Pénzügyekért Felelős Államtitkárság

Gion Gábor

pénzügyekért felelős államtitkár

Vezető hírek

Magyarország fontos szerepet játszik az AIIB vízstratégiájának kidolgozásában

Pénzügyminisztérium, Pénzügyekért Felelős Államtitkárság , 2019. július 13. 11:16

A nemzetközi pénzügyi intézményeknek stratégiailag kell kezelniük a vízgazdálkodás kérdését, az Ázsiai Infrastrukturális Beruházási Bank (AIIB) pedig élenjárónak tekinthető, hiszen hazánk szorgalmazására elsőként kezdte meg konkrét vízstratégia kidolgozását e fejlesztési intézmények között – mondta el Balogh László, a Pénzügyminisztérium helyettes államtitkára, aki Magyarország képviseletében részt vett a bank július 12-13-i közgyűlésén Luxembourgban.

Az Európai Bizottság érdemben javította a magyar növekedési előrejelzést

Pénzügyminisztérium, Pénzügyekért Felelős Államtitkárság , 2019. július 11. 9:44

Az Európai Bizottság friss előrejelzése azt mutatja, mostanra az ottani szakértők sem hagyhatták figyelmen kívül, hogy az idei első negyedévben nemhogy lassult volna a magyar gazdaság növekedése, hanem az 5,3 százalékos bővüléssel Magyarország pont az uniós rangsor első helyén szerepel – mondta Balogh László, a Pénzügyminisztérium (PM) helyettes államtitkára szerdán az M1 aktuális csatornán.

Nemzeti érdek az emberek pénzügyi tudatosságának növelése

Pénzügyminisztérium, Pénzügyekért Felelős Államtitkárság , 2019. június 21. 21:20

A magyar emberek pénzügyi tudatosságának növelése nemzeti érdek, mert az ismeretek bővítésének hosszabb távon jelentős hatása van a lakosság jólétére, kihat a gazdaság növekedésére, annak stabilitására is - mondta Gion Gábor, a Pénzügyminisztérium (PM) államtitkára a "Készpénzkímélő iskolák" programról tartott sajtótájékoztatón, pénteken Budapesten, a Keleti Károly Közgazdasági Szakgimnáziumban.

A készpénzhasználat 400-450 milliárd forintba kerül évente az országnak

Pénzügyminisztérium, Pénzügyekért Felelős Államtitkárság , 2019. június 20. 16:27

Nagyon magas, több mint 6000 milliárd forintra rúg Magyarországon a forgalomban lévő készpénz állománya, ami mintegy 400-450 milliárd forintba kerül évente az országnak - mondta Balogh László, a Pénzügyminisztérium helyettes államtitkára csütörtökön Budapesten egy szakmai konferencián.

Kiemelkedően sok diák töltötte ki a Nagy Diák pénzügyes tesztet

Pénzügyminisztérium, Pénzügyekért Felelős Államtitkárság , 2019. június 6. 16:32

Kiemelkedően sok, több mint 11 ezer diák töltötte ki a Nagy Diák pénzügyes tesztet az idén - mondta Gion Gábor pénzügyekért felelős államtitkár a teszt döntőjét megelőzően a Pénzügyminisztériumban (PM) csütörtökön Budapesten.

Újabb amerikai cégek választhatják hazánkat székhelyül

Pénzügyminisztérium, Pénzügyekért Felelős Államtitkárság , 2019. június 5. 16:33

A tengerentúlról is egyre több befektető érdeklődik a hazánkban és Közép-Kelet Európában megnyíló üzleti lehetőségek iránt – hangsúlyozta Balogh László pénzügypolitikáért felelős helyettes államtitkár Phil Gramm-mel, az Amerikai Egyesült Államok szenátorával folytatott megbeszélést követően.

Magyarország vízügyi projektekkel kapcsolódik be az AIIB munkájába

Pénzügyminisztérium, Pénzügyekért Felelős Államtitkárság , 2019. június 5. 16:14

Magyarország különösen fontosnak tartja, hogy a nemzetközi fejlesztéspolitikában megfelelő figyelmet kapjanak a vízügyek.
A többi között magyar szaktudással kifejlesztett új technológiák, valamint a nemzetközi fejlesztési bankok megnövelt finanszírozása révén élhetőbbé tehetők azok a régiók, amelyeket fokozott vízhiány vagy vízszennyezés sújt - mondta Balogh László, a Pénzügyminisztérium pénzügypolitikáért felelős államtitkára egy üzletfejlesztési konferencián szerdán Budapesten.

Kiugró mértékben nőttek a beruházások

Pénzügyminisztérium, Pénzügyekért Felelős Államtitkárság , 2019. május 30. 11:06

A kormány gazdaságpolitikájának és meghozott intézkedéseinek eredményeként a beruházások dinamikus bővülése idén tovább folytatódott. 2019 első negyedévében 26,4%-os volt az emelkedés, ami 1.688 milliárd forint értékű fejlesztést jelent. Ebben kiemelt szerepe volt a hatékony uniós forrásfelhasználásnak, az otthonteremtési programnak, valamint az unió legalacsonyabb társasági adókulcsának.

A kormány tovább folytatja a gazdaság fehérítését

Pénzügyminisztérium, Pénzügyekért Felelős Államtitkárság , 2019. május 28. 13:44

Az eddigi gazdaságfehérítő kormányzati intézkedések eredményesek voltak, a pénzügyi tárca tovább folytatja a gazdaság fehérítését, a jövőben újabb automatákat, például a parkolókban és az autómosókban üzemelőket kötik majd be a NAV rendszerébe - mondta Gion Gábor, a Pénzügyminisztérium (PM) pénzügyekért felelős államtitkára a Portfolio.hu szakmai konferenciáján, kedden Budapesten.