Tárca nélküli miniszter

Mager Andrea

nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter

Vezető hírek

Közlemény

Tárca nélküli miniszter, Nemzeti Pénzügyi Szolgáltatásokért és Közműszolgáltatásokért Felelős Államtitkár, 2020. július 24. 12:28

A veszélyhelyzet során teendő intézkedések keretében gazdálkodó szervezet működésének a magyar állam felügyelete alá vonásáról szóló kormányrendelet a KARTONPACK Dobozipari Nyrt.-t 2020. április 17-én a magyar állam felügyelete alá vonta. A magyar állam nevében az állami felügyeletből eredő feladatokat a tulajdonosi joggyakorlással kapcsolatos kormányzati feladatok összehangolásáért felelős kormánybiztos látta el.

Stratégiai és nemzeti érdekeket szolgáló új vegyesvállalat alakult

Tárca nélküli miniszter, Állami Vagyongazdálkodásért Felelős Államtitkár, 2020. július 17. 12:44

A magyar állam és az Airbus Helicopters közös vállalatot alapít Airbus Helicopters Hungary Kft. néven, amit ünnepélyes aláírás keretében jelentettek be 2020 július 17-én, Budapesten.

Távozik a VOLÁNBUSZ elnök-vezérigazgatója

Tárca nélküli miniszter, Állami Vagyongazdálkodásért Felelős Államtitkár, 2020. július 15. 12:00

Távozik a VOLÁNBUSZ Zrt. éléről Dávid Ilona. A leköszönő elnök-vezérigazgatóra a jövőben új kihívások várnak.

Egységes stratégiai irányítás a vasúti és autóbuszos közlekedésben

Tárca nélküli miniszter, Állami Vagyongazdálkodásért Felelős Államtitkár, 2020. július 15. 8:30

Az állami tulajdonú közlekedési szolgáltató társaságok összehangolt, egységes közlekedésszakmai működtetésének és közös stratégiai irányításának hosszú távú erősítése érdekében, 2020. július 15-től a VOLÁNBUSZ Zrt. tulajdonosi joggyakorlója a MÁV Zrt. lesz.

Újabb 15 db Volvo autóbusz érkezett a Volánbusz flottájához

Tárca nélküli miniszter, Állami Vagyongazdálkodásért Felelős Államtitkár, 2020. július 8. 8:37

Július 7-től 15 db új, Volvo 8900 típusú autóbusz áll forgalomba a Volánbusz Zrt. járműflottájában. Az állami tulajdonú vállalat járműfiatalítási programja keretében a mostani beszerzéssel együtt már 720 új autóbuszt állított forgalomba országszerte, az ősz végéig pedig további 119 járművet helyezhet üzembe.

Állami vállalat segíti a járvány okozta nehézségek leküzdését

Tárca nélküli miniszter, Állami Vagyongazdálkodásért Felelős Államtitkár, 2020. június 10. 14:40

A Szerencsejáték Zrt. 50 millió forint értékű támogatást adott az Ökomenikus Segélyszervezetnek a hátrányos helyzetű családok, azok gyermekeinek megsegítésére. A nemzeti lottótársaság adományának köszönhetően 500 rászoruló család jut azonnali kríziscsomaghoz a koronavírus hatásainak enyhítése érdekében. A felajánlás biztosítja továbbá 600 nehéz körülmények között élő gyermek nyári táboroztatásának és fejlesztésének anyagi forrását.

Teljesítette a kitűzött célokat, megszűnhet a Nemzeti Eszközkezelő Zrt.

Tárca nélküli miniszter, 2020. május 27. 8:09

A 2011-ben létrehozott Nemzeti Eszközkezelő Zrt. (NET Zrt.) a kormány szándékának megfelelően jelentős segítséget nyújtott a szociálisan legrászorultabb hiteladósoknak, ők az elmúlt évben kedvezményes feltételekkel vissza is vásárolhatták korábbi otthonukat. A kitűzött célok teljesülésével a 2020. május 26-án benyújtott törvénytervezet javaslatot tesz a NET törvény hatályon kívül helyezésére. A Nemzeti Eszközkezelő Program segítségével összesen mintegy 155 ezer ember menekült meg úgy a többmilliós hiteltartozásától, hogy továbbra is az otthonában maradhatott. Az elmúlt évek hatékony gazdaságvédelmi intézkedéseinek köszönhetően a bérlők többségének helyzete stabilizálódott, így az érintettek 2019-ben lehetőséget kaptak arra, hogy újból tulajdonosaivá váljanak korábbi otthonuknak.

Mager Andreát bízta meg a kormány a Budapest Bankban lévő többségi állami tulajdon megszüntetésével

Tárca nélküli miniszter, 2020. május 26. 18:14

A kormány azzal bízott meg, hogy folytassak tárgyalásokat a potenciális pénzintézetekkel a Budapest Bankban fennálló többségi állami tulajdon megszüntetése érdekében - közölte Mager Andrea, a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter kedden az MTI-vel.

A válság miatt az állami vállalatok hosszú távú stratégiáját kell átdolgozni

Tárca nélküli miniszter, 2020. május 19. 11:03

A koronavírus-járvány okozta válság miatt az állami vállalatok hosszú távú stratégiáját kell átdolgozni - mondta Mager Andrea, a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter kedden a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.