Parlamenti Államtitkárság

Tállai András

miniszterhelyettesi feladatokat ellátó államtitkár

Parlamenti Államtitkár

Találatok száma: 10

Hírek

Fontos adóügyi könnyítésekről döntött az Országgyűlés a vállalkozások és a magánszemélyek számára

Pénzügyminisztérium, Parlamenti Államtitkár, 2020. július 4. 9:45

Több lényeges adóügyi változtatásról is határozott az Országgyűlés, ezekről Tállai András, a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára a Magyar Nemzetnek nyilatkozva úgy fogalmazott: a vállalkozások és a magánszemélyek meglehetősen nagy csoportját érintik, és egyszerre szolgálják a versenyképességet, a gazdaság újraindítását és a visszaélések visszaszorítását.

Már több mint 217 ezer gyermeknek van babakötvénye

Pénzügyminisztérium, Parlamenti Államtitkár, 2020. június 29. 14:40

Már több mint 217 ezer gyermeknek van babakötvénye, a családtagok és az állam befizetései révén 90 milliárd forintnál is nagyobb összeg kamatozik a kicsiknek - erről számolt be Tállai András, a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára a Magyar Nemzetnek.

Július 1-től újabb tízmilliárd forinthoz juthatnak a dolgozó nyugdíjasok

Pénzügyminisztérium, Parlamenti Államtitkár, 2020. június 29. 9:13

Július 1-től minden dolgozó nyugdíjasra érvényesek lesznek a kedvező adószabályok, így sem egészségbiztosítási, sem nyugdíjjárulékot nem kell fizetniük. A tehercsökkentés idén fél év alatt tízmilliárd forintot hagyhat az érintettek zsebében - közölte Tállai András, a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára az MTI-vel.

Új mentőautót kapott a mezőcsáti mentőállomás

Pénzügyminisztérium, Parlamenti Államtitkár, 2020. június 19. 10:40

Új mentőautóval gyarapodott csütörtökön a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Mezőcsát mentőállomása.

A számok cáfolják Karácsony Gergelyt

Pénzügyminisztérium, Parlamenti Államtitkár, 2020. június 8. 12:47

A számok cáfolják Karácsony Gergely főpolgármestert, aki "azért siránkozik, mert elherdálta a hídfelújítás fedezetét" - nyilatkozta Tállai András, a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára a Magyar Nemzet hétfői számában.

Illetékmentes lehet a testvérek közötti vagyonmozgás

Pénzügyminisztérium, Parlamenti Államtitkár, 2020. június 8. 9:15

A jövőben nem kellene illetéket fizetni a testvérek közötti ajándékozás és öröklés után. Az illetékszabályok megváltoztatását indítványozó kormánypárti javaslat május végén került a törvényhozás elé, és az Országgyűlés támogatása esetén az új kedvezmény már nyáron életbe léphet - írta szombaton a Magyar Nemzet.

Kétezer milliárd forint marad a lakosságnál és a vállalatoknál

Pénzügyminisztérium, Parlamenti Államtitkár, 2020. május 25. 13:45

A hiteltörlesztési moratóriumnak köszönhetően 2020-ban kétezer milliárd forint többletforrás marad a lakosságnál és a vállalatoknál - mondta a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs hétfői online sajtótájékoztatóján.

Még négy napig ajánlhatóak fel az egy százalékok

Pénzügyminisztérium, Parlamenti Államtitkár, 2020. május 18. 9:54

A Pénzügyminisztérium számításai szerint nagyjából 40 milliárd forint sorsáról dönthet az idén mintegy 4,5 millió magánszemély. Eddig lényegesen többen, mint tavaly - mintegy 735 ezren - adták le elektronikus úton a nyilatkozatukat, de május 20-ig még mindenki rendelkezhet adója egy százalékáról - tájékoztatta az MTI-t Tállai András parlamenti államtitkár.

Több mint 600 milliárd forint a védekezésre, és több ezer milliárd a családoknak és a vállalkozásoknak

Pénzügyminisztérium, Parlamenti Államtitkár, 2020. május 12. 16:09

Százötvenezer kisvállalkozás, hatvanezer kisgyermekes család, több százezer vállalkozás mellett még többek között a hallgatók és a banki adósok életét is megkönnyítik a kormány gazdaságvédelmi intézkedései - tájékoztatta Tállai András pénzügyminiszter-helyettes az MTI-t kedden.

Kétezermilliárd forint maradhat az adósoknál

Pénzügyminisztérium, Parlamenti Államtitkár, 2020. május 8. 11:49

Eddig nagyjából az adósok negyven százaléka vállalta, hogy a válságban is törleszt, a többieknél viszont akár kétezermilliárd forintot is hagyhat idén a márciusban bevezetett hitelmoratórium - nyilatkozta a Magyar Nemzetnek Tállai András, a pénzügyminiszter helyettese.