Magyarországon továbbra is megéri felsőfokú végzettséget szerezni, a diplomával rendelkezők könnyebb elhelyezkedéssel, jó szakmai karriert kínáló munkahelyekkel és növekvő jövedelemmel számolhatnak – emelte ki Varga Mihály az Óbudai Egyetem tanévnyitó szenátusi ülésén.

A pénzügyminiszter, Óbuda országgyűlési képviselője a koronavírus-járvány veszélyeit megemlítve elismerősen szólt az egyetem digitális oktatás terén tett fejlesztéseiről és a védekezést segítő kutatásairól.

Kép letöltéseFotó:PM

A magyar gazdaság sikerének kulcsa, hogy az elmúlt években nemcsak a termelés, hanem egyre inkább az innováció és a kutatás-fejlesztés területén is megindult az előrelépés – hangsúlyozta Varga Mihály megemlítve, hogy ennek révén tudnak a magyarországi vállalatok bekapcsolódni az értékláncokba.

Kép letöltéseFoto: Botár Gergely/kormany.hu

Mint fogalmazott: az Óbudai Egyetem az ott megvalósuló képzések, kutatások, a hallgatók által megszerezhető gyakorlati tudás miatt az ország egyik legsikeresebb műszaki felsőoktatási intézménye, ahol hét karon, két képzési központban mintegy tizenegyezer hallgató tanul.

Kép letöltéseFotó:PM

Varga Mihály kitért arra is, hogy a járvány első hulláma ellen Magyarország nemzetközi összehasonlításban is eredményesen védekezett. Ez a fegyelmezettségnek is köszönhető – tette hozzá megemlítve, hogy a vírusveszély még nem múlt el, sőt, küszöbön van a második hullám, ezért továbbra is óvatosnak kell lenni.

Kép letöltéseFoto: Botár Gergely/kormany.hu

Egy ország védekezésének a minőségét, az óvintézkedések betartását az emberek felelősségérzete határozza meg – szögezte le a tárcavezető.  Az Óbudai Egyetem nemcsak ebben volt a legjobbak között, hanem abban is, hogy az intézmény tudásbázisát is a védekezés szolgálatába állította – emlékezetett Varga Mihály az egyetemen kifejlesztett tömeglélegeztető-rendszerre.

(Pénzügyminisztérium)