Konzorcium létrehozását javasolják a zalaegerszegi tesztpálya projekt minél gyorsabb megvalósításához az érintett vállalatok. A cégvezetők a Nemzetgazdasági Minisztériumban tartott egyeztetésen nagyon fontos kezdeményezésnek minősítették a beruházást és felkérték a kormányt, hogy az eddigiekhez hasonlóan továbbra is kísérje figyelemmel a tesztpálya megépülését.

A megbeszélésen elhangzott: a pálya építése az előirányzatoknak megfelelően halad, egy éven belül már folyhatnak a kísérletek a pályán. Széleskörű a hazai és nemzetközi érdeklődés, amelyet a V4 országokkal már aláírt és Ausztriával és Szlovéniával tervezett szándéknyilatkozat is megerősít. A projektet a kormány ezt követően is kiemelten támogatja, azonban elsődlegesen a piaci igények határozzák meg annak tényleges tartalmát. Éppen ezért a hatékonyabb megvalósítás érdekében az NGM-el már megkötött szándéknyilatkozaton túl még szorosabb együttműködést vállalnak majd az érintett vállalatok. Ezáltal nemcsak sokkal nagyobb versenyelőnyre tehetnek szert, hanem a konzorcium tagjai között is eredményesebb munka kezdődhet.

Kép letöltéseFotó: NGM

A résztvevő szervezetek az Autóipari Próbapálya Zala Kft., a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, a Thyssenkrupp Presta Hungary Kft., az AVL Autókut Mérnöki Kft.,  a KNORR-BREMSE Kft., a Budapesti Elektromos Művek Nyrt., az  IBM Hungary Kft., a Valeo Auto-Electric Hungary Kft., a Valeo-Siemens eAutomotive Hungary Kft., az Ericsson, a BASF Hungária Kft., a Continental Automotive Hungary Kft., az AUDI HUNGARIA Zrt. és a T-Systems képviselői ismételten üdvözölték a hazai autóipar egészére pozitívan ható kezdeményezést, illetve bíznak annak sikeres megvalósításában.

(Nemzetgazdasági Minisztérium)