A Gránit Bank tavaly 14 százalékkal bővítette a hitelezési tevékenységét, így aktívan hozzájárult a gazdasági növekedéshez - húzta alá Varga Mihály a pénzintézet éves közgyűlésén.

A nemzetgazdasági miniszter emlékeztetett rá: a nemzetközi elemzők is pozitívan értékelték, hogy vasárnapi választások nyomán változatlan marad a magyar gazdaságpolitika iránya, ezt támasztja alá a Fitch Ratings tegnap kiadott elemzése is.

Kép letöltéseFotó: NGM

A tárcavezető elmondta: a Gránit Bank 2010 májusában kezdte meg működését alig több mint 7 milliárd forintos mérlegfőösszeggel, amely 2017 végére 306 milliárd forintra duzzadt 980 millió Ft adózás előtti eredmény mellett. A Gránit Bank Magyarországon élenjárónak számít a digitalizáción alapuló korszerűsítések terén, így hazánk versenyképességének erősítéséhez is hozzájárul. A magyar állam tavaly decemberben ugyan értékesítette a tulajdonában lévő Gránit-részvényeket, de továbbra is partnerként tekintünk a pénzintézetre - mondta Varga Mihály.

Kép letöltéseFotó: NGM

Az országgyűlési választások eredményéről szólva Varga Mihály elmondta, hogy a Fidesz újabb győzelme példátlan stabilitást jelent a gazdaságban is. Megkaptuk a felhatalmazást, hogy folytassuk az adócsökkentéseken, béremeléseken és stabil pénzügyeken alapuló növekedésbarát gazdaságpolitikát - hangsúlyozta a miniszter.

(Nemzetgazdasági Minisztérium)