A magyar kormány egyik legfontosabb vállalása a helyi közösségek támogatása, mert belőlük tevődik össze egy épülő, a céljaiért tenni képes nemzet – hangsúlyozta Varga Mihály a Pasaréti Páduai Szent Antal Ferences Templomban a plébánia felújítását és kibővítését bejelentve.

A kormány mintegy 1,8 milliárd forinttal járul hozzá a templom felújításához és közösségi tereinek kibővítéséhez – mondta a pénzügyminiszter, országgyűlési képviselő.

Kép letöltéseFotó: PM

Azok a közösségek érnek el eredményt, amelyeknek vannak együtt megfogalmazott céljai, és van bennük tenni akarás azok megvalósításhoz – emelte ki Varga Mihály megemlítve, hogy a Pasaréti téri templom felújítását a helyi közösség kezdeményezte. Az átfogó felújítási terv kidolgozása a hívek és rendtagok bevonásával történt – tette hozzá.

Kép letöltéseFotó: PM

A kormány által támogatott tervek szerint a templomot és a rendházat is felújítják, illetve korszerűsítik, továbbá méltó környezetbe kerülhet a ferences rend történetét is magába foglaló könyvtár.  A templomhoz tartozó közösségi házban egy olyan 180 főt befogadó nagytermet alakítanak ki, amely a környék nem katolikus lakosságát is szolgálhatja, hiszen a közelben nincs hasonló nagyságú közösségi tér. A fejlesztés segítségével a jelenlegi közösségi házban duplájára lehet bővíteni az óvodai férőhelyek számát, ugyanott a terület szociális ellátását végző Gondviselés Háza idősgondozásának lehetőségei is növekednek, és mindkét intézmény dolgozói méltóbb körülmények között dolgozhatnak – tájékoztatott Varga Mihály.

Kép letöltéseFotó: PM

A pasaréti templom a főváros egyik emblematikus épülete, a modern építészet egyik fontos alkotása, melyet Rimanóczy Gyula tervezett a mellette álló buszvégállomással együtt. A felújítás így a hazai épített örökség védelmét és továbbörökítését is szolgálja – emlékeztetett Varga Mihály.

(Pénzügyminisztérium)