Szalay Annamária azt tartotta élete legfontosabb munkájának, hogy hozzájáruljon egy jobb, élhetőbb és a valós értékekre figyelő Magyarország létrejöttéhez – emelte ki Varga Mihály, a Szalay Annamária Média Alapítvány kuratóriumi elnöke az alapítvány díjátadó ünnepségén.

Idén Borbás Mária televíziós szerkesztő-műsorvezető, valamint a Magyar Katolikus Rádió részesült a rangos elismerésben.

Kép letöltéseFotó: PM

Ötödik alkalommal adták át a Szalay Annamária Média Alapítvány díjait olyan újságíróknak, akik a médiafogyasztó ifjúság védelme érdekében végzett példaértékű munkájukkal továbbviszik a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 2013-ban elhunyt első elnökének szellemi örökségét, és elősegítik az alapítvány céljainak megvalósulását.

Kép letöltéseFotó: PM

Varga Mihály elmondta: az elismerések megfelelnek az alapító okiratban kifejezett célnak, „a társadalmon belüli megértés erősítésének”, amely nem jöhet létre az egészséges nemzeti öntudat nélkül, és amely nem létezik hagyományaink, értékeink ismerete és az ezekre való büszkeség nélkül. Ehhez pedig a közélet egészében az átgondolt vélemények tisztességes kimondására van szükség, olyan becsületességre, amely értékrendet jelöl és természetes velejárója a másik vélemény megbecsülése is – hangsúlyozta Varga Mihály.

Kép letöltéseFotó: PM

A Médiaalapítvány, amelyet Szalay Annamária emlékére és munkájának folytatása érdekében hoztunk létre, szándékában, szellemében fejezi ki mindazt, amiért életében oly sokat és önfeláldozóan dolgozott – tette hozzá a miniszter.

(Pénzügyminisztérium)