Tárca nélküli miniszter

Süli János

a Paksi Atomerőmű két új blokkjának tervezéséért, megépítéséért és üzembe helyezéséért felelős tárca nélküli miniszter

Vezető hírek

Süli János fogadta a Megyei Jogú Városok Szövetségének tisztségviselőit

Tárca nélküli miniszter, 2018. november 13. 15:56

A Paks II. beruházásért felelős tárca nélküli miniszter kedd délután hivatalában fogadta a Megyei Jogú Városok Szövetségének tisztségviselőit.

Határidőre elkészülnek az új paksi blokkok

Tárca nélküli miniszter, 2018. július 5. 17:21

Az új paksi atomerőművi blokkok műszaki és biztonsági kompromisszumok nélkül, határidőre elkészülnek - mondta Süli János, a Paks II. beruházásért felelős tárca nélküli miniszter az Országgyűlés gazdasági bizottságának paksi kihelyezett ülésén csütörtökön.

Jelentős a külföldi érdeklődés is a beruházás iránt az Atomexpón

Tárca nélküli miniszter, 2018. május 15. 13:56

Jelentős a nemzetközi érdeklődés a Paks II. beruházás iránt az Atomexpo 2018 nemzetközi konferencián és kiállításon Szocsiban, mivel a beruházás egyike azoknak a Roszatom-projekteknek, amelyet az Európai Unió területén valósít meg az orosz atomenergetikai cég, és amelyre speciális, szigorú követelmények vonatkoznak - mondta a Paksi Atomerőmű teljesítmény-fenntartásáért felelős államtitkár újságíróknak.

Az új blokkok határidőre elkészülnek

Tárca nélküli miniszter, 2018. május 14. 14:16

A Paks II. beruházás ütemterv szerint halad, az új blokkok határidőre elkészülnek, minden reális esély megvan arra, hogy 2026-ban, illetve 2027-ben az új termelő egységek belépjenek a rendszerbe és részt vegyenek a magyar energiatermelésben - jelentette ki Süli János ügyvezető tárca nélküli miniszter magyar újságíróknak hétfőn Szocsiban, miután tárgyalt a Roszatom vezetőivel.

Gazdaságosak és biztonságosak lesznek az új atomerőmű-blokkok

Tárca nélküli miniszter, 2018. április 11. 13:25

Gazdaságosak, megtérülők és biztonságosak lesznek a paksi erőmű megépítendő blokkjai - jelentette ki a paksi atomerőmű két új blokkjának tervezéséért, megépítéséért és üzembe helyezéséért felelős tárca nélküli miniszter szerdán, Várpalotán.

Lerakták az ország egyik legnagyobb naperőművének alapkövét Pakson

Tárca nélküli miniszter, 2018. március 29. 13:23

Pakson építi meg az MVM Hungarowind Kft. az ország egyik legnagyobb naperőművét, a 20,6 megawatt kapacitású erőmű alapkövét csütörtökön délelőtt rakták le néhány kilométernyire a paksi atomerőműtől.

Indokolt az új paksi blokkok megépítése

Tárca nélküli miniszter, 2018. március 5. 15:51

Magyarország energetikai helyzete, az ellátásbiztonsági és a nemzetbiztonsági szempontok is indokolttá teszik Paks II megépítését - hangsúlyozta Süli János, az atomerőmű két új blokkjának megvalósításáért felelős tárca nélküli miniszter újságíróknak hétfőn Budapesten, miután megbeszélést folytatott az OECD NEA (Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet Nukleáris Energia Ügynökség) főigazgatójával.

Szakmai támogatást nyújt Paks II. megvalósításánál a NAÜ

Tárca nélküli miniszter, 2018. február 28. 15:46

Szakmai támogatást nyújt a Paks II. beruházás megvalósítása során a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség (NAÜ) - mondta Süli János, a paksi atomerőmű két új blokkjának megvalósításáért felelős tárca nélküli miniszter újságíróknak szerdán Bécsben, miután az ügynökség székházában megbeszélést folytatott Yukiya Amanoval, a szervezet főigazgatójával.

Átadta a felvonulási épületekhez szükséges munkaterületet Paks II.

Tárca nélküli miniszter, 2018. február 27. 13:39

A Paks II. Zrt. hivatalosan átadta a munkaterületet a fővállalkozó Roszatom konszernhez tartozó ASE Engineering Company számára az első felvonulási létesítmények építéséhez kedden. Ezzel megkezdődhet a mintegy 80 egységből álló kiszolgáló épületegyüttes első létesítményeinek építése.