Szalay Annamária olyan médiát akart teremteni, amely védi a gyermekeket és az ifjúságot a káros tartalmaktól, megfelel a keresztény elveknek és a nemzeti kultúrának, hozzájárul a határon túli szabad magyar média megteremtéséhez és fenntartásához – emlékeztetett Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, a Szalay Annamária Média Alapítvány kuratóriumi elnöke az alapítvány díjátadó ünnepségén.

Második alkalommal adták át a Szalay Annamária Média Alapítvány díjait olyan újságíróknak, akik a médiafogyasztó ifjúság védelme érdekében végzett példaértékű munkájukkal tovább viszik a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság két éve elhunyt első elnökének szellemi örökségét, és elősegítik az alapítvány céljainak megvalósulását. Az alapítvány 2015-ben Perjés Klárát, a Kossuth rádió nyugdíjas felelős szerkesztőjét, Gyulai Líviusz grafikus-képzőművészt, valamint Csúri Ákost, a Blogstar alapítóját és Tóth-Almási Berkét, a Folytasd… blog szerzőjét tüntette ki.

Kép letöltéseSzalay Annamária olyan médiát akart teremteni, amely védi a gyermekeket és az ifjúságot a káros tartalmaktól Fotó: Eisenmann József/NGM

„Az idei díjazottak munkássága is azt példázza, hogy hiánypótló az a szerep, amelyet a Szalay Annamária Média Alapítvány betölt” – fogalmazott Varga Mihály köszöntőjében. Mint mondta az alapítvány legfontosabb célja, hogy ráirányítsa a figyelmet a társadalmilag hasznos, értékes médiatartalmakra.

Kép letöltéseSzalay Annamária munkája hozzájárult a határon túli szabad magyar média megteremtéséhez és fenntartásához Fotó: Eisenmann József

A díjazottakat méltatva a miniszter elmondta: ők is azt a szellemiséget képviselik, azt a hitet és építő tenni akarást, mely Szalay Annamáriának is sajátja volt. Mindannyian olyan alkotó erővel bírnak, amely erős talapzatot jelent nemzeti kultúránk megerősítéséhez, hagyományaink ápolásához – tette hozzá Varga Mihály.

(Nemzetgazdasági Minisztérium)