Szemben a világgazdaság és az Európai Unió lassuló növekedésével, Magyarország számára az idei és a 2018-as év is a stabil és jelentős ütemű növekedés időszaka lehet – jelentette ki Varga Mihály a Karsai Alba Kft. kapacitásbővítő fejlesztésének bejelentésekor Székesfehérváron.

A nemzetgazdasági miniszter hangsúlyozta: mindez annak köszönhető, hogy más országoknál korábban helyeztük gazdaságpolitikánk középpontjába a versenyképesség, a növekedés támogatását és az új iparpolitika megvalósítását.

Kép letöltéseFotó: NGM

Varga Mihály az elmúlt évek kormányzati intézkedéseiről szólva kiemelte: a családok életfeltételeinek javításával, a gazdasági fejlődés erősítésével és a munkahelyteremtés támogatásával mára sikerült megteremteni a tartós növekedés feltételeit. A kormány fókuszában ezért ma már a termelékenység és a versenyképesség javítása áll, amelyet ösztönző üzleti környezet kialakításával, a digitalizáció támogatásával, iparfejlesztési programmal és a szakképzési rendszer további fejlesztésével is támogat – tette hozzá.

A tárcavezető emlékeztetett rá: a 2015-ben 3 milliárd forinttal, majd tavaly már 15 milliárd forintos kerettel működő Nagyvállalati Beruházási Támogatás idén is folytatódik, szintén 15 milliárd forintos támogatási összeggel. Varga Mihály hozzátette: a program sikeres, hiszen indulása óta 49 nagyvállalat több mint 70 milliárd forintnyi beruházását segítette, és összesen mintegy 1650 munkahely létrejöttéhez járult hozzá.

Kép letöltéseFotó: NGM

A nemzetgazdasági miniszter a Karsai Alba Kft. fejlesztését értékelve elmondta: a vállalat beruházása, amely új termékek kifejlesztését és gyártását teszi majd lehetővé, tökéletesen illeszkedik a beruházás ösztönzési program céljaihoz. A 286 millió forint értékű kapacitásbővítő beruházást több mint 100 millió forinttal segíti a kormány.

(Nemzetgazdasági Minisztérium)