Európai Uniós Források Felhasználásáért Felelős Államtitkárság

Rákossy Balázs

európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkár

Európai Uniós Források Felhasználásáért Felelős Államtitkárság

Vezető hírek

Pest megye 29 településén nyertek el támogatást kerékpárutakra

Pénzügyminisztérium, Európai Uniós Források Felhasználásáért Felelős Államtitkárság, 2019. június 6. 9:11

Pest megye 29 települése nyert el támogatást kerékpárutak építésére, felújítására, összesen 4,2 milliárd forint értékben - tájékoztatta Rákossy Balázs, a Pénzügyminisztérium (PM) európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára az MTI-t.

Vissza nem térítendő támogatásra pályázhatnak napelemes rendszerek telepítéséhez a kis- és középvállalkozások

Pénzügyminisztérium, Európai Uniós Források Felhasználásáért Felelős Államtitkárság, 2019. május 17. 12:56

Vissza nem térítendő támogatásra pályázhatnak napelemes rendszerek telepítéséhez a mikro-, kis- és középvállalkozások, egy beruházáshoz 1,5 és 3 millió forint közötti összeget lehet elnyerni, a rendelkezésre álló keretösszeg 15 milliárd forint.

Nemzetközi megítélés szerint is a magyar gazdaság stabil és ütésálló

Pénzügyminisztérium, Európai Uniós Források Felhasználásáért Felelős Államtitkárság, 2019. május 14. 12:51

A magyar gazdaság nemzetközi megítélés szerint is stabil és "ütésálló", ennek eléréséhez mélyreható strukturális átalakításokat kellett végrehajtani - mondta Rákossy Balázs, a Pénzügyminisztérium európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára kedden a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) innováció témában szervezett konferenciáján, Budapesten.

Megkezdődött a vitorlás szezon a Balatonnál

Pénzügyminisztérium, Európai Uniós Források Felhasználásáért Felelős Államtitkárság, 2019. május 13. 10:17

Az idei év az olimpiai felkészülés jegyében zajlik a magyar vitorlázásban - fogalmazott a Magyar Vitorlás Szövetség elnöke szombaton Balatonfüreden a Balatoni Évadnyitó Belflex Nagydíj megnyitóján.

Tisztújítás a Joint Venture Szövetségnél

Pénzügyminisztérium, Európai Uniós Források Felhasználásáért Felelős Államtitkárság, 2019. május 8. 11:00

Tisztújító közgyűlést tartott kedden a Joint Venture Szövetség (JVSZ), amelyen új tagokat választottak az elnökségbe - tájékoztatta a szervezet az MTI-t.

Társadalmi egyeztetésen az épületenergetikai pályázat

Pénzügyminisztérium, Európai Uniós Források Felhasználásáért Felelős Államtitkárság, 2019. április 8. 8:27

Elindult a "Megújuló energia használatát, energiahatékonyság növelését célzó épületenergetikai fejlesztések támogatása" című pályázati felhívás társadalmi egyeztetése a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program (Ginop) keretében, a vállalkozások összesen 10 milliárd forint értékű vissza nem térítendő támogatásra pályázhatnak majd - tájékoztatta Rákossy Balázs, a Pénzügyminisztérium (PM) európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára az MTI-t.

A bankrendszer érdeke is a fenntartható, kiszámítható gazdasági növekedés

Pénzügyminisztérium, Európai Uniós Források Felhasználásáért Felelős Államtitkárság, 2019. április 5. 16:49

A bankrendszer és a kormányzat közös érdeke a fenntartható, kiszámítható gazdasági növekedés, a szektor növekedési periódusban van, bőséges likviditással és megfelelő tőkeerővel rendelkezik ahhoz, hogy a további gazdasági növekedést szolgálja - hangsúlyozták a Magyar Bankszövetség megalakulásának 30. évfordulója alkalmából tartott nemzetközi konferencia előadói pénteken Budapesten.

Indulhatnak a bölcsődefejlesztések

Pénzügyminisztérium, Európai Uniós Források Felhasználásáért Felelős Államtitkárság, 2019. április 1. 10:02

Összesen közel 10,5 milliárd forintos keretösszeggel jelentek meg bölcsődei férőhelyek kialakítását és bővítését célzó pályázati felhívások a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében - tájékoztatta Rákossy Balázs európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkár az MTI-t hétfőn.

Több mint 2,2 milliárd forint jut az élelmiszerpiac fejlesztésére

Pénzügyminisztérium, Európai Uniós Források Felhasználásáért Felelős Államtitkárság, 2019. március 26. 8:23

Több mint 2,2 milliárd forintot nyert el, elsősorban az élelmiszerpiac építésére, fejlesztésére összesen 20, a főváros vonzáskörzetében fekvő település, illetve 10 ezer főnél népesebb Pest megyei város önkormányzata - mondta Rákossy Balázs, a Pénzügyminisztérium (PM) európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára az MTI-nek.