Európai Uniós Források Felhasználásáért Felelős Államtitkárság

Rákossy Balázs

európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkár

Európai Uniós Források Felhasználásáért Felelős Államtitkárság

Találatok száma: 10

Beszédek, publikációk, interjúk

2015-ben 830 milliárd forint szolgálja a gazdaságfejlesztést

Pénzügyminisztérium, Európai Uniós Források Felhasználásáért Felelős Államtitkárság, 2015. március 23. 12:53

Néhány hét és megjelennek az új uniós költségvetési ciklus első pályázatai. Idén 830 milliárd forint jut közvetlenül gazdaságfejlesztésre – mondta a Parlament TV Közélet című műsorában Rákossy Balázs európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkár.

Az új uniós források felhasználásának fő célja a gazdaságélénkítés

Pénzügyminisztérium, Európai Uniós Források Felhasználásáért Felelős Államtitkárság, 2015. február 4. 15:45

Minden idők legnagyobb gazdaságélénkítő programja indulhat Magyarországon az új uniós költségvetési ciklus forrásai révén. A következő hét évben ugyanis a hazai társfinanszírozással együtt 12 ezer milliárd forintnyi EU támogatás érkezik hazánkba – fejtette ki Rákossy Balázs államtitkár az ECHO TV Napi Aktuális című műsorában.

Ezermilliárd forint a kisebb cégeknek

Pénzügyminisztérium, Európai Uniós Források Felhasználásáért Felelős Államtitkárság, 2015. február 2. 10:28

Annak érdekében, hogy hazánk a 2007–2013-as uniós fejlesztési időszakot forrásvesztés nélkül zárja, a kormány cselekvési tervet alkotott, és ennek alapján az idei évre a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) is elkészítette munkatervét. Az NGM által irányított operatív programokból idén megközelítőleg hétezer fejlesztést kell ténylegesen is befejezni, és ehhez mintegy 400 milliárd forintot szükséges kifizetni – mondta Rákossy Balázs államtitkár a Magyar Nemzetnek.

Egyetlen eurocentet sem veszíthetünk

Pénzügyminisztérium, Európai Uniós Források Felhasználásáért Felelős Államtitkárság, 2015. január 26. 18:18

A kormány célja, hogy az ország egyetlen eurocentet se veszítsen a támogatásokból, és a teljes összeget szeretné a magyar gazdaságfejlesztésre felhasználni – mondta a Parlament TV Közélet című műsorában Rákossy Balázs európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkár.

2015 fontos év az uniós források felhasználása tekintetében

Pénzügyminisztérium, Európai Uniós Források Felhasználásáért Felelős Államtitkárság, 2015. január 23. 14:36

Aktív év lesz a 2015 az uniós források kihasználása tekintetében, hiszen idén még mintegy 2100 milliárd forint értékben, az előző finanszírozási időszakból származó forrásokat kell a kedvezményezetteknek kiutalni és a projekteket az év végéig befejezni. – hangsúlyozta Rákossy Balázs európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkár az Inforádió Vállalatok és Piacok című magazinjában.

Minden uniós forrást le kell hívnunk

Pénzügyminisztérium, Európai Uniós Források Felhasználásáért Felelős Államtitkárság, 2015. január 23. 14:24

Presztízskérdés, hogy egy eurócentet se hagyjunk Brüsszelben a 2007–2013-as ciklus forrásaiból – jelentette ki a Lánchíd Rádióban a Rákossy Balázs európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkár.

Hamarosan indulnak az új operatív programok pályázatai

Pénzügyminisztérium, Európai Uniós Források Felhasználásáért Felelős Államtitkárság, 2015. január 19. 13:20

Mire az első fecskék megérkeznek Magyarországra, addigra nagy számban, akár több ezer milliárd forintos keretre a kormány elkezdi a pályázatok kiírását - mondta Rákossy Balázs európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkár a Gazdasági Rádió A Nap Vendége című műsorában.

Rekordévet zárt az NGM az uniós pénzek kifizetésében

Pénzügyminisztérium, Európai Uniós Források Felhasználásáért Felelős Államtitkárság, 2015. január 15. 10:08

A Nemzetgazdasági Minisztérium kimagaslóan teljesítette az uniós kifizetéseket, amivel nagy mértékben hozzájárult ahhoz, hogy Magyarország 2014-ben rekord évet tudott zárni az uniós források kifizetésében - mondta Rákossy Balázs európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkár szerdán az ECHO TV Napi Aktuális című műsorában.

Mintegy 70 milliárd forint jut Baranya megyében területfejlesztésre

Pénzügyminisztérium, Európai Uniós Források Felhasználásáért Felelős Államtitkárság, 2014. október 7. 16:01

A 2014-2020-as uniós fejlesztési ciklusban Baranya megyében a Területfejlesztési Operatív Programból (TOP) mintegy 70 milliárd forint jut fejlesztésre; ebből 25,6 milliárd forint gazdaságfejlesztésre, 14,3 településfejlesztésre, Pécs megyei jogú város fejlesztési kerete pedig 29,6 milliárd forint lesz – nyilatkozta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára Pécsen a Pannon Krónikának.

A magyar gazdaság egyre egészségesebb és egyre jobban teljesít

Pénzügyminisztérium, Európai Uniós Források Felhasználásáért Felelős Államtitkárság, 2014. szeptember 25. 13:17

Az utóbbi időszak eredményei azt mutatják, hogy a magyar gazdaság egyre egészségesebb és egyre jobban teljesít az európaihoz képest, ezt pedig tovább erősítik majd a hamarosan elérhető fejlesztési források - mondta Rákossy Balázs, a Nemzetgazdasági Minisztérium európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára.