Tárca nélküli miniszter

Bártfai-Mager Andrea

nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter

Vezető hírek

Újabb segítséget kaphatnak a Nemzeti Eszközkezelő ügyfelei

Tárca nélküli miniszter, 2019. október 15. 20:40

A mai napon benyújtott törvénymódosítással a kormány további segítséget nyújt az otthonteremtésben és védelmet biztosít a NET-programban résztvevő családok számára. A programnak köszönhetően összesen több mint 150 ezer ember menekült meg a többmilliós hiteltartozástól, a kormány számukra lehetővé tette, hogy rendkívül kedvező feltételek mellett visszakapják a bankok által korábban elvett otthonaikat.

Bártfai-Mager Andrea: az állami vállalatok járuljanak hozzá a gazdasági növekedéshez

Tárca nélküli miniszter, 2019. október 4. 13:05

Az állami vállalatok "ne vigyenek, hanem hozzanak", azaz járuljanak hozzá a gazdasági növekedéshez, a versenyképességhez, Magyarország regionális és nemzetközi gazdasági szerepének erősítéséhez! Ez nem valósulhatna meg az állami vállalatok együttműködése, közös munkája nélkül - hangsúlyozta Bártfai-Mager Andrea nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter pénteken a MÁV Zrt. és az MVM Zrt. együttműködési megállapodásának aláírása alkalmából Budapesten.

Átadták a füzéri vár alsó várának felvonóhídját

Tárca nélküli miniszter, 2019. szeptember 30. 8:40

Átadták a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei füzéri vár alsó várának felvonóhídját, valamint az oda vezető, 600 méternyi kiépített utat pénteken.

Országos lefedettséggel működik tovább a VOLÁNBUSZ Zrt.

Tárca nélküli miniszter, 2019. szeptember 26. 14:54

Október 1-től országszerte egy állami társaság, a VOLÁNBUSZ Zrt. végzi a helyközi autóbuszos közösségi személyszállítást.

A 21-es főút új kétsávos szakaszait adták át Nógrád megyében

Tárca nélküli miniszter, 2019. szeptember 25. 15:24

A 21-es főút két új, kétszer kétsávos szakaszát adták Nógrád megyében szerdán, amelyek révén befejeződött az M3-as autópálya és Salgótarján közötti kétszer kétsávos, 52 kilométeres út kiépítése, a város bekapcsolódott a gyorsforgalmi hálózatba.

A hulladékgazdálkodás korszerűsítése a kormány kiemelt törekvése

Tárca nélküli miniszter, Nemzeti Pénzügyi Szolgáltatásokért és Közműszolgáltatásokért Felelős Államtitkár, 2019. szeptember 12. 14:55

Az országban egyedülálló, a szelektív hulladékok válogatására szolgáló optikai válogatórendszer üzemet adtak át 2019. szeptember 12-én, Debrecenben.

A versenyképesség fenntartásához az állami vállalatoknak is növelniük kell a hatékonyságot

Tárca nélküli miniszter, 2019. szeptember 9. 10:55

A versenyképesség fenntartásához az állami kézben lévő vállalatoknak is növelniük kell a hatékonyságot, emellett alkalmassá kell tenni ezeket az innovációra. Nem cél, hogy tőzsdére menjenek ezek a cégek, de tőzsdeképesnek kell lenniük.

Megalapították a Közlekedési Innovációs Díjat

Tárca nélküli miniszter, 2019. július 31. 15:53

A közlekedéssel foglalkozó tehetséges fiatalok felkarolása, Magyarországon maradásuk elősegítése érdekében a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató (NÚSZ) Zrt. kezdeményezésére a NÚSZ Zrt. a Közlekedéstudományi Egyesülettel (KTE) közösen megalapította a szakma csúcselismerését, a Közlekedési Innovációs Díjat.

A vasút kulcsfontosságú szerepet játszik a gazdaság növekedésében

Tárca nélküli miniszter, 2019. július 12. 20:35

A vasút kulcsfontosságú szerepet játszik a gazdaság növekedésében - mondta  Bártfai-Mager Andrea, a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter pénteken Budapesten, a 69. Vasutasnap központi ünnepségén a Vasúttörténeti Parkban.