A kormányzat stratégiai partnerként tekint a MÁV-ra és elkötelezett a vasúttársaság fejlesztése mellett - erről a nemzeti fejlesztési miniszter beszélt szombaton a nyíregyházi vasutasnapon.

Seszták Miklós kérdésre válaszolva azt mondta, hogy a MÁV korábban veszteséges vállalkozás volt, amely "inkább gondot okozott, mint örömet", de a társaság menedzsmentje által véghezvitt átalakítások meghozták az eredményeket. Éppen ezért "ezen az úton tovább kell menni", ami egyrészt a személyforgalom szolgáltatási színvonalának emelését, másrészt pedig a teherforgalom fejlesztését jelenti - fogalmazott.

Kép letöltéseFotó: Bartolf Ágnes

A kormány kiemelten kezeli például a Budapest-Belgrád vasútvonal fejlesztését, amelyről korábban Magyarország és Szerbia miniszterelnöke is megállapodott. A hatékony és gyors teherszállítás érdekében pedig egy Budapestet elkerülő vasútvonal kialakítása is fontos lenne - jelezte a nemzeti fejlesztési miniszter. Hozzátette: a kormány stratégiai partnerként tekint az állami fenntartásban lévő MÁV-ra.

Seszták Miklós az ünnepségen megköszönte a vasutasok kitartó munkáját, akik szavai szerint "nap mint nap mozgatják az országot".

(MTI/kormany.hu)