Tárca nélküli miniszter

Bártfai-Mager Andrea

nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter

Vezető hírek

Az állami társaságok kiemelt figyelmet fordítanak a megváltozott munkaképességű emberek foglalkoztatására

Tárca nélküli miniszter, 2020. január 21. 10:23

Magyarországon a csaknem 4,4 millió foglalkoztatottból 150 ezren megváltozott munkaképességűek, és még további mintegy 150 ezren lehetnek, akiknek támogatással, segítséggel, sok erőfeszítéssel és rehabilitációval munkát lehetne biztosítani – mondta Bártfai-Mager Andrea nemzeti vagyon kezelésért felelős tárca nélküli miniszter az Értékplacc Konferencián, 2020. január 17-én.

Új egységekkel bővülhet az állami tulajdonú mozdonyflotta

Tárca nélküli miniszter, Állami Vagyongazdálkodásért Felelős Államtitkár, 2020. január 14. 13:46

A MÁV Zrt. személyszállítással foglalkozó leányvállalata, a MÁV-START Zrt. a napokban közbeszerzési pályázatot írt ki 115 darab modern, környezetvédelmi követelményeknek megfelelő villanymozdony beszerzésére. Eredményes eljárás esetén az első új mozdonyok legkorábban 2022-ben állhatnak forgalomba, elősegítve ezzel a szolgáltatás színvonalának és a vasút versenyképességének növelését.

Ajándékokkal lepték meg a Baranya megyei gyermekotthon lakóit

Tárca nélküli miniszter, 2019. december 19. 15:34

A nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter munkaszervezetében és háttérintézményében dolgozó munkatársak is csatlakoztak ahhoz az EMMI által kezdeményezett adománygyűjtéshez, melynek célja, hogy kormányzati összefogással teljesítsék 7000 gyermekotthonban élő gyermek karácsonyi kívánságát.

A hazai bankpiac történetének legnagyobb tranzakciója a Takarékbank integrációja

Tárca nélküli miniszter, 2019. december 17. 15:07

„Túlzás nélkül mondhatom, hogy ilyen nagyságrendű és összetettségű tranzakcióra évtizedek óta nem került sor a hazai pénzügyi szektorban hiszen több, mint 120 szövetkezeti hitelintézet olvadt össze egyetlen nagy, országos lefedettségű kereskedelmi bankba” - mondta Bártfai-Mager Andrea nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter a Takarékbank és Takarék Csoport idei karácsonyi záróünnepségén, 2019. december 12-én.

Kimagasló szakmai munka a Volán-társaságok integrációja

Tárca nélküli miniszter, 2019. december 16. 15:36

„A 2019. október 1-jével megvalósult integrációt követően, a Volánbusz Zrt. 19 ezer fővel Magyarország harmadik legtöbb munkavállalóját foglalkoztató állami társasággá vált” – mondta ünnepi beszédében Bártfai-Mager Andrea nemzeti vagyon kezelésért felelős tárca nélküli miniszter a Volán társaságok sikeres integrációjának alkalmából rendezett díszvacsorán, 2019. december 12-én.

Bártfai-Mager Andrea: új korszakba lépett a postai szolgáltatás

Tárca nélküli miniszter, 2019. december 9. 14:39

Az elektronikus kézbesítő rendszer bevezetése új korszakot jelent a postai szolgáltatások körében - hangsúlyozta Bártfai-Mager Andrea nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter hétfőn a Magyar Posta projektzáró sajtótájékoztatóján, Budapesten.

2019-ben tovább nőtt az autópálya-matricák eladásából származó bevétel

Tárca nélküli miniszter, 2019. november 28. 12:55

A Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató (NÚSZ) Zrt. idén is teljesíti a költségvetési törvényben előírt bevételi terveket, mely egyrészt köszönhető annak, hogy az e-útdíjból származó bevételek 18 %-kal, míg az e-matrica eladások 10 %-kal növekedtek – mondta Juhász Edit nemzeti pénzügyi szolgáltatásokért és közműszolgáltatásokért felelős államtitkár sajtótájékoztatón, 2019. november 27-én. A NÚSZ idei bevétele várhatóan 50 milliárd forinttal növekszik, azaz a tavalyi év 315 milliárd forintról 2019. év végére 364 milliárd forintra emelkedik.

Újabb segítséget kaphatnak a Nemzeti Eszközkezelő ügyfelei

Tárca nélküli miniszter, 2019. október 15. 20:40

A mai napon benyújtott törvénymódosítással a kormány további segítséget nyújt az otthonteremtésben és védelmet biztosít a NET-programban résztvevő családok számára. A programnak köszönhetően összesen több mint 150 ezer ember menekült meg a többmilliós hiteltartozástól, a kormány számukra lehetővé tette, hogy rendkívül kedvező feltételek mellett visszakapják a bankok által korábban elvett otthonaikat.

Bártfai-Mager Andrea: az állami vállalatok járuljanak hozzá a gazdasági növekedéshez

Tárca nélküli miniszter, 2019. október 4. 13:05

Az állami vállalatok "ne vigyenek, hanem hozzanak", azaz járuljanak hozzá a gazdasági növekedéshez, a versenyképességhez, Magyarország regionális és nemzetközi gazdasági szerepének erősítéséhez! Ez nem valósulhatna meg az állami vállalatok együttműködése, közös munkája nélkül - hangsúlyozta Bártfai-Mager Andrea nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter pénteken a MÁV Zrt. és az MVM Zrt. együttműködési megállapodásának aláírása alkalmából Budapesten.