Tárca nélküli miniszter

Bártfai-Mager Andrea

nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter

Vezető hírek

Bártfai-Mager Andrea: a további növekedéshez szükség van a vállalati hitelállomány növelésére

Tárca nélküli miniszter, 2019. június 11. 15:56

A további gazdasági növekedés eléréséhez szükség van a vállalati hitelállomány növelésére - mondta Bártfai-Mager Andrea, a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter kedden Budapesten az MFB csoporthoz tartozó Garantiqa Hitelgarancia Zrt. sajtóbeszélgetésén.

Bártfai-Mager Andrea: az állami tulajdonosi joggyakorlás során gyarapítják a közvagyont és megőrzik az értékállóságát

Tárca nélküli miniszter, 2019. június 4. 15:18

Az állami tulajdonosi joggyakorlás alapelve, hogy gyarapítsák a közvagyont, megőrizzék az értékállóságát, és felelősségteljesen gazdálkodjanak a hozzájuk tartozó mintegy 17 ezer milliárd forintnyi vagyonnal - mondta éves meghallgatásán Bártfai-Mager Andrea nemzeti vagyonkezeléséért felelős tárca nélküli miniszter kedden az Országgyűlés gazdasági bizottságában.

Összesen több mint 27 ezer család kapja vissza otthonát az Eszközkezelő felajánlásának köszönhetően

Tárca nélküli miniszter, 2019. június 4. 13:12

A Nemzeti Eszközkezelő Zrt. (NET Zrt.) ügyfelei 60 napig küldhették vissza nyilatkozataikat annak érdekében, hogy újra tulajdonosaivá váljanak korábbi ingatlanuknak. A mintegy 32 500 érintett ügyfélből összesen közel 31 ezren jeleztek vissza május 31-ig. Az állam által biztosított rendkívül kedvezményes feltételeknek köszönhetően közülük 27 500 család vissza kívánja vásárolni a bankok által korábban elvett otthonát.

Közel 20 ezer család kapja vissza otthonát az eddig beérkezett adatok szerint

Tárca nélküli miniszter, 2019. május 9. 15:12

A kormány az Eszközkezelőn keresztül hét év alatt 36 ezer családot mentett meg, és a bankok által korábban elvett lakások nagyon kedvezményes visszavásárlását teszi lehetővé az Eszközkezelő ügyfeleinek. A lehetőséggel az időarányosan beérkezett és feldolgozott nyilatkozatok alapján közel 20 ezer család kapja vissza otthonát.

Megduplázta villamos motorvonatai számát a GYSEV Zrt.

Innovációs és Technológiai Minisztérium, Európai Uniós Fejlesztésekért Felelős Államtitkárság, 2019. április 24. 13:54

Tízzel nőtt, így összesen húsz Flirt motorvonatból áll a Győr-Sopron-Ebenfurti Vasút (GYSEV) Zrt. flottája, miután lezárult a társaság harmadik beszerzési projektje. A vonatok a GYSEV teljes, villamosított vonalhálózatán szállítják az utasokat - tájékoztatta az átadó ünnepséget követően a vasúttársaság szerdán az MTI-t.

Új vezető a Magyar Fejlesztési Bank élén

Tárca nélküli miniszter, 2019. április 1. 9:22

Bártfai-Mager Andrea, nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter 2019. április 1-i hatállyal dr. Sipos-Tompa Leventét nevezte ki a Magyar Fejlesztési Bank vezérigazgatói pozíciójába.

Távozik az MFB elnök-vezérigazgatója

Tárca nélküli miniszter, 2019. március 14. 15:53

2019. március 31-ével, közös megegyezéssel távozik a Magyar Fejlesztési Bank elnök-vezérigazgatója, Bernáth Tamás. Utódjának kinevezéséről hamarosan döntés születik.

Áprilistól határozatlan ideig irányíthatja a HungaroControl a Koszovó feletti magaslégtér forgalmát

Tárca nélküli miniszter, 2019. március 7. 14:13

Áprilistól határozatlan ideig a HungaroControl Magyar Légiforgalmi Szolgálat Zrt. végezheti a Koszovó feletti magaslégtér (KFOR-szektor) irányítását az Észak-Atlanti Tanács döntése szerint - jelentette be Bártfai-Mager Andrea, a nemzeti vagyon kezelésért felelős tárca nélküli miniszter budapesti sajtótájékoztatóján.

Az ország legnagyobb naperőművét építette meg Pakson az MVM

Innovációs és Technológiai Minisztérium, Energiaügyekért és Klímapolitikáért Felelős Államtitkárság, 2019. március 5. 16:56

Átadták az MVM Csoport paksi naperőművét, az ország jelenleg működő legnagyobb fotovoltaikus létesítményét.