Buszpark Kft. és az ITK Holding Zrt. 2020. március 5-én.

További autóbuszokkal bővül a Volánbusz Zrt. járműparkja

Tárca nélküli miniszter, Állami Vagyongazdálkodásért Felelős Államtitkár, 2020. február 20. 14:45

Magas komfortfokozatú turista-autóbuszok vásárlásáról szóló megállapodást kötött a Volánbusz Zrt. a MAN Kamion és Busz Kereskedelmi Kft.-vel, ennek köszönhetően 29 új, emelt padlómagasságú, szóló autóbusz áll forgalomba országszerte várhatóan nyár végéig, a Neoplan Tourliner járművek beszerzésének értéke megközelíti a 2 milliárd 324 millió forintot.

Újabb komfortjavító intézkedések a vasúti személyszállításban

Tárca nélküli miniszter, Állami Vagyongazdálkodásért Felelős Államtitkár, 2020. január 27. 15:33

A MÁV-Start Zrt. idén 375 új - korábbiaknál strapabíróbb, korszerűbb - jegy- és bérletértékesítő automata beszerzését és beüzemelését tervezi saját forrásból összesen 4,6 milliárd forint értékben.

Folytatódik a Volánbusz flotta-állományának megújulása

Tárca nélküli miniszter, Állami Vagyongazdálkodásért Felelős Államtitkár, 2020. január 21. 16:28

Az állami tulajdonú közszolgáltató társaságok esetében alapvető tulajdonosi elvárás - a hatékony, átlátható és gazdaságos működés mellett – a biztonságos és kényelmes utazás biztosítása, az utazási igények legmagasabb szintű kiszolgálása, a szolgáltatási színvonal növelése.