Pénzügyekért Felelős Államtitkárság

Gion Gábor

pénzügyekért felelős államtitkár

Vezető hírek

Európai Bizottság: Magyarországon alacsonyabb lesz a munkanélküliségi ráta, mint az Európai Unióban

Pénzügyminisztérium, Pénzügyekért Felelős Államtitkárság , 2020. május 20. 15:51

Az Európai Bizottság idén nem vizsgálja a tagállamoknál a költségvetési szabályrendszertől való eltérést – áll többek között abban a Magyarországról szóló 2020. évi országspecifikus ajánlás-tervezetben, amelyet a Bizottság az Európai Szemeszter keretében tett közzé.

Újabb gazdaságvédelmi intézkedés: 150 milliárd forint értékű kötvényt bocsáthatnak ki a bankok

Pénzügyminisztérium, Pénzügyekért Felelős Államtitkárság , 2020. május 7. 15:25

A mai Magyar Közlönyben megjelent a kormány legújabb gazdaságvédelmi intézkedése, amely a mellett, hogy közvetve segíti a bajba jutott családokat és cégeket, a pénzügyi közvetítő rendszer stabilitásának további erősödését is biztosítja.

A pénzügyi tudatosságra nevelésben is segít az Okosan a pénzzel! honlap

Pénzügyminisztérium, Pénzügyekért Felelős Államtitkárság , 2020. május 5. 12:14

Egy-kétperces közérthető videókkal, tankönyvekkel, feladatsorokkal élményszerűen mutatja be az iskolásoknak a pénzügyi tudatossággal kapcsolatos ismereteket az Okosan a pénzzel! honlap - közölte Balogh László, a Pénzügyminisztérium (PM) pénzügypolitikáért felelős helyettes államtitkára kedden az M1 aktuális csatornán.

A hiteltörlesztések felfüggesztése a lakosságot és vállalkozásokat is tehermentesíti

Pénzügyminisztérium, Pénzügyekért Felelős Államtitkárság , 2020. május 2. 11:07

A hiteltörlesztések felfüggesztése a lakosságot és vállalkozásokat is tehermentesíti - hangsúlyozta a Pénzügyminisztérium pénzügyekért felelős államtitkára a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs pénteki online sajtótájékoztatóján.

A Nagy Diák pénzügyes teszt minden résztvevője nyertes

Pénzügyminisztérium, Pénzügyekért Felelős Államtitkárság , 2020. március 6. 16:48

A Nagy Diák pénzügyes teszt valamennyi résztvevője nyertes, még akkor is, ha a végén előbb a legjobb tizenkettőt, majd a legjobb hármat ki kell választani - hangsúlyozta Balogh László, a Pénzügyminisztérium (PM) pénzügypolitikáért felelős helyettes államtitkára a teszt minisztériumban tartott középdöntőjét és döntőjét megnyitó beszédében.

Magyarországon nőtt legnagyobb mértékben a GDP

Pénzügyminisztérium, Pénzügyekért Felelős Államtitkárság , 2020. március 5. 11:34

Magyarországon volt a legnagyobb a gazdasági növekedés az Európai Unióban tavaly - mondta a Pénzügyminisztérium pénzügyekért felelős államtitkára szerdán, a Miskolci Egyetem Pénzügyi és Számviteli Intézet Fintelligence című pénzügyi kultúra konferenciáján és szakmai napján.

Vasárnapig lehet jelentkezni a nagy diák pénzügyes tesztre

Pénzügyminisztérium, Pénzügyekért Felelős Államtitkárság , 2020. február 12. 16:02

Február 16-ig tehetik próbára pénzügyi tudásukat a 14-24 éves fiatalok a nagy diák pénzügyes teszten - mondta Balogh László, a program megvalósulását támogató Pénzügyminisztérium (PM) pénzügypolitikáért felelős helyettes államtitkára kedden az M1 aktuális csatornán.