Parlamenti Államtitkárság

Tállai András

miniszterhelyettesi feladatokat ellátó államtitkár

Parlamenti Államtitkár

Vezető hírek

A jövő évi adócsomag segíti az elért eredmények megőrzését

Pénzügyminisztérium, Parlamenti Államtitkár, 2019. június 18. 11:45

A jövő évi adócsomag - a kormány által elfogadott családvédelmi és gazdaságvédelmi akcióterv céljaival összhangban - segít megőrizni az elmúlt években elért eredményeket, valamint segíti a további, az európai uniós átlagot meghaladó gazdasági növekedést.

A kedvezménnyel a cégek és az alkalmazottak is nyernek; már több mint 100 ezer nyugdíjas dolgozik

Pénzügyminisztérium, Parlamenti Államtitkár, 2019. június 15. 9:22

Néhány hónap leforgása alatt 25 ezer nyugdíjas tért vissza a munkaerőpiacra, így számuk elérte a százezret – mondta el Magyar Nemzetnek a pénzügyminiszter helyettese.

Tavaly 32 milliárd forint adóról rendelkezhettek az adófizetők, ebből 14,5 milliárd talált gazdára

Pénzügyminisztérium, Parlamenti Államtitkár, 2019. május 8. 9:31

Tavaly összesen 32 milliárd forintot ajánlhattak volna fel személyi jövedelmadójukból (szja) az adófizetők az egyházaknak, civil szervezeteknek, illetve a Nemzeti tehetségprogramra, végül ebből 14,5 milliárd forintról nyilatkoztak - mondta Tállai András, a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára a Magyar Nemzetnek.

Nem a tömeges betelepítésre fordítják az állami erőforrásokat, a családokat támogatják

Pénzügyminisztérium, Parlamenti Államtitkár, 2019. április 26. 9:55

Zsugorodik Magyarországon a feketegazdaság, az így keletkező pluszforrásokból pedig a kormány nem a tömeges betelepítést, hanem a családokat támogatja - mondta el Tállai András, a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára a Magyar Nemzet című napilapban pénteken megjelent interjúban.

A kormány célja az energiahatékonyság növelése

Pénzügyminisztérium, Parlamenti Államtitkár, 2019. április 6. 10:36

Komoly, határozott célja a kormánynak, hogy ösztönözze az energiahatékonyság növekedését, a megújuló energiaforrások elterjedését - jelentette ki Tállai András, a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára egy naperőmű-létesítési projekt bemutató rendezvényén Mezőkövesden pénteken.

Újra adómentessé tehetik a pálinkafőzést

Pénzügyminisztérium, Parlamenti Államtitkár, 2019. március 30. 9:34

Már májusban döntés születhet az Európai Unióban arról a kezdeményezésről, hogy adómentes legyen az otthoni pálinkafőzés, az elképzelés megvalósításához arra volna szükség, hogy megváltozzon az alkoholok ügyével foglalkozó uniós irányelv. A felvetést a magyar kormány is pártolja - írja a Magyar Nemzet szombati száma.

Brüsszel az alacsony adóterhek miatt támadja Magyarországot

Pénzügyminisztérium, Parlamenti Államtitkár, 2019. március 27. 16:11

Brüsszel az alacsony adóterhek miatt támadja Magyarországot, a kormány azonban nem enged a gyermekes családokra fókuszáló, adócsökkentésre épülő adópolitikából - tájékoztatta Tállai András az MTI-t szerdán.

A bevándorlás támogatása helyett az állam a családokat segíti

Pénzügyminisztérium, Parlamenti Államtitkár, 2019. március 18. 11:02

Tavalyhoz képest negyedével emelkedett az első két hónapban az újonnan megkötött babakötvények állománya, a kötvények biztonságos formában garantálják a hozzájárulást a családok fiatalabb tagjainak anyagi lehetőségeihez; a kormány a migráció finanszírozása helyett a gyermekvállalást támogatja - mondta Tállai András, a Pénzügyminisztérium államtitkára a Magyar Nemzetnek.

A közterhek pontos beérkezése garantálja a nyugdíjrendszer stabilitását is

Pénzügyminisztérium, Parlamenti Államtitkár, 2019. március 7. 9:34

A közterhek pontos beérkezése nemcsak az újabb adócsökkentésekhez adhat alapot, de garantálja a különféle közszolgáltatások biztos finanszírozását és a nyugdíjrendszer stabilitását is - mondta a Magyar Nemzetnek Tállai András, a Pénzügyminisztérium államtitkára a lap csütörtöki cikkében.