Parlamenti Államtitkárság

Tállai András

miniszterhelyettesi feladatokat ellátó államtitkár

Parlamenti Államtitkár

Vezető hírek

Négyhavi járulékot nem kell befizetnie több tízezer nehéz helyzetbe került vállalkozásnak

Pénzügyminisztérium, Parlamenti Államtitkár, 2020. március 31. 10:15

A globális koronavírus-járvány miatt kialakult krízishelyzetnek leginkább kitett szektorok azonnali segítséget kaptak a kormánytól a magyar gazdaság és a munkahelyek védelme érdekében; a szakmunkás minimálbért kereső munkavállaló után mintegy 71 ezer forintról mond le havonta az államkassza, csak azért, hogy az érintett vállalkozások megőrizhessék dolgozóik állását - nyilatkozta Tállai András, a Pénzügyminisztérium (PM) parlamenti államtitkára kedden az MTI-nek.

Sok kisgyermekes családot is segítenek a gazdaságvédelmi intézkedések

Pénzügyminisztérium, Parlamenti Államtitkár, 2020. március 27. 12:01

Nyolcvanegyezer kisvállalkozás, hatvanezer kisgyermekes család mellett cégek ezrei, valamint több százezer adós életét könnyítik meg a kormány gazdaságvédelmi intézkedései - mondta a Magyar Nemzetnek a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára.

Januárban másfélmilliárd forinttal több maradt a négygyermekes anyáknál

Pénzügyminisztérium, Parlamenti Államtitkár, 2020. március 23. 10:44

Január elseje óta nem kell személyi jövedelemadót fizetniük a négy vagy több gyermekes anyáknak. Az első hónapban 38 ezer nő mentesült az adófizetés alól, az érintettek 1,4 milliárd forint maradt – tudta meg a pénzügyminiszter helyettesétől a Magyar Nemzet.

Nagy károkat okozhat a vírus Magyarországnak

Pénzügyminisztérium, Parlamenti Államtitkár, 2020. március 15. 10:01

Komoly hatást gyakorolhat a koronavírus miatt kialakuló világválság a magyar gazdaságra. Ha a kór hosszú ideig blokkolja a nemzetközi ipari, kereskedelmi folyamatokat, akár gazdasági visszaesés is bekövetkezhet idehaza - mondta a Magyar Nemzetnek a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára.

A digitális óriáscégek sem kerülhetik el az adófizetést

Pénzügyminisztérium, Parlamenti Államtitkár, 2020. március 7. 22:30

A magyar kormány az uniós jogot értelmező luxembourgi bíróságtól kapott papírt arról, hogy meg lehet adóztatni a legnagyobb cégeket, bevételeik, jelentőségük arányában rászoríthatók arra, hogy részt vegyenek a magyar közteherviselésben - jelentette ki a Magyar Nemzetnek a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára azt az ítéletet kommentálva, amelyet az Európai Unió Bírósága hozott a hét elején a magyar reklámadótörvényről.

Európa egyik legversenyképesebb gazdasága a magyar

Pénzügyminisztérium, Parlamenti Államtitkár, 2020. február 23. 10:50

A gazdasági növekedés szempontjából jubileumi volt a 2019. október 1-je és december 31-e közti időszak, ugyanis pont ez volt a tizedik olyan negyedév, amikor a GDP bővülése éves alapon meghaladta a 4 százalékot. A magyar gazdaságpolitika nemzetközi megítélése egyre kedvezőbb, a hitelminősítők, az elmúlt néhány napban például a Japan Credit Rating Agency és a Standard & Poor's is elismerték a magyar gazdaság teljesítményét - tájékoztatta az MTI-t Tállai András, a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára.

Már több mint 2000 milliárd forintért vásárolt állampapírt a lakosság a Magyar Államkincstártól

Pénzügyminisztérium, Parlamenti Államtitkár, 2020. február 9. 11:36

Egyre népszerűbb a Magyar Államkincstár ingyenes állampapír szolgáltatása, amellyel tavaly több mint háromszor annyian vásároltak állampapírt, mint 2013-ban. Ez idő alatt a kincstári ügyfelek állampapír állománya a négyszeresére nőtt - tájékoztatta az MTI-t Tállai András, a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes.

Megszorítások helyett további adócsökkentések

Pénzügyminisztérium, Parlamenti Államtitkár, 2019. december 31. 10:00

A csökkenő közterhek ellenére az idén jelentősen nőtt az államkassza adókból származó bevétele. A növekvő adóbevételek forrásul szolgálnak például a családvédelmi akcióterv intézkedéseihez, de újabb adócsökkentések fedezetét is megteremtik - erről Tállai András, a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára beszélt a Magyar Nemzetnek.

Az ellenzék hazudik a tb-törvényről is

Pénzügyminisztérium, Parlamenti Államtitkár, 2019. december 19. 16:27

Az ellenzéknek állítólag fontos az egészségügy, de kórházstopot hirdettek, meg akarják akadályozni a kórházépítéseket és a tb-törvény alaptalan támadásával azt is, hogy tiszta pénzügyi viszonyok legyenek az egészségügyben. Amit a baloldal művel az új tb-törvénnyel kapcsolatban az nettó rémhírterjesztés - mondta a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára, Tállai András az MTI-nek csütörtökön.