A nemzetgazdasági miniszter döntése alapján több mint 154 millió forint képzési támogatást kap tanműhely létrehozására az OPEL Szentgotthárd Kft. Ennek segítségével több mint 50 fős tanulói létszámbővítést hajt végre a vállalat, emellett bővíti az oktatott szakmák körét is.

A jelenlegi villanyszerelő és gépi forgácsoló szakképesítések mellett az automatikai technikus és a mechatronikai technikus szakmák gyakorlati képzése is meg fog valósulni a bővülő és korszerűsödő tanműhelyben. A cég vállalta, hogy a támogatással létrejövő tanműhelyt legalább öt évig a gyakorlati képzés céljaira használja, a tanulói létszámot pedig legalább öt éven keresztül fenntartja. A vállalat az új beruházással kiemelten támogatja a munkaerő-utánpótlás képzését és a nyugat-magyarországi régió duális képzését is.

A General Motors magyarországi termelőüzeme, az OPEL Szentgotthárd Kft. több mint 20 éve gyárt személygépkocsi motorokat és alkatrészeket. A Kft. az elmúlt évek során kiemelt motorgyártó központjává vált az anyavállalatnak. A magyar vállalat nagy gondot fordít munkavállalóinak magas szintű képzésére, illetve a képzett munkaerő pótlására, így az elmúlt években középiskolai tanulók gyakorlati képzése is elindult a szentgotthárdi gyárban.

(Nemzetgazdasági Minisztérium)