Tárca nélküli miniszter

Bártfai-Mager Andrea

nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter

Vezető hírek

Együttműködik a gazdaság újraindításáért felelős akciócsoport és az MGYOSZ

Tárca nélküli miniszter, 2020. március 23. 11:21

Bártfai-Mager Andrea nemzeti vagyon kezeléséért felelős miniszter, a gazdaság újraindításáért felelős akciócsoport vezetője és Felcsuti Zsolt, a Magyar Gyáriparosok Országos Szövetségének (MGYOSZ) társelnöke megállapodtak abban, hogy az MGYOSZ részt vesz az akciócsoport munkájában és javaslataival aktívan segíti a gazdasági fellendülést célzó döntéseket.

Elfogadta a kormány a gazdaság újraindításáért felelős akciócsoport egyes javaslatait

Tárca nélküli miniszter, 2020. március 19. 16:51

Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke által bejelentett gazdasági intézkedések alapjául szolgáló egyes javaslatokat a gazdaság újraindításáért felelős akciócsoport dolgozta ki. A Bártfai-Mager Andrea által vezetett munkacsoport folyamatos kapcsolatban áll a legnagyobb ágazatok képviselőivel és várja a kamarák, szövetségek, szakmai szervezetek javaslatait. A gazdaság újraindításáért felelős akciócsoport célja, hogy a magyar gazdaság újraindítására újszerű, a kialakult helyzetre dinamikusan reagáló intézkedési tervek kerüljenek mihamarabb kidolgozásra.

A Magyar Postára vonatkozó uniós irányelv felülvizsgálatát kéri a Kormány

Tárca nélküli miniszter, 2020. március 6. 14:31

A nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter levélben fordult az Európai Bizottsághoz annak érdekében, hogy az egyetemes postai szolgáltatók részére a feladataik ellátásához szükséges valós és teljes körű kompenzáció a jövőben biztosítható legyen.

Az állami vagyon felügyelete során kiemelt szempont az integritás-szemlélet

Tárca nélküli miniszter, 2020. február 24. 15:34

„Az integritást kiemelt kérdésként kezeljük, ezért a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter (NVTNM) valamennyi munkatársa integritási képzésen vett részt 2019-ben” – mondta Bártfai-Mager Andrea a VII. Nemzetközi integritás szeminárium nyitórendezvényén, február 24-én, Budapesten.

Következetes, ciklusokon átívelő állami vagyongyarapítást hajt végre a kormány

Tárca nélküli miniszter, 2020. február 24. 16:12

„A 2010 óta tartó építkezés célja egy előre átgondolt stratégia mentén haladt. A magyar kormány kijelölte azokat a stratégiai területeket, amelyek vagy a gazdaság fejlődéséhez szükséges alapokat jelentik, vagy az állampolgárok jólétének és jóllétének eszközrendszerét jelenítik meg, és amelyek megvásárlásával ezek a stratégiai portfólióelemek hozzájárulnak a gazdasági növekedéshez” – mondta a Portfoliónak adott interjújában Bárfai-Mager Andrea.

Tíz év alatt másfélszeresére gyarapodott az állami vagyon

Tárca nélküli miniszter, 2020. február 7. 8:57

2010-hez képest 52 százalékkal, azaz mintegy 6 ezer milliárd forinttal nőtt az állami vagyon nyilvántartási értéke, amely így megközelíti a 18 ezer milliárdot - közölte a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter.

Az állami társaságok kiemelt figyelmet fordítanak a megváltozott munkaképességű emberek foglalkoztatására

Tárca nélküli miniszter, 2020. január 21. 10:23

Magyarországon a csaknem 4,4 millió foglalkoztatottból 150 ezren megváltozott munkaképességűek, és még további mintegy 150 ezren lehetnek, akiknek támogatással, segítséggel, sok erőfeszítéssel és rehabilitációval munkát lehetne biztosítani – mondta Bártfai-Mager Andrea nemzeti vagyon kezelésért felelős tárca nélküli miniszter az Értékplacc Konferencián, 2020. január 17-én.

Új egységekkel bővülhet az állami tulajdonú mozdonyflotta

Tárca nélküli miniszter, Állami Vagyongazdálkodásért Felelős Államtitkár, 2020. január 14. 13:46

A MÁV Zrt. személyszállítással foglalkozó leányvállalata, a MÁV-START Zrt. a napokban közbeszerzési pályázatot írt ki 115 darab modern, környezetvédelmi követelményeknek megfelelő villanymozdony beszerzésére. Eredményes eljárás esetén az első új mozdonyok legkorábban 2022-ben állhatnak forgalomba, elősegítve ezzel a szolgáltatás színvonalának és a vasút versenyképességének növelését.

Ajándékokkal lepték meg a Baranya megyei gyermekotthon lakóit

Tárca nélküli miniszter, 2019. december 19. 15:34

A nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter munkaszervezetében és háttérintézményében dolgozó munkatársak is csatlakoztak ahhoz az EMMI által kezdeményezett adománygyűjtéshez, melynek célja, hogy kormányzati összefogással teljesítsék 7000 gyermekotthonban élő gyermek karácsonyi kívánságát.