Seszták Miklós állami és minisztériumi kitüntetéseket, elismeréseket adott át a fejlesztési minisztérium hatáskörébe tartozó területeken kimagasló teljesítményt nyújtó szakembereknek a nemzeti ünnep alkalmából.

„A magyar nemzetet még mindig a reformkor eszméi és a szabadságharc adta lendület viszi előre törekvéseiben, céljai elérésében. A ma csendes forradalmának eszköze azonban nem a kard, hanem a következetes, kitartó, kemény munka. Az ebben jó példával előttünk járók azzal igazolják a márciusi ifjak tanítását, hogy elhivatottságukkal, szakmai alázatukkal egy független, magabiztos és derűs Magyarországért küzdenek” – mondta a nemzeti fejlesztési miniszter.

Kép letöltéseDr. Bérczi István geológus átveszi az elismerést (Fotó: Bartolf Ágnes/NFM)

„A szabadságot ki kell érdemelnünk, és 1848 forradalmárai irányt mutattak abban, hogyan lehetünk rá méltók: egységes akarattal. A boldogulásért, az ország felemelkedéséért munkálkodó honfitársak építő, gyarapító munkája a nemzedékek láncolatán át egyre közelebb vezet egy erős, büszke ország eszményéhez” – fejtette ki a miniszter.

Kép letöltéseNagy Sándor átveszi elismerését (Fotó: Bartolf Ágnes/NFM)

Seszták Miklós a köztársasági elnök megbízásából Magyar Érdemrend Tisztikeresztje polgári tagozat kitüntetést adott át Dr. Bérczi István geológus, a Miskolci Egyetem Ásvány- és Kőzettani Tanszékének professor emeritusa és Nagy Sándor, a Magyar Villamos Művek Paks II. Atomerőmű Fejlesztő Zrt. vezérigazgatója részére. A Magyar Érdemrend Lovagkeresztje polgári tagozat kitüntetést vehetett át Dr. Schiller Róbert, a Magyar Tudományos Akadémia Energiatudományi Kutatóközpontjának kutató professor emeritusa, az Eötvös Loránd Tudományegyetem címzetes egyetemi tanára.

Kép letöltéseDr. Schiller Róbert átveszi kitüntetését (Fotó: Bartolf Ágnes/NFM)

Az elismerésben részesítettek teljes névsora, galériával együtt a marcius15.kormany.hu oldalon elérhető.

(Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Kommunikációs Főosztály)