Vagyonpolitikáért Felelős Államtitkárság

Vagyonpolitikáért Felelős Államtitkárság

Videók

Új tornateremben sportolhatnak a kistarcsai diákok

Új tornateremben sportolhatnak a kistarcsai diákok2017. május 31.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium irányítása alatt felgyorsult Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Program keretében újabb tornatermet adtak át Pest megyében. Az ünnepségen beszédet mondott Boros Anita vagyongazdálkodásért felelős helyettes államtitkár és Sárfalvi Péter nemzeti utánpótlás-nevelésért és sportkapcsolatokért felelős helyettes államtitkár.


Új tornateremmel gazdagodik a Fejér megyei Pázmánd

Új tornateremmel gazdagodik a Fejér megyei Pázmánd2017. május 19.

A felgyorsult Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Program keretében újabb tornatermet adtak át Fejér megyében. Az ünnepségen a programot irányító fejlesztési tárcát Boros Anita vagyongazdálkodásért felelős helyettes államtitkár képviselte.
Influenzaellenes népegészségügyi kampányt indít a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium

Influenzaellenes népegészségügyi kampányt indít a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium2017. február 8.

Boros Anita, a vagyonpolitikáért felelős államtitkár feladatait is ellátó vagyongazdálkodásért felelős helyettes államtitkár elmondta, a megelőzésre helyezik a hangsúlyt az „Óvd, akit szeretsz! Tartsd távol az influenzát!” elnevezésű kampány során.
Sportparkok építésére pályázhatnak a települési önkormányzatok

Sportparkok építésére pályázhatnak a települési önkormányzatok2016. július 7.

Az ingyenesen használható szabadtéri létesítmények létrehozásával a kormány a mindennapos sportolásra kíván ösztönözni. A programról Boros Anita helyettes államtitkár illetve Kósz Zoltán és Imre Géza olimpikonok beszéltek a kormany.hu-nak.
Országszerte új tantermekkel bővülnek az iskolák

Országszerte új tantermekkel bővülnek az iskolák 2016. május 12.

A Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Program első ütemében 24 tanterem, 25 tornaterem, 24 tanuszoda-beruházás, és 5 komplett iskola-fejlesztés valósul meg, jellemzően járásközpontokban. Diósdon például új tantermeket építettek az általános iskolához. A program részleteit Boros Anita vagyongazdálkodásért felelős helyettes államtitkár ismertette.
Segítség a legnehezebb helyzetben lévő hiteleseknek

Segítség a legnehezebb helyzetben lévő hiteleseknek2014. október 2.

A bankok elszámoltatásával párhuzamosan a kormány továbbra is segítséget nyújt a legnehezebb helyzetben lévő hiteleseknek. A meghosszabbított kilakoltatási moratórium és az árfolyamgát továbbra is védi a devizahiteleseket. Az ócsai lakópark és az Eszközkezelő ugyancsak családok ezreit mentette meg.
A nemzeti vagyon részévé vált az MKB Bank

A nemzeti vagyon részévé vált az MKB Bank2014. szeptember 30.

Sikeresen és a tervek szerint zárult az adásvételi ügylet az MKB Bank régi és új tulajdonosa között 2014. szeptember 29-én. A Bayerische Landesbank és a magyar államot képviselő nemzeti fejlesztési miniszter által aláírt szerződésnek köszönhetően a bank hazai tulajdonba került. Az adásvétel kapcsán Hegmanné Nemes Sára vagyonpolitikáért felelős államtitkár nyilatkozott a kormany.hu-nak.
Újabb stratégiai vállalatban szerez többségi tulajdont az állam

Újabb stratégiai vállalatban szerez többségi tulajdont az állam2014. szeptember 23.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium döntése alapján a Magyar Állam nevében eljáró MNV Zrt. aláírta a Bombardier Transportation MÁV Hungary Kft. 64,9%-os üzletrészének megvásárlásáról szóló adásvételi szerződést a jelenlegi tulajdonos német Bombardier Transportation GmbH-val 2014. szeptember 19-én, Budapesten.
Több mint 85 milliárd forint hitelintézeti követelést váltott ki a Nemzeti Eszközkezelő

Több mint 85 milliárd forint hitelintézeti követelést váltott ki a Nemzeti Eszközkezelő2014. szeptember 22.

2014 augusztus végéig 22 593 ingatlan felajánlást fogadott be a Nemzeti Eszközkezelő (NET) Zrt., ezzel mintegy 102 000 személy lakhatását biztosítva.
Megerősítette stratégiai együttműködését a Mahart PassNave és a Volánbusz

Megerősítette stratégiai együttműködését a Mahart PassNave és a Volánbusz2014. július 16.

Megerősítette stratégiai együttműködését a Mahart PassNave Kft. és a Volánbusz Zrt., az erről szóló dokumentumot szerdán írták alá Budapesten, a felújított Dömös hajó avatásán.
A vasutasok elhivatottsága nélkülözhetetlen a folyamatos megújuláshoz

A vasutasok elhivatottsága nélkülözhetetlen a folyamatos megújuláshoz2014. július 10.

A kormány célja, hogy a vasút visszanyerje régi méltóságát és erejét, egyre vonzóbbá váljon az utasok számára – mondta Hegmanné Nemes Sára vagyonpolitikáért felelős államtitkár a 64. Vasutasnap alkalmából rendezett díjátadó ünnepségen 2014. július 10-én, Sopronban.
Az idén is lesznek ingyenes utazásra jogosító kedvezmények

Az idén is lesznek ingyenes utazásra jogosító kedvezmények2014. július 1.

A Hungaroring Sport Zrt. állami vállalatokkal együttműködve az idén is megrendezi azt az akciót, amelyben ingyenes utazásra jogosító kedvezményes belépőket válthatnak a magyar nézők a július 27-i Forma-1-es Magyar Nagydíjra.