Parlamenti Államtitkárság

Tállai András

miniszterhelyettesi feladatokat ellátó államtitkár

Parlamenti Államtitkár

Vezető hírek

Tíz év, nyolc gazdaságélénkítés

Pénzügyminisztérium, 2020. január 27. 9:24

Az elmúlt tíz évben legalább nyolc nagy horderejű gazdaságélénkítő, köztehercsökkentő intézkedéssorozatot indított a kormány, amelyeket hamarosan újabb követi - erről beszélt Tállai András a Magyar Nemzetnek.

Megszorítások helyett további adócsökkentések

Pénzügyminisztérium, Parlamenti Államtitkár, 2019. december 31. 10:00

A csökkenő közterhek ellenére az idén jelentősen nőtt az államkassza adókból származó bevétele. A növekvő adóbevételek forrásul szolgálnak például a családvédelmi akcióterv intézkedéseihez, de újabb adócsökkentések fedezetét is megteremtik - erről Tállai András, a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára beszélt a Magyar Nemzetnek.

Az ellenzék hazudik a tb-törvényről is

Pénzügyminisztérium, Parlamenti Államtitkár, 2019. december 19. 16:27

Az ellenzéknek állítólag fontos az egészségügy, de kórházstopot hirdettek, meg akarják akadályozni a kórházépítéseket és a tb-törvény alaptalan támadásával azt is, hogy tiszta pénzügyi viszonyok legyenek az egészségügyben. Amit a baloldal művel az új tb-törvénnyel kapcsolatban az nettó rémhírterjesztés - mondta a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára, Tállai András az MTI-nek csütörtökön.

Újabb elemmel bővül a családi kedvezmények köre

Pénzügyminisztérium, Parlamenti Államtitkár, 2019. december 18. 9:22

Január elsejétől a kereső tevékenységből származó jövedelmük után nem kell személyi jövedelemadót (szja) fizetniük azoknak a nőknek, akiknek négy vagy több gyermekük van.

A járulék alóli mentesítés hatására megnőtt a nyugdíj mellett dolgozók létszáma

Pénzügyminisztérium, Parlamenti Államtitkár, 2019. november 11. 10:07

Tavaly óta több mint másfélszeresére nőtt a nyugdíj mellett dolgozók létszáma, szeptemberben már több mint 115 ezren voltak - nyilatkozott a Magyar Nemzetnek Tállai András, a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára.

A magyar gazdaság stabil lábakon áll

Pénzügyminisztérium, Parlamenti Államtitkár, 2019. október 8. 12:50

A magyar gazdaság stabil lábakon áll, míg az államadósság 2011-ben a GDP 80 százaléka felett volt, legfrissebb adatok alapján a lélektani 70 százalék alatt van, június végén 68,2 százalék volt, a 2019. második negyedévi GDP-bővülés elérte az 5,2 százalékot, ezzel Magyarország az uniós rangsorban a második helyen áll - mondta Tállai András, a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára kedden sajtótájékoztatón, Budapesten.

A pálinkafőzés adómentességéért továbbra is fellép a kormány az uniós fórumokon

Pénzügyminisztérium, Parlamenti Államtitkár, 2019. szeptember 25. 10:44

A kormány az Európai Unió (EU) minden fórumán fellép azért, hogy újra adómentes legyen a pálinkafőzés.

A feketegazdaság letörésére alkalmas rendszernek köszönhetően százmilliárdok érkeztek a kincstárba

Pénzügyminisztérium, Parlamenti Államtitkár, 2019. szeptember 18. 13:37

Az elmúlt években több, a feketegazdaság letörésére alkalmas informatikai rendszert alakított ki az adóhivatal, az elektronikus ellenőrzési megoldások néhány év alatt több száz milliárd forint bevételt hoztak az államnak.

Ősszel ismét megnyitja kapuit a Pénzügyminisztérium a látogatók előtt

Pénzügyminisztérium, Parlamenti Államtitkár, 2019. szeptember 11. 7:58

Az elmúlt évek nagy sikerére való tekintettel a Pénzügyminisztérium ebben az évben is csatlakozik a Kulturális Örökség Napjai rendezvénysorozathoz, hogy betekintést engedjen Alpár Ignác egykori pénzpalotájának rejtelmeibe, miközben megelevenedik a magyar pénzügyi igazgatás elmúlt több mint másfél évszázada.