Parlamenti Államtitkárság

Tállai András

miniszterhelyettesi feladatokat ellátó államtitkár

Parlamenti Államtitkár

Vezető hírek

Az elektronikus fizetés terjedését támogatja a kormány

Pénzügyminisztérium, Parlamenti Államtitkár, 2020. szeptember 23. 8:26

Hatalmasat lépett előre Magyarország a koronavírus-járvány ideje alatt az elektronikus fizetés területén - mondta a Világgazdaságnak Tállai András, a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára a lap szerdai számában adott interjúban.

A koronavírus-járvány sem törte meg a csok népszerűségét

Pénzügyminisztérium, Parlamenti Államtitkár, 2020. szeptember 6. 9:06

Töretlen a csok népszerűsége, a kifizetések a koronavírus-járvány ellenére megduplázódtak. Az idei első fél évben családi otthonteremtési kedvezmény (csok) formájában több mint 63 milliárd forinttal támogatta az állam a családokat - tájékoztatta az MTI-t Tállai András, a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára.

Akár havi 150 ezer forintos, kedvezményes hitel járhat a szakképzésben és a felnőttképzésben tanulóknak

Pénzügyminisztérium, Parlamenti Államtitkár, 2020. augusztus 29. 8:49

Egy jó szakma kitanulásának már nem lehet anyagi akadálya, 2021. áprilisától ugyanis már igényelhetőek a képzési hitelek - tájékoztatta Tállai András, a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára az MTI-t.

Népművészeti kiállítás nyílt Mezőkövesden

Pénzügyminisztérium, Parlamenti Államtitkár, 2020. augusztus 29. 8:44

Élő népművészet címmel pénteken megnyílt Mezőkövesden a XVII. Országos Népművészeti Kiállítás észak-magyarországi és felvidéki regionális tárlata.

A járványügyi védekezés költségeinek fedezetét nagy részben biztosította az eredményes gazdaságfehérítés

Pénzügyminisztérium, Parlamenti Államtitkár, 2020. augusztus 26. 12:45

Magyarország az elmúlt tíz évben visszaszerezte pénzügyi szuverenitását, amihez elengedhetetlen volt a feketegazdaság letörése, az abból származó tíz- és százmilliárdos állami pluszbevétel - nyilatkozta a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára a Magyar Nemzetnek.

44 ezer négy- vagy többgyermekes anya élt az adókedvezménnyel

Pénzügyminisztérium, Parlamenti Államtitkár, 2020. augusztus 19. 8:38

Soha nem látott összeg marad idén a családoknál, csak az adókedvezményekkel 380 milliárd forintot spórolhatnak a gyermekes szülők - mondta Tállai András az MTI-nek, kiemelve, hogy már több mint 44 ezer négy- vagy többgyermekes anya élt az új adókedvezménnyel, ők nem fizetnek egy forint személyi jövedelem adót (szja) sem.

Négy év alatt 220 milliárddal többet kaptak a nyugdíjasok

Pénzügyminisztérium, Parlamenti Államtitkár, 2020. augusztus 10. 9:21

A nyugdíjasok az elmúlt négy évben 220 milliárd forint extra kifizetést kaptak, jövőre pedig megindul a 13. havi nyugdíj lépcsőzetes visszaállítása - mondta Tállai András, a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára a Magyar Nemzetnek.

Magyarország sikerrel állt ki az otthoni pálinkafőzés mellett

Pénzügyminisztérium, Parlamenti Államtitkár, 2020. augusztus 6. 8:42

Magyarország következetesen kiállt amellett, hogy a saját célra történő pálinkafőzés adómentes legyen, és ez most megvalósulhat uniós szinten is - tájékoztatta Tállai András a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára az MTI-t.

Világraszólóak a magyar járványügyi gazdaságvédelmi intézkedések

Pénzügyminisztérium, Parlamenti Államtitkár, 2020. augusztus 5. 9:00

Nemcsak a járványügyi védekezésben elért eredményei alapján tartozik Magyarország a világ élvonalába, hanem a koronavírus káros gazdasági hatásaival szemben is kiválóan teljesített. A banki adósok mellett mintegy egymillió munkavállalót, százötvenezer kisvállalkozást, hatvanezer kisgyermekes családot, több százezer vállalkozást és több mint tízezer a hallgatót segítettek a kormány koronavírus-válságban meghozott gazdaságvédelmi intézkedései - tájékoztatta az MTI-t Tállai András, a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára.