A gazdasági élet megbecsült szereplőinek és az államigazgatásban kiemelkedő teljesítményt nyújtó szakembereknek nyújtott át elismeréseket Varga Mihály a forradalom kitörésének 60. évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen, ahol Magyar Gazdaságért Díjat kilencen, Lónyay Díjat huszonegyen, Miniszteri Elismerő Oklevelet pedig ötvenheten vehettek át.

Hatvan éve annak, hogy a leigázott, bilincsbe vert Magyarország felemelte szavát a szabadságért – emlékeztetett a nemzetgazdasági miniszter ünnepi beszédében. Mint fogalmazott: minden országba eljutott a magyarok kilátástalannak tűnő harcának híre, amellyel azt üzentük a világnak: független nemzetként akarunk élni és nem engedünk semmilyen fenyegetésnek. Kitartunk e hagyomány mellett ma is, érkezzen a támadás belülről, vagy máshonnan, tetteinket továbbra is kizárólag a magyar értékek, a magyar emberek érdekei, és a Magyarország jövőjébe vetett hit vezérlik – fogalmazott a tárcavezető.

Kép letöltéseFotó: NGM

1956 világtörténelmi esemény volt: ezért a mi feladatunk is, hogy ’56 hősei az őket megillető, méltó helyre kerüljenek a nemzeti emlékezetben – figyelmeztetett Varga Mihály. Az elesett és még köztünk lévő 56-os hősök tisztelete, megbecsülése, valamint 1956 örökségének, a független, demokratikus és szabad Magyarország megteremtése nemzeti minimum, valamennyiünk közös ügye.

A kitüntetettek névsora itt található.

(Nemzetgazdasági Minisztérium)