A Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Program keretében, egyenként 260 millió forintból megvalósuló beruházások alapköveit 2016. november 18-án helyezték el Hejőpapiban és Tiszatarjánban. A diákok a tervek szerint jövőre már az új tornatermekben sportolhatnak.

Hejőpapin a település központjában elhelyezkedő általános iskolához közeli telken, Tiszatarjánban pedig a Mezőcsáti Általános Iskola tiszatarjáni Édes Gergely Tagiskolája telkén épülnek hiánypótló beruházások. A két borsodi település új tornatermei több mint hétméteres belmagasságuknak köszönhetően a mindennapos testnevelésen túl alkalmasak lesznek kosárlabdázásra, röplabdázásra és teremfocizásra is. A létesítmények tervezésekor figyelmet fordítottak arra, hogy külső megjelenésükben illeszkedjenek a helyi település épített környezetéhez és adottságaihoz.

Kép letöltéseHejőpapi Fotó: NSK

Az ünnepélyes eseményeken Boros Anita vagyongazdálkodásért felelős helyettes államtitkár beszédében kiemelte: „Az egészség megőrzésének alapja a rendszeres mozgás, a kormány által bevezetett mindennapos testnevelés programja is ezt kívánja megalapozni. Meggyőződésünk szerint a sport hozzájárul ahhoz, hogy a fiatal nemzedék sikeresen helytálljon az élet bármely területén. Ezért is tartjuk fontosnak, hogy az egészséges testmozgás minél korábban részévé váljon a gyermekek életének.”

A fenti beruházások mellett Borsod-Abaúj-Zemplén megyében tanuszoda épül Edelényben, Mezőcsáton, Putnokon és Tokajban.

Kép letöltéseTiszatarján Fotó: NSK

A Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Program első ütemében, hazai költségvetési forrásból, országszerte 78 helyszínen valósul meg tanterem-, tornaterem-, tanuszoda- és komplett iskola-fejlesztés. Ebből 15 településen már elkészült az új létesítmény, 51 helyen folyik a kivitelezés, a fennmaradó projektek esetében hamarosan leteszik az alapkövet.

(Nemzeti Fejlesztési Minisztérium; Kommunikációs Főosztály)