Magyarországot erős és határozott nemzetstratégia jellemzi, ez bizonyítottan gazdasági és társadalmi sikerre vezeti az országot.

Gion Gábor, a Pénzügyminisztérium (PM) pénzügyekért felelős államtitkára beszámolt arról, hogy az eseményen több panelbeszélgetést is tartanak, amelyek közül hármon az államtitkár is részt vesz. Ezeken a magyar gazdasági növekedésről, a folyamatosan javuló makroadatokról, illetve a V4-ek kiemelkedő szerepéről beszél. A témák között van a Kárpát-medencei fejlesztések iránya, a régiós versenyképesség is - mondta.

Kitért arra, hogy néhány előadó szerint a nacionalizmus reneszánszát éli Európában. Az államtitkár szerint ez nem így van, Magyarországon erős nemzeti öntudat és erős nemzetstratégia van, ami nem jelent nacionalizmust.

A 29. alkalommal megrendezett Krynicai Gazdasági Fórum Közép- és Kelet-Európa egyik legjelentősebb véleményformáló rendezvénye, ahol minden évben a térség meghatározó gazdasági, politikai, társadalmi felsővezetői és szakértők gyűlnek össze az aktuális problémák megvitatására, a fórumon csaknem kétezren vesznek részt.

(MTI)