Tárca nélküli miniszter

Bártfai-Mager Andrea

nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter

Vezető hírek

Újabb 15 db Volvo autóbusz érkezett a Volánbusz flottájához

Tárca nélküli miniszter, Állami Vagyongazdálkodásért Felelős Államtitkár, 2020. július 8. 8:37

Július 7-től 15 db új, Volvo 8900 típusú autóbusz áll forgalomba a Volánbusz Zrt. járműflottájában. Az állami tulajdonú vállalat járműfiatalítási programja keretében a mostani beszerzéssel együtt már 720 új autóbuszt állított forgalomba országszerte, az ősz végéig pedig további 119 járművet helyezhet üzembe.

Állami vállalat segíti a járvány okozta nehézségek leküzdését

Tárca nélküli miniszter, Állami Vagyongazdálkodásért Felelős Államtitkár, 2020. június 10. 14:40

A Szerencsejáték Zrt. 50 millió forint értékű támogatást adott az Ökomenikus Segélyszervezetnek a hátrányos helyzetű családok, azok gyermekeinek megsegítésére. A nemzeti lottótársaság adományának köszönhetően 500 rászoruló család jut azonnali kríziscsomaghoz a koronavírus hatásainak enyhítése érdekében. A felajánlás biztosítja továbbá 600 nehéz körülmények között élő gyermek nyári táboroztatásának és fejlesztésének anyagi forrását.

Teljesítette a kitűzött célokat, megszűnhet a Nemzeti Eszközkezelő Zrt.

Tárca nélküli miniszter, 2020. május 27. 8:09

A 2011-ben létrehozott Nemzeti Eszközkezelő Zrt. (NET Zrt.) a kormány szándékának megfelelően jelentős segítséget nyújtott a szociálisan legrászorultabb hiteladósoknak, ők az elmúlt évben kedvezményes feltételekkel vissza is vásárolhatták korábbi otthonukat. A kitűzött célok teljesülésével a 2020. május 26-án benyújtott törvénytervezet javaslatot tesz a NET törvény hatályon kívül helyezésére. A Nemzeti Eszközkezelő Program segítségével összesen mintegy 155 ezer ember menekült meg úgy a többmilliós hiteltartozásától, hogy továbbra is az otthonában maradhatott. Az elmúlt évek hatékony gazdaságvédelmi intézkedéseinek köszönhetően a bérlők többségének helyzete stabilizálódott, így az érintettek 2019-ben lehetőséget kaptak arra, hogy újból tulajdonosaivá váljanak korábbi otthonuknak.

Mager Andreát bízta meg a kormány a Budapest Bankban lévő többségi állami tulajdon megszüntetésével

Tárca nélküli miniszter, 2020. május 26. 18:14

A kormány azzal bízott meg, hogy folytassak tárgyalásokat a potenciális pénzintézetekkel a Budapest Bankban fennálló többségi állami tulajdon megszüntetése érdekében - közölte Mager Andrea, a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter kedden az MTI-vel.

A válság miatt az állami vállalatok hosszú távú stratégiáját kell átdolgozni

Tárca nélküli miniszter, 2020. május 19. 11:03

A koronavírus-járvány okozta válság miatt az állami vállalatok hosszú távú stratégiáját kell átdolgozni - mondta Mager Andrea, a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter kedden a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Május végéig lehet felhasználni a rezsiutalványokat

Tárca nélküli miniszter, Nemzeti Vagyonnal Kapcsolatos Parlamenti Ügyekért Felelős Államtitkár, 2020. május 14. 10:46

Május 31-ig lehet felhasználni a tavalyról megmaradt rezsiutalványokat - hívta fel a figyelmet a Fónagy János, a nemzeti vagyonnal kapcsolatos parlamenti ügyekért felelős államtitkár szerdán az M1 aktuális csatornán.

Május végéig használhatók fel a megmaradt rezsiutalványok

Tárca nélküli miniszter, Nemzeti Vagyonnal Kapcsolatos Parlamenti Ügyekért Felelős Államtitkár, 2020. május 4. 10:40

A rezsiutalványt a kormány tavaly ősszel megbecsülése jeleként biztosította nagyjából 2,6 millió nyugdíjas részére. A juttatás, annak kézbesítése és felhasználása sikeresnek tekinthető, hiszen a jogosultak 98 %-a kézhez vette az utalványt. Az átvett utalványok 95 %-át - több mint 21,5 milliárd forint értékben - pedig már fel is használták a gáz- és villanyszámlák kifizetésére. Az átvett, de még fel nem használt utalványokat (5%) az érintettek 2020. május 31-ig válthatják be.

Járványhelyzetben stratégiai fontosságú vállalatok közé került a Kartonpack Dobozipari Nyrt.

Tárca nélküli miniszter, 2020. április 20. 9:39

A Kormány a koronavírus járvány elleni védekezés keretében kiemelt figyelmet szentel annak, hogy a stratégiai fontosságú vállalatok működőképessége fennmaradjon és a lakosság ellátása folyamatosan biztosított legyen.

Bártfai-Mager Andrea: átalakítja a válság az állami cégeket is

Tárca nélküli miniszter, 2020. április 2. 14:20

Az állami vállalatok közül a közszolgáltató cégek vannak most a legnehezebb helyzetben, a válság pedig egyes társaságok jövőjét teljesen új alapokra helyezi majd - jelentette ki a Figyelőnek adott interjújában Bártfai-Mager Andrea nemzeti vagyon kezeléséért felelős miniszter, a gazdaság újraindításáért felelős akciócsoport vezetője.