Pénzügyminisztérium

Varga Mihály

pénzügyminiszter

RSS feliratkozás
Találatok száma: 10

Hírek

Az élelmiszergazdaság erősítéséről és a közbeszerzések egyszerűsítéséről tárgyaltak

Pénzügyminisztérium, 2020. július 9. 14:52

Konkrét javaslatokkal, gyakorlati intézkedésekkel kíván a Gazdaságvédelmi Operatív Törzs (GOT) gyorsan és hatékonyan javítani a magyar vállalkozások helyzetén – emelte ki Varga Mihály a testület mai ülésén.

A kormány 50 milliárd forintos kerettel támogatási programot indított az egészségügyi gyártókapacitások fejlesztésére

Pénzügyminisztérium, Pénzügyekért Felelős Államtitkárság , 2020. július 9. 11:14

A magyar tulajdonú vállalatok részvétele az egészségpiacon elenyésző, ezért indított a kormány ötvenmilliárd forintos kerettel támogatási programot az egészségügyi gyártókapacitások fejlesztésére - mondta Gion Gábor, a Pénzügyminisztérium (PM) pénzügyekért felelős államtitkára csütörtök reggel az M1 aktuális csatornán.

Munkahelyteremtő stratégiai megállapodást írt alá Varga Mihály

Pénzügyminisztérium, 2020. július 9. 10:41

Új lakberendezési áruházakat és 8,2 milliárd forint értékben logisztikai központot létesít Magyarországon az MMXH Lakberendezési Kft., amelynek köszönhetően 500 új munkahely jön létre – jelentette ki Varga Mihály.

A központi költségvetés továbbra is biztosítja a járványügyi készültség és a gazdaságvédelmi intézkedések kiadásait

Pénzügyminisztérium, Államháztartásért Felelős Államtitkárság, 2020. július 8. 11:00

A költségvetés – ahogyan a veszélyhelyzet alatt, úgy a járványügyi készültség idején is – maradéktalanul biztosítja a koronavírus-járvány elleni védekezéshez és a gazdaság újraindításához szükséges forrásokat.

Lejár a boltokban a készpénz ideje

Pénzügyminisztérium, Pénzügyekért Felelős Államtitkárság , 2020. július 8. 9:00

Januártól - bizonyos kivételekkel - a kereskedők kötelesek lehetővé tenni az úgynevezett elektronikus fizetést, a változtatás a feketegazdaság ellen is hatásos lehet - mondta a Magyar Nemzetnek Gion Gábor, a Pénzügyminisztérium pénzügyekért felelős államtitkára.

Önellátó lesz Magyarország az egészségügyi védőfelszerelésekben is

Pénzügyminisztérium, 2020. július 7. 13:00

A magyar kormány ötvenmilliárd forintos kerettel támogatási programot indít az egészségügyi gyártókapacitások fejlesztésére – jelentette be Varga Mihály a közösségi oldalára feltöltött videóban.

A foglalkoztatás és a felnőttképzés fejlesztéséről tárgyalt a Nemzeti Versenyképességi Tanács

Pénzügyminisztérium, 2020. július 7. 11:35

A munkahelyek megőrzése és újak létesítése a kormány egyik legfontosabb feladata, amit a Gazdaságvédelmi Akcióterv számos támogatási programmal segít a következő hónapokban is – hangsúlyozta Varga Mihály a Nemzeti Versenyképességi Tanács (NVT) mai ülésén.

A járvány elleni készültség fenntartása és a gazdasági növekedés egyformán cél

Pénzügyminisztérium, 2020. július 6. 12:48

A kormány a jövő évi költségvetéssel egyszerre kívánja fenntartani a koronavírus-járvány elleni védekezési készültséget és minden erővel segíteni a gazdasági növekedést - mondta a pénzügyminiszter a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorának nyilatkozva.

A válság ellenére sem nőnek a lakossági adóterhek

Pénzügyminisztérium, Adóügyekért Felelős Államtitkárság, 2020. július 6. 12:38

A válság ellenére sem nőnek a lakosság és a kisvállalkozók adóterhei, a többletterheket elsősorban a tőkeerős csoportoknak kell vállalniuk - mondta hétfői sajtótájékoztatóján Budapesten a Pénzügyminisztérium adóügyekért felelős államtitkára.

Több mint 2 milliárd forintból újulhatnak meg bölcsődék az országban

Pénzügyminisztérium, 2020. július 6. 12:20

20 új bölcsőde jön létre 350 új férőhellyel a kormány 2 milliárd forintos támogatásával – jelentette be Varga Mihály a közösségi oldalára feltöltött videóban.