Pénzügyminisztérium

Varga Mihály

pénzügyminiszter

RSS feliratkozás
Találatok száma: 10

Hírek

Az adócsökkentések ellenére folyamatosan nő az államkassza kiva bevétele

Pénzügyminisztérium, Adóügyekért Felelős Államtitkárság, 2020. január 17. 9:26

A kisvállalati adó (kiva) amellett, hogy az Európai Unió egyik legversenyképesebb adófajtája, még a költségvetési bevételekre is jótékonyan hat - tájékoztatta Izer Norbert adóügyekért felelős államtitkár az MTI-t.

Kormánytámogatással épült óvoda Pesthidegkúton

Pénzügyminisztérium, 2020. január 16. 10:57

Az előretekintő, saját jövőjüket felelősen tervező társadalmak kiemelt figyelmet fordítanak a gyermekeket érintő fejlesztésekre – jelentette ki Varga Mihály Budapest II. kerületének új, száz férőhelyes óvodájának átadásakor.

Közel harmincmilliárd forinttal több jut idén szociális ellátásokra

Pénzügyminisztérium, Parlamenti Államtitkár, 2020. január 15. 15:58

A tavalyinál közel harmincmilliárd forinttal több pénzt fordít idén a kormány szociális ellátásokra - jelentette ki a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára szerdán, Mezőkövesden.

A kormány folytatja a gazdaságvédelmi intézkedéseket

Pénzügyminisztérium, Pénzügyekért Felelős Államtitkárság , 2020. január 15. 13:45

Az elmúlt évek eredményei ellenére nem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy a világgazdaság egészében és az Európai Unióban a lassulás jelei mutatkoznak. Annak érdekében, hogy a magyar gazdaság továbbra is az uniós átlagot legalább két százalékponttal meghaladó növekedést érhessen el, a kormány a tavalyi első gazdaságvédelmi akcióterv után újabbat készít elő – jelentette ki Gion Gábor a Euromoney pénzügyi szaklap idén 25. alkalommal megrendezett közép-kelet európai fórumát követően Bécsben.

Már a januári fizetése is több lehet, ha időben nyilatkozik az adókedvezményekről

Pénzügyminisztérium, Adóügyekért Felelős Államtitkárság, 2020. január 14. 9:32

Az év első hónapjaiban több tízezren felejtik el igénybe venni az adókedvezményeket, pedig az időben leadott nyilatkozatok nemcsak magasabb fizetést, hanem lényegesen kevesebb adminisztrációt is jelentenek.

Program indul kisgyermekesek képzésére, elhelyezkedésük támogatására

Pénzügyminisztérium, Európai Uniós Források Felhasználásáért Felelős Államtitkárság, 2020. január 13. 9:31

Megjelent 3 milliárd forintos keretösszeggel a "Kisgyermeket nevelő szülők képzésének elősegítése, ösztöndíja és elhelyezkedésük támogatása" című kiemelt pályázati felhívás - mondta el Rákossy Balázs, európai uniós források felhasználásáért felelős pénzügyminisztériumi államtitkár az MTI-nek.

Az adórendszer támogatja a kkv-kat

Pénzügyminisztérium, Adóügyekért Felelős Államtitkárság, 2020. január 10. 13:05

Magyarországon megéri vállalkozni, az adórendszer támogatja a kis- és középvállalkozásokat - mondta Izer Norbert, a Pénzügyminisztérium (PM) adóügyekért felelős államtitkára sajtótájékoztatón pénteken Budapesten.

Újabb pályázat mikro-, kis- és középvállalkozások versenyképességének javítására

Pénzügyminisztérium, Európai Uniós Források Felhasználásáért Felelős Államtitkárság, 2020. január 10. 9:05

Megjelent "A mikro-, kis- és középvállalkozások versenyképességének javítása a vállalkozói ismeretek bővítése révén" című kiemelt pályázati felhívás 1,5 milliárd forint keretösszeggel, amelynek célja egyrészt a magyar tulajdonú vállalkozásoknál a generációváltásra való felkészítés, másrészt a segítségnyújtás a nehézségekkel küzdő vállalkozások számára - közölte Rákossy Balázs, a Pénzügyminisztérium európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára az MTI-vel.

Stabil államháztartással és nagymértékű államadósság-csökkenéssel zárult a tavalyi év

Pénzügyminisztérium, Államháztartásért Felelős Államtitkárság, 2020. január 9. 14:10

A költségvetés tavaly is maradéktalanul biztosította az állami közfeladatok finanszírozásához, valamint a kormány gazdaság- és társadalompolitikai céljainak megvalósításához szükséges forrásokat. Az előzetes becslések szerint az államháztartás GDP-arányos hiánya - már nyolcadik egymást követő évben – érdemben az uniós kritérium alatt alakulhatott, amelynek köszönhetően az adósságráta az elmúlt két évtized legdinamikusabb mérséklődését mutathatta.

A középiskolások pénzügyi tudatosságát fejleszti a Készpénzkímélő Iskolák program

Pénzügyminisztérium, Pénzügyekért Felelős Államtitkárság , 2020. január 8. 15:16

A tanulók pénzügyi tudatosságát erősítheti, hogy az ország összes iskolájára kiterjedhet a készpénzmentesség - mondta szerdai sajtótájékoztatóján Budapesten a Pénzügyminisztérium (PM) pénzügypolitikáért felelős helyettes államtitkára.