Parlamenti Államtitkárság

Tállai András

miniszterhelyettesi feladatokat ellátó államtitkár

Parlamenti Államtitkár

Vezető hírek

A járulék alóli mentesítés hatására megnőtt a nyugdíj mellett dolgozók létszáma

Pénzügyminisztérium, Parlamenti Államtitkár, 2019. november 11. 10:07

Tavaly óta több mint másfélszeresére nőtt a nyugdíj mellett dolgozók létszáma, szeptemberben már több mint 115 ezren voltak - nyilatkozott a Magyar Nemzetnek Tállai András, a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára.

A magyar gazdaság stabil lábakon áll

Pénzügyminisztérium, Parlamenti Államtitkár, 2019. október 8. 12:50

A magyar gazdaság stabil lábakon áll, míg az államadósság 2011-ben a GDP 80 százaléka felett volt, legfrissebb adatok alapján a lélektani 70 százalék alatt van, június végén 68,2 százalék volt, a 2019. második negyedévi GDP-bővülés elérte az 5,2 százalékot, ezzel Magyarország az uniós rangsorban a második helyen áll - mondta Tállai András, a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára kedden sajtótájékoztatón, Budapesten.

A pálinkafőzés adómentességéért továbbra is fellép a kormány az uniós fórumokon

Pénzügyminisztérium, Parlamenti Államtitkár, 2019. szeptember 25. 10:44

A kormány az Európai Unió (EU) minden fórumán fellép azért, hogy újra adómentes legyen a pálinkafőzés.

A feketegazdaság letörésére alkalmas rendszernek köszönhetően százmilliárdok érkeztek a kincstárba

Pénzügyminisztérium, Parlamenti Államtitkár, 2019. szeptember 18. 13:37

Az elmúlt években több, a feketegazdaság letörésére alkalmas informatikai rendszert alakított ki az adóhivatal, az elektronikus ellenőrzési megoldások néhány év alatt több száz milliárd forint bevételt hoztak az államnak.

Ősszel ismét megnyitja kapuit a Pénzügyminisztérium a látogatók előtt

Pénzügyminisztérium, Parlamenti Államtitkár, 2019. szeptember 11. 7:58

Az elmúlt évek nagy sikerére való tekintettel a Pénzügyminisztérium ebben az évben is csatlakozik a Kulturális Örökség Napjai rendezvénysorozathoz, hogy betekintést engedjen Alpár Ignác egykori pénzpalotájának rejtelmeibe, miközben megelevenedik a magyar pénzügyi igazgatás elmúlt több mint másfél évszázada.

Eddig 190 ezer babakötvényt kötöttek

Pénzügyminisztérium, Parlamenti Államtitkár, 2019. augusztus 13. 10:07

Január elseje és július vége között majdnem 20 ezer kincstári Start-értékpapírszámlát nyitottak az arra jogosultak, így immár 190 ezer gyermek pénze kamatozik babakötvényben - mondta Tállai András, a Pénzügyminisztérium államtitkára a Magyar Nemzetnek.

Miközben a kormány enyhít a terheken, az ellenzék megszorításokat akar

Pénzügyminisztérium, Parlamenti Államtitkár, 2019. augusztus 3. 10:47

Az adócsökkentések politikája bevált: miközben a cégeknek és a magánszemélyeknek egyre kisebb közterhekkel kell számolniuk, az állam bevételei látványosan nőnek. Az első fél évben 840 milliárd forinttal több folyt be a nagyobb adókból, mint tavaly.

80 milliárd forintos adócsökkentést hoz a jövő év

Pénzügyminisztérium, Parlamenti Államtitkár, 2019. július 13. 11:06

Összességében 80 milliárd forintos adócsökkentést hoz, hogy az Országgyűlés pénteken elfogadta a 2020-as központi költségvetést, valamint a jövő évi adóváltozásokat - nyilatkozta a Magyar Nemzet szombati számában Tállai András, a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára.

Az ellenzéki javaslatok kockára tették volna a lakosság biztonságát

Pénzügyminisztérium, Parlamenti Államtitkár, 2019. július 9. 10:36

A kormány a 2020-as büdzsé kialakításakor a családok támogatását, az elért gazdasági eredmények megvédését, az ország biztonságának garantálását és az adócsökkentés folytatását tartotta szem előtt, ehhez képest az ellenzéki módosító javaslatok nemegyszer adóemelésről és fontos fejlesztések elhagyásáról szóltak, így végső soron kockára tették volna a lakosság biztonságát - mondta Tállai András a Magyar Nemzetnek.