Parlamenti Államtitkárság

Tállai András

miniszterhelyettesi feladatokat ellátó államtitkár

Parlamenti Államtitkár

Vezető hírek

Tavaly 32 milliárd forint adóról rendelkezhettek az adófizetők, ebből 14,5 milliárd talált gazdára

Pénzügyminisztérium, Parlamenti Államtitkár, 2019. május 8. 9:31

Tavaly összesen 32 milliárd forintot ajánlhattak volna fel személyi jövedelmadójukból (szja) az adófizetők az egyházaknak, civil szervezeteknek, illetve a Nemzeti tehetségprogramra, végül ebből 14,5 milliárd forintról nyilatkoztak - mondta Tállai András, a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára a Magyar Nemzetnek.

Nem a tömeges betelepítésre fordítják az állami erőforrásokat, a családokat támogatják

Pénzügyminisztérium, Parlamenti Államtitkár, 2019. április 26. 9:55

Zsugorodik Magyarországon a feketegazdaság, az így keletkező pluszforrásokból pedig a kormány nem a tömeges betelepítést, hanem a családokat támogatja - mondta el Tállai András, a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára a Magyar Nemzet című napilapban pénteken megjelent interjúban.

A kormány célja az energiahatékonyság növelése

Pénzügyminisztérium, Parlamenti Államtitkár, 2019. április 6. 10:36

Komoly, határozott célja a kormánynak, hogy ösztönözze az energiahatékonyság növekedését, a megújuló energiaforrások elterjedését - jelentette ki Tállai András, a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára egy naperőmű-létesítési projekt bemutató rendezvényén Mezőkövesden pénteken.

Újra adómentessé tehetik a pálinkafőzést

Pénzügyminisztérium, Parlamenti Államtitkár, 2019. március 30. 9:34

Már májusban döntés születhet az Európai Unióban arról a kezdeményezésről, hogy adómentes legyen az otthoni pálinkafőzés, az elképzelés megvalósításához arra volna szükség, hogy megváltozzon az alkoholok ügyével foglalkozó uniós irányelv. A felvetést a magyar kormány is pártolja - írja a Magyar Nemzet szombati száma.

Brüsszel az alacsony adóterhek miatt támadja Magyarországot

Pénzügyminisztérium, Parlamenti Államtitkár, 2019. március 27. 16:11

Brüsszel az alacsony adóterhek miatt támadja Magyarországot, a kormány azonban nem enged a gyermekes családokra fókuszáló, adócsökkentésre épülő adópolitikából - tájékoztatta Tállai András az MTI-t szerdán.

A bevándorlás támogatása helyett az állam a családokat segíti

Pénzügyminisztérium, Parlamenti Államtitkár, 2019. március 18. 11:02

Tavalyhoz képest negyedével emelkedett az első két hónapban az újonnan megkötött babakötvények állománya, a kötvények biztonságos formában garantálják a hozzájárulást a családok fiatalabb tagjainak anyagi lehetőségeihez; a kormány a migráció finanszírozása helyett a gyermekvállalást támogatja - mondta Tállai András, a Pénzügyminisztérium államtitkára a Magyar Nemzetnek.

A közterhek pontos beérkezése garantálja a nyugdíjrendszer stabilitását is

Pénzügyminisztérium, Parlamenti Államtitkár, 2019. március 7. 9:34

A közterhek pontos beérkezése nemcsak az újabb adócsökkentésekhez adhat alapot, de garantálja a különféle közszolgáltatások biztos finanszírozását és a nyugdíjrendszer stabilitását is - mondta a Magyar Nemzetnek Tállai András, a Pénzügyminisztérium államtitkára a lap csütörtöki cikkében.

Kilenc év alatt 2250 milliárd forint családi adókedvezmény

Pénzügyminisztérium, Parlamenti Államtitkár, 2019. február 6. 9:08

Kilenc év alatt nagyjából 2250 milliárd forint maradhat adó- és járulékkedvezményként a családoknál - mondta Tállai András, a Pénzügyminisztérium államtitkára a Magyar Nemzetnek adott interjújában.

Több mint egymilliárd forint támogatás tavaly jogosítványra és nyelvvizsgára

Pénzügyminisztérium, Parlamenti Államtitkár, 2019. február 4. 9:05

Tavaly 43 694 fiatal igényelt támogatást a kincstártól az első sikeres nyelvvizsga vagy a B kategóriás jogosítványhoz szükséges KRESZ-tanfolyam díjához, a támogatások meghaladták az 1,06 milliárd forintot - mondta a Világgazdaságnak Tállai András, a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára.