A Pénzügyminisztérium az idei tanévben kétmillió forinttal díjazza a pénzügyi tudatosság fejlesztésében élenjáró iskolát. A tárca az intézmények mellett a kiemelkedő teljesítményt nyújtó diákokat és tanárokat is díjazza - tájékoztatta Gion Gábor pénzügyekért felelős államtitkár az MTI-t.

A díjazottakra javaslatot 2020. március 31-ig lehet tenni - tette hozzá.

A Pénzügyminisztérium a pénzügyi tudatosság fejlesztése során a kimagasló tevékenységet felmutató tanulót 150 ezer forinttal, általános vagy középfokú iskola tanárát félmillió forinttal, iskolát pedig kétmillió forinttal díjaz - részletezte az államtitkár. Javaslatot a díjazottak személyére az oktatási intézmények fenntartója, vezetője, illetve a szülői munkaközösség tehet, amelyet 2020. március 31-ig lehet elektronikusan (a [[[WCraswB5ONZDGcHV0dWRhdG9zc2FnQHBtLmdvdi5odQ==]]] e-mail címen keresztül) eljuttatni a Pénzügyminisztérium részére - ismertette az eljárás menetét az államtitkár.

Felidézte, hogy kormány 2017 végén fogadta el a pénzügyi tudatosság előmozdítását segítő stratégiáját, amelynek keretében számos intézkedés támogatja a lakosság felvilágosítását a pénzügyi ismeretek és a pénzügyileg körültekintő és megfontolt magatartás erősítése érdekében.

A Pénzügyi Tudatosság Fejlesztéséért Díj lényeges lépés lehet azon az úton, amely a teljes magyar lakosság pénzügyekben jártasságát célozza - jegyezte meg az államtitkár. A pénzügyi alapismeretek ma már nélkülözhetetlenek, ezért különösen fontos az, hogy a diákok már minél korábban jártassá váljanak a pénzügyekben.

Az először az idei tanév tavaszán elnyerhető díj annak a magas szintű munkának az elismerése, amelyet a diákok, a pedagógusok és az iskolák ebbe fektetnek - szögezte le Gion Gábor.

A formanyomtatvány a Kapcsolódó anyagoknál érhető el az oldal jobb szélén.

(MTI)