Munkaerőpiacért és Képzésért Felelős Államtitkárság

Munkaerőpiacért és Képzésért Felelős Államtitkárság

Kiemelt szakmai területek

Vezető hírek

Munkához kell juttatni mindenkit, aki dolgozni akar

Miniszterelnökség, Közszolgálatért Felelős Államtitkár, 2019. szeptember 10. 15:50

Magyarország ereje a munkát vállalók teljesítményétől függ, a kormány ezért munkalehetőséget akar biztosítani mindenkinek, aki dolgozni szeretne - jelentette ki a Fővárosi Kormányhivatal keddi állásbörzéjén a Miniszterelnökség közszolgálatért felelős államtitkára.

10 százalék feletti reálbér-emelkedés az első negyedévben

Pénzügyminisztérium, Munkaerőpiacért és Képzésért Felelős Államtitkárság, 2018. május 23. 9:35

Nagymértékben, 10,2 százalékkal emelkedtek a reálkeresetek 2018. első negyedévében Magyarországon, a bruttó és nettó bérek egyaránt 12,4 százalékkal nőttek.

A diákok munkavállalását is a Munka törvénykönyve szabályozza

Pénzügyminisztérium, Munkaerőpiacért és Képzésért Felelős Államtitkárság, 2018. május 18. 10:31

A diákok munkavállalásának körülményeit is a Munka törvénykönyve szabályozza, így a 16. életévüket betöltött tanulók foglalkoztatásánál is fontos az írásban rögzített munkaszerződés, amelynek tartalmaznia kell az alapbért, a munkakört, a munkavégzés helyét, a napi munkaidőt, illetve a munkaviszony időtartamát - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM).

Csaknem 10 százalékkal nőtt a vizsgázók száma az ágazati szakmai érettségiken

Pénzügyminisztérium, Munkaerőpiacért és Képzésért Felelős Államtitkárság, 2018. május 16. 13:41

Tavalyhoz képest majdnem 10 százalékkal nőtt a vizsgázók száma az ágazati szakmai érettségiken, több mint 27 ezren indultak neki szerdán az írásbeliknek a szakgimnáziumokban és szakközépiskolákban - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) az MTI-vel szerdán.

Indul a munkavédelmi tudatosság növelését megcélzó projekt

Pénzügyminisztérium, Munkaerőpiacért és Képzésért Felelős Államtitkárság, 2018. május 16. 13:02

A munkaügyi és munkavédelmi tudatosság növelésének mérföldköve lehet a Jogszerű foglalkoztatás fejlesztése nevű projekt - mondta Simon Attila István munkaerőpiacért felelős helyettes államtitkár a 3,8 milliárd forintból megvalósuló kiemelt projekt nyitórendezvényén szerdán Budapesten.

Újabb 1200 hivatásos gépjárművezető képzésére nyílik lehetőség

Pénzügyminisztérium, Munkaerőpiacért és Képzésért Felelős Államtitkárság, 2018. május 11. 10:02

Újabb 1200 tehergépkocsi- és autóbuszvezető képzése valósulhat meg 1 milliárd forintos hazai forrásból a Gépjárművezető-képzés munkaviszonyban állók számára elnevezésű program keretében. A szállítmányozási és raktározási szektor támogatása kiemelten fontos, hiszen az ágazat 2017-ben a GDP 5,5 százalékát adta és több mint 290 ezer főt foglalkoztat Magyarországon.

Magyarország beérte Németországot a munkanélküliségi adatokkal

Pénzügyminisztérium, Munkaerőpiacért és Képzésért Felelős Államtitkárság, 2018. április 27. 11:13

Magyarország beérte Németország munkanélküliségi rátáját, az elért eredmények kormányzati és nemzetgazdasági szempontból is büszkeségre adnak okot - mondta Simon Attila, az Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) munkaerőpiacért felelős helyettes államtitkára az M1 aktuális csatornán pénteken a KSH legfrissebb adataira reagálva.

Kétéves uniós kampány indult a veszélyes anyagok kezeléséről

Pénzügyminisztérium, Munkaerőpiacért és Képzésért Felelős Államtitkárság, 2018. április 25. 15:29

Az Európai Munkahelyi Biztonsági és Egészségvédelmi Ügynökség (EU-OSHA) kétéves tájékoztató kampányt indított a munkahelyeken előforduló veszélyes anyagok használatából eredő veszélyforrások tudatosítására - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) munkaerőpiacért felelős helyettes államtitkára szerdán Budapesten sajtótájékoztatón.

Ellenőri feladatot kapott Magyarország az Állami Foglalkoztatási Szolgálatok Világszervezetében

Pénzügyminisztérium, Munkaerőpiacért és Képzésért Felelős Államtitkárság, 2018. április 19. 13:02

Az auditori vagyis az ellenőrző testület tagjának választották Magyarországot az Állami Foglalkoztatási Szolgálatok Világszervezetének (WAPES) közgyűlésén, a marokkói Marrakechben. Dr. Simon Attila István a tisztújító közgyűlésen a magyar munkaerőpiacról szólva elmondta, az ország közel áll a teljes foglalkoztatottsághoz, a munkanélküliség több mint 27 éve nem volt ilyen alacsony.