Pénzügyekért Felelős Államtitkárság

Gion Gábor

pénzügyekért felelős államtitkár

Vezető hírek

Megjelentek az Egészségipari Támogatási Program részletei

Pénzügyminisztérium, Pénzügyekért Felelős Államtitkárság , 2020. augusztus 3. 10:35

Magyarországnak az az érdeke, hogy az egészségügyi védőeszközök terén is képes legyen az önellátásra, így a járvány újabb hulláma esetén sem lenne kiszolgáltatva a nemzetközi piacnak. A Pénzügyminisztérium programot indít ötvenmilliárd forintos kerettel azon hazai vállalkozások beruházásainak és fejlesztéseinek támogatására, amelyek a hazai egészségipar megerősítésében szerepet vállalhatnak.

A fellendülés jeleit mutatják a lakásépítési adatok

Pénzügyminisztérium, Pénzügyekért Felelős Államtitkárság , 2020. július 30. 10:23

Harmincnégy százalékkal több lakás épült idén az első félévben, mint a tavalyi év azonos időszakában – derül ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb lakásépítési adataiból.

A gazdasági válságból való kilábalást is segítheti az AIIB tagság

Pénzügyminisztérium, Pénzügyekért Felelős Államtitkárság , 2020. július 28. 12:23

A jelenlegi válság leküzdésében is fontos szerepet játszik az Ázsiai Infrastrukturális Beruházási Bank (AIIB) – mondta Balogh László a bank éves közgyűlésén.

A kormány 50 milliárd forintos kerettel támogatási programot indított az egészségügyi gyártókapacitások fejlesztésére

Pénzügyminisztérium, Pénzügyekért Felelős Államtitkárság , 2020. július 9. 11:14

A magyar tulajdonú vállalatok részvétele az egészségpiacon elenyésző, ezért indított a kormány ötvenmilliárd forintos kerettel támogatási programot az egészségügyi gyártókapacitások fejlesztésére - mondta Gion Gábor, a Pénzügyminisztérium (PM) pénzügyekért felelős államtitkára csütörtök reggel az M1 aktuális csatornán.

Lejár a boltokban a készpénz ideje

Pénzügyminisztérium, Pénzügyekért Felelős Államtitkárság , 2020. július 8. 9:00

Januártól - bizonyos kivételekkel - a kereskedők kötelesek lehetővé tenni az úgynevezett elektronikus fizetést, a változtatás a feketegazdaság ellen is hatásos lehet - mondta a Magyar Nemzetnek Gion Gábor, a Pénzügyminisztérium pénzügyekért felelős államtitkára.

A turbulens gazdasági időkben fontossá vált a gyorsabb helyzetértékelés

Pénzügyminisztérium, Pénzügyekért Felelős Államtitkárság , 2020. június 29. 10:46

A koronavírus-járvány indulásakor hozott gyors intézkedések, például a járulékcsökkentés vagy a hitelmoratórium nagyban hozzájárultak ahhoz, hogy Magyarország a válság első szakaszát az átlagosnál sikeresebben átvészelő államok között szerepel nem csak az egészségügyi, hanem a gazdasági oldalon is - jelentette ki a Világgazdaságnak adott interjúban Gion Gábor, a Pénzügyminisztérium (PM) pénzügyekért felelős államtitkára.

A pénzügyi tudatosság fejlesztése segíti a családok anyagi biztonságát is

Pénzügyminisztérium, Pénzügyekért Felelős Államtitkárság , 2020. június 29. 16:51

Megjelent a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) legfrissebb nemzetközi összehasonlító elemzése, amely 26 ország, köztük Magyarország pénzügyi tudatosságának szintjét vizsgálta.

Több szempontot figyelmen kívül hagy az OECD Magyarországra vonatkozó előrejelzése

Pénzügyminisztérium, Pénzügyekért Felelős Államtitkárság , 2020. június 10. 15:51

Magyarország gyorsan és jól reagált a koronavírus-járványra, ennek köszönhetően sikerült a terjedését visszaszorítani, az időben meghozott intézkedésekkel európai összevetésben is gyorsabban indulhat újra a magyar gazdaság – jelentette ki Gion Gábor a Gazdasági az Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) kiadványára reagálva.