Pénzügyekért Felelős Államtitkárság

Gion Gábor

pénzügyekért felelős államtitkár

Találatok száma: 10

Hírek

Kulcskérdés a biztonság az elektronikus fizetésben

Pénzügyminisztérium, Pénzügyekért Felelős Államtitkárság , 2019. szeptember 25. 10:25

„Ha megkérdeztem volna a vevőimet, hogy mit szeretnének, akkor azt mondták volna, hogy gyorsabb lovakat” – idézte Gion Gábor, a Pénzügyminisztérium pénzügyekért felelős államtitkára a Mastercard Tech Show rendezvényén Henry Fordot arról, hogy milyen nehézségeik vannak az innovátoroknak.

Az erős nemzetstratégia gazdasági sikert hoz

Pénzügyminisztérium, Pénzügyekért Felelős Államtitkárság , 2019. szeptember 4. 10:02

Magyarországot erős és határozott nemzetstratégia jellemzi, ez bizonyítottan gazdasági és társadalmi sikerre vezeti az országot.

Európa versenyképességét erősítik a V4-ek

Pénzügyminisztérium, Pénzügyekért Felelős Államtitkárság , 2019. szeptember 3. 16:09

A visegrádi országok és tágabb értelemben Közép-Kelet-Európa jelentősége egyre inkább növekszik, a térség továbbra is az Európai Unió motorja, ahol a gazdasági bővülés hosszú távon meghaladja az EU átlagát – hangsúlyozta Gion Gábor, a Pénzügyminisztérium pénzügyekért felelős államtitkára a lengyelországi Krynica Zdrójban rendezett gazdasági fórumon.

A magyarok befektetnek a saját hazájukba

Pénzügyminisztérium, Pénzügyekért Felelős Államtitkárság , 2019. augusztus 31. 15:14

A Magyar Állampapír Plusz (MÁP+) jegyzése a legfrissebb adatok szerint 1795 milliárd forintot tesz ki, az eddigi jegyzési adatok azt vetítik előre, hogy a MÁP+ egyrészt képes lehet az újonnan keletkező jövedelmeket is a megtakarítások felé terelni, másrészt a lakosságnál lévő készpénzállományt is csökkentheti - mondta Gion Gábor, a Pénzügyminisztérium pénzügyekért felelős államtitkára a Magyar Hírlapnak.

Továbbra is dinamikus a hazai beruházási kedv

Pénzügyminisztérium, Pénzügyekért Felelős Államtitkárság , 2019. augusztus 29. 9:40

Több mint 4.000 milliárd forintnyi beruházás valósult meg hazánkban az idei első félévben, ami érdemben járult hozzá a kimagasló gazdasági növekedéshez. A közel húsz százalékos bővülésben kiemelt szerepe van a kormány beruházásösztönző intézkedéseinek, az uniós források felhasználásának, az otthonteremtési program sikerességének, valamint a tőkevonzó gazdaságpolitikai és kedvező üzleti környezetnek.

Megjelent az iskolások pénzügyi ismeretének bővítését elősegítő pályázat

Pénzügyminisztérium, Pénzügyekért Felelős Államtitkárság , 2019. augusztus 17. 10:50

A kormány pénzügyi tudatosságot fejlesztő stratégiája kiemelt hangsúlyt helyez arra, hogy minél hatékonyabb eszközökkel és minél szélesebb körben szólítsa meg a fiatalabb korosztályokat is. Ennek érdekében pályázati úton olyan szervezetek támogatására nyílik lehetőség, amelyek a hagyományos tanórai kereteken túl szakemberek bevonásával szeretnének ilyen témájú programokat megvalósítani - tájékoztatta az MTI-t a Pénzügyminisztérium pénzügyekért felelős államtitkára.

Magyarországon a fizetési forgalom kétharmada készpénzben bonyolódik

Pénzügyminisztérium, Pénzügyekért Felelős Államtitkárság , 2019. augusztus 8. 17:27

A Pénzügyminisztérium (PM) minden készpénzmentes megoldást támogat, ugyanis a gazdaság fehérítésében fontos szerepe van a készpénzhasználat visszaszorításának, hiszen a fizetési forgalom kétharmada készpénzben bonyolódik.

Átlépte az 1500 milliárd forintot a Magyar Állampapír Plusz jegyzése

Pénzügyminisztérium, Pénzügyekért Felelős Államtitkárság , 2019. augusztus 6. 8:05

A lakosság 1510,5 milliárd forintot jegyzett a Magyar Állampapír Pluszból (MÁP+) a jegyzés június elejei indulása óta a hétfő délutáni zárásig - tájékoztatta Gion Gábor pénzügyekért felelős államtitkár az MTI-t kedden.

Tudatosságot a mindennapi pénzügyekben is

Pénzügyminisztérium, Pénzügyekért Felelős Államtitkárság , 2019. július 31. 11:03

Idén zárul a kormány pénzügyi tudatosságot célzó fejlesztési stratégiájának első kétéves időszaka. A stratégia az első időbeli szakasza a hazai iskolarendszeren keresztül az ifjúság megszólítására fókuszál.

Magyarország fontos szerepet játszik az AIIB vízstratégiájának kidolgozásában

Pénzügyminisztérium, Pénzügyekért Felelős Államtitkárság , 2019. július 13. 11:16

A nemzetközi pénzügyi intézményeknek stratégiailag kell kezelniük a vízgazdálkodás kérdését, az Ázsiai Infrastrukturális Beruházási Bank (AIIB) pedig élenjárónak tekinthető, hiszen hazánk szorgalmazására elsőként kezdte meg konkrét vízstratégia kidolgozását e fejlesztési intézmények között – mondta el Balogh László, a Pénzügyminisztérium helyettes államtitkára, aki Magyarország képviseletében részt vett a bank július 12-13-i közgyűlésén Luxembourgban.