Ismét egy olyan beruházással gazdagodhat Óbuda és Csillaghegy környéke, amely hozzájárul ahhoz, hogy az itt élők egyre modernebb és egyre szebb környezetben élhessenek – hangsúlyozta Varga Mihály Tarlós István főpolgármesterrel tartott sajtóbejáráson a Csillaghegyi Strandfürdő építkezésén.

A nemzetgazdasági miniszter, a főváros II. és III. kerületének országgyűlési képviselője elmondta: a megújulás részeként napelemrendszer és hőszivattyú segíti majd a létesítményben a hatékonyabb energia felhasználást.

Kép letöltéseFotó: NGM

A Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. összesen hat fürdőjében több mint 840 millió forint értékben valósul meg energetikai fejlesztés – tájékoztatott Varga Mihály. A Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program keretében 286 millió forintból a megújuló csillaghegyi fürdőben hőszivattyúkat építenek be fűtésre, valamint napelemeket áram előállítására és napkollektorokat a medencevizek melegítésére – tette hozzá a miniszter.

Kép letöltéseFotó: NGM

A több mint hárommilliárdos beruházással megvalósuló csillaghegyi új fürdőegység várhatóan már az idén nyáron fogadja a vendégeket – hangzott el a tájékoztatón. A beruházás célja kettős: az épület egyrészt a lakosság színvonalasabb kikapcsolódását segíti wellness-részleggel, szaunavilággal, „gyerekparadicsommal”, valamint étteremmel, másrészt a sportolók, elsősorban az utánpótlás céljait szolgálja – hangsúlyozta Tarlós István. A főpolgármester elmondta: hét szinten épül majd meg a fürdő, összesen hétezer négyzetméternyi területen épül tizenegy medence, emellett a strand három szabadtéri medencéje is megmarad.

(Nemzetgazdasági Minisztérium)