Infokommunikációért és Fogyasztóvédelemért Felelős Államtitkárság

Kara Ákos

infokommunikációért és fogyasztóvédelemért felelős államtitkár

Videók

Megkezdte munkáját az operatív törzs

Megkezdte munkáját az operatív törzs2018. március 14.

Az előkészítési, szervezési munkálatokkal megkezdte működését a nemzeti ünnep rendezvényeinek biztonságos lebonyolításáért felelős operatív törzs, a biztosítási tervet elfogadták - közölte Kara Ákos, a törzs vezetője szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.
Október 23. a szabadság napja

Október 23. a szabadság napja2017. október 17.

"A magyar a szabadság népe": ahogy 1956-ban is meg kellett küzdeni a szabadságért, úgy most is "harcolni kell, hogy minden olyan értéket, amely Magyarország számára fontos, meg tudjunk őrizni" - hangsúlyozta Kara Ákos sajtótájékoztatón. Hozzátette: ebben segítenek a nemzeti ünnepek, és ennek jegyében készülnek az október 23-ai megemlékezésekre is.
Sikeres műszaki főpróbát tartottak szombaton

Sikeres műszaki főpróbát tartottak szombaton2017. augusztus 19.

Sikeres műszaki főpróbát tartott az augusztus 20-ai ünnepi rendezvények biztonságos lebonyolításáért felelős operatív törzs szombat reggel - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) államtitkára, az operatív törzs vezetője délután, Budapesten.
Elfogadták a biztosítási tervet

Elfogadták a biztosítási tervet2017. augusztus 15.

Elfogadták az augusztus 20-ai ünnepi rendezvények biztosítási tervét - számolt be a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) államtitkára, az operatív törzs (OT) vezetője kedden, Budapesten tartott sajtótájékoztatón.
Megújuló programok, látványosabb tűzijáték és fokozott biztonság augusztus 20-án

Megújuló programok, látványosabb tűzijáték és fokozott biztonság augusztus 20-án2017. augusztus 10.

Látványosabb tűzijátékkal, színes programokkal és a biztonsági szempontok kiemelt kezelésével készül a kormány augusztus 20. megünneplésére. A magyar államiság megőrzésének fontosságáról és az ünnepi programsorozat részleteiről volt szó azon a sajtótájékoztatón, amelyet Kara Ákos, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára és Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója tartott az Országház Vadásztermében 2017. augusztus 10-én.
Megújítják az ünnepi tűzijátékot

Megújítják az ünnepi tűzijátékot 2017. július 31.

Idén megújítják az augusztus 20-i ünnepi tűzijáték struktúráját és koncepcióját - jelentette be a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) infokommunikációért és fogyasztóvédelemért felelős államtitkára. Kara Ákos elmondta: a szakemberekkel is egyeztetve idén a Lánchíd és a Margit híd közötti Duna-szakaszra helyezik át a tűzijátékot.

A tervezettnél korábban vált elérhetővé a szupergyors internet több mint 230 ezer háztartás számára

A tervezettnél korábban vált elérhetővé a szupergyors internet több mint 230 ezer háztartás számára2017. március 18.

A Szupergyors Internet Program 2018 végéig minden magyar polgár, család és vállalkozás számára elérhetővé teszi a szupergyors internet hozzáférést. A szupergyors internet azt jelenti, hogy otthoni és vállalati internet használati sebesség jelentősen (minimum 30 Mbit/s) felgyorsul - jelentette be Kara Ákos a Deutsch Tamással közösen tartott sajtótájékoztatón.
Az e-kereskedelem és a kettős termékminőség áll a fogyasztóvédelem középpontjában

Az e-kereskedelem és a kettős termékminőség áll a fogyasztóvédelem középpontjában2017. március 14.

Az e-kereskedelem szabályozása és a kettős termékminőség megszüntetése áll a fogyasztóvédelem középpontjában az idén, de kiemelt feladat maradt a termékbemutatók ellenőrzése is - mondta Kara Ákos, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) fogyasztóvédelemért és infokommunikációért felelős államtitkára.
Jövőre az e-kereskedelem kerül a fogyasztóvédelem fókuszába

Jövőre az e-kereskedelem kerül a fogyasztóvédelem fókuszába2016. december 20.

Robbanásszerűen növekszik az internetes kereskedelem és meghatározóvá válik a digitalizáció, ezért a kellő időben meghozott szabályokkal szeretnék védeni a fogyasztókat, a tisztességes vállalkozásokat - mondta Kara Ákos sajtótájékoztatón.
Mintegy 54 milliárdos forrás kkv-k digitális fejlesztéseinek támogatására

Mintegy 54 milliárdos forrás kkv-k digitális fejlesztéseinek támogatására2016. december 16.

Mintegy 54 milliárd forint értékben három pályázat indult a digitális gazdaság fejlesztésére a közép-magyarországi régión kívüli kis- és középvállalkozások (kkv) számára - jelentette be Kara Ákos fogyasztóvédelemért és infokommunikációért felelős államtitkár.
Egyedülálló hazai fejlesztés forradalmasíthatja a nemzetközi űripart

Egyedülálló hazai fejlesztés forradalmasíthatja a nemzetközi űripart2016. május 19.

A magyar kutatók által tervezett CROSS rendszer segítségével az eddiginél jóval pontosabban és hatékonyabban biztosítható az űrbe feljuttatott eszközök és személyek biztonsága.
Kiemelt ellenőrzésre számíthatnak a termékbemutatón értékesítők

Kiemelt ellenőrzésre számíthatnak a termékbemutatón értékesítők2015. december 2.

Januártól a fogyasztóvédelmi hatóság kiemelten ellenőrzi az árubemutatókon értékesítő cégeket, miután a parlament kedden elfogadta a kereskedelmi törvény rájuk vonatkozó módosítását - mondta Kara Ákos, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infokommunikációért és fogyasztóvédelemért felelős államtitkára szerdán sajtótájékoztatón Budapesten.
450 milliárd forintnyi pályázattal indít magyar nyelvű honlapot az MFK

450 milliárd forintnyi pályázattal indít magyar nyelvű honlapot az MFK2015. július 28.

A több 1000 milliárdos európai pályázati források hatékonyabb felhasználásáért, 66 nyitott pályázattal indít magyar nyelvű honlapot a Magyar Fejlesztési Központ – jelentette be Kiss Antal, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium miniszteri biztosa, a központ vezetője 2015. július 28-án, Budapesten.
Még több figyelem az időseknek – Megállapodtak a Segítő Kezek infokommunikációs modellprogramjáról

Még több figyelem az időseknek – Megállapodtak a Segítő Kezek infokommunikációs modellprogramjáról2015. június 1.

Magyarország idősbarát kormánya a Segítő Kezek program infokommunikációs továbbfejlesztésével is igyekszik javítani az idősek biztonság- és közérzetét – jelentette be Kara Ákos infokommunikációért és fogyasztóvédelemért felelős államtitkár a modellprogram együttműködési megállapodásának aláírásán.
Magyarország csatlakozik az Európai Űrügynökséghez

Magyarország csatlakozik az Európai Űrügynökséghez2015. február 24.

A mai megállapodással egy rendkívül értékes szövetséget erősítünk meg és emelünk új szintre, hiszen az űrtevékenységen alapuló tudományos és technológiai fejlődés Magyarországon is az értékteremtés egyik legfontosabb húzóerejévé válhat az elkövetkező évtizedekben – jelentette ki Kara Ákos.
Ingyenes otthoni Microsoft Office használat a felsőoktatásban résztvevők számára is

Ingyenes otthoni Microsoft Office használat a felsőoktatásban résztvevők számára is2015. február 17.

A Tisztaszoftver Program keretében a felsőoktatási hallgatók is ingyenesen tölthetik le 5 számítógépre, laptopra, és további 5 mobil eszközre a Word, az Excel, és a PowerPoint legfrissebb változatát - jelentette be Kara Ákos infokommunikációért és fogyasztóvédelemért felelős államtitkár.