Munkaerőpiacért és Képzésért Felelős Államtitkárság

Munkaerőpiacért és Képzésért Felelős Államtitkárság

Kiemelt szakmai területek

Vezető hírek

Munkához kell juttatni mindenkit, aki dolgozni akar

Miniszterelnökség, Területi Közigazgatásért Felelős Államtitkár, 2019. szeptember 10. 15:50

Magyarország ereje a munkát vállalók teljesítményétől függ, a kormány ezért munkalehetőséget akar biztosítani mindenkinek, aki dolgozni szeretne - jelentette ki a Fővárosi Kormányhivatal keddi állásbörzéjén a Miniszterelnökség közszolgálatért felelős államtitkára.

10 százalék feletti reálbér-emelkedés az első negyedévben

Pénzügyminisztérium, Munkaerőpiacért és Képzésért Felelős Államtitkárság, 2018. május 23. 9:35

Nagymértékben, 10,2 százalékkal emelkedtek a reálkeresetek 2018. első negyedévében Magyarországon, a bruttó és nettó bérek egyaránt 12,4 százalékkal nőttek.

A diákok munkavállalását is a Munka törvénykönyve szabályozza

Pénzügyminisztérium, Munkaerőpiacért és Képzésért Felelős Államtitkárság, 2018. május 18. 10:31

A diákok munkavállalásának körülményeit is a Munka törvénykönyve szabályozza, így a 16. életévüket betöltött tanulók foglalkoztatásánál is fontos az írásban rögzített munkaszerződés, amelynek tartalmaznia kell az alapbért, a munkakört, a munkavégzés helyét, a napi munkaidőt, illetve a munkaviszony időtartamát - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM).

Csaknem 10 százalékkal nőtt a vizsgázók száma az ágazati szakmai érettségiken

Pénzügyminisztérium, Munkaerőpiacért és Képzésért Felelős Államtitkárság, 2018. május 16. 13:41

Tavalyhoz képest majdnem 10 százalékkal nőtt a vizsgázók száma az ágazati szakmai érettségiken, több mint 27 ezren indultak neki szerdán az írásbeliknek a szakgimnáziumokban és szakközépiskolákban - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) az MTI-vel szerdán.

Indul a munkavédelmi tudatosság növelését megcélzó projekt

Pénzügyminisztérium, Munkaerőpiacért és Képzésért Felelős Államtitkárság, 2018. május 16. 13:02

A munkaügyi és munkavédelmi tudatosság növelésének mérföldköve lehet a Jogszerű foglalkoztatás fejlesztése nevű projekt - mondta Simon Attila István munkaerőpiacért felelős helyettes államtitkár a 3,8 milliárd forintból megvalósuló kiemelt projekt nyitórendezvényén szerdán Budapesten.

Újabb 1200 hivatásos gépjárművezető képzésére nyílik lehetőség

Pénzügyminisztérium, Munkaerőpiacért és Képzésért Felelős Államtitkárság, 2018. május 11. 10:02

Újabb 1200 tehergépkocsi- és autóbuszvezető képzése valósulhat meg 1 milliárd forintos hazai forrásból a Gépjárművezető-képzés munkaviszonyban állók számára elnevezésű program keretében. A szállítmányozási és raktározási szektor támogatása kiemelten fontos, hiszen az ágazat 2017-ben a GDP 5,5 százalékát adta és több mint 290 ezer főt foglalkoztat Magyarországon.

Magyarország beérte Németországot a munkanélküliségi adatokkal

Pénzügyminisztérium, Munkaerőpiacért és Képzésért Felelős Államtitkárság, 2018. április 27. 11:13

Magyarország beérte Németország munkanélküliségi rátáját, az elért eredmények kormányzati és nemzetgazdasági szempontból is büszkeségre adnak okot - mondta Simon Attila, az Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) munkaerőpiacért felelős helyettes államtitkára az M1 aktuális csatornán pénteken a KSH legfrissebb adataira reagálva.

Kétéves uniós kampány indult a veszélyes anyagok kezeléséről

Pénzügyminisztérium, Munkaerőpiacért és Képzésért Felelős Államtitkárság, 2018. április 25. 15:29

Az Európai Munkahelyi Biztonsági és Egészségvédelmi Ügynökség (EU-OSHA) kétéves tájékoztató kampányt indított a munkahelyeken előforduló veszélyes anyagok használatából eredő veszélyforrások tudatosítására - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) munkaerőpiacért felelős helyettes államtitkára szerdán Budapesten sajtótájékoztatón.

Ellenőri feladatot kapott Magyarország az Állami Foglalkoztatási Szolgálatok Világszervezetében

Pénzügyminisztérium, Munkaerőpiacért és Képzésért Felelős Államtitkárság, 2018. április 19. 13:02

Az auditori vagyis az ellenőrző testület tagjának választották Magyarországot az Állami Foglalkoztatási Szolgálatok Világszervezetének (WAPES) közgyűlésén, a marokkói Marrakechben. Dr. Simon Attila István a tisztújító közgyűlésen a magyar munkaerőpiacról szólva elmondta, az ország közel áll a teljes foglalkoztatottsághoz, a munkanélküliség több mint 27 éve nem volt ilyen alacsony.