Pénzügyminisztérium

Varga Mihály

pénzügyminiszter

RSS feliratkozás
Találatok száma: 10

Hírek

Közel kétmilliárdos élelmiszeripari beruházás Karcagon

Pénzügyminisztérium, 2019. szeptember 19. 18:02

A jól teljesítő, fejleszteni kész vállalkozásoknak, a magyar emberek munkájának és az eredményes gazdaságpolitikának köszönhetően Magyarország gazdasági növekedése mára az Európai Unió élmezőnyébe került.

Kormányzati támogatással újult meg az óbudai Kandó Kollégium

Pénzügyminisztérium, 2019. szeptember 19. 11:21

Erős és a világversenyben helytállni képes gazdaság nélkül nem építhetünk emelkedő országot, ennek egyik legfontosabb építőeleme a felsőoktatás fejlesztése, amellyel megfelelő körülményeket teremthetünk a kutatáshoz, az innovációhoz és a legújabb ismeretek elsajátításához.

A feketegazdaság letörésére alkalmas rendszernek köszönhetően százmilliárdok érkeztek a kincstárba

Pénzügyminisztérium, Parlamenti Államtitkár, 2019. szeptember 18. 13:37

Az elmúlt években több, a feketegazdaság letörésére alkalmas informatikai rendszert alakított ki az adóhivatal, az elektronikus ellenőrzési megoldások néhány év alatt több száz milliárd forint bevételt hoztak az államnak.

Tovább erősödik Budapest pénzügyi központi szerepe

Pénzügyminisztérium, 2019. szeptember 17. 15:18

A Nemzetközi Beruházási Bank már hivatalosan is budapesti székhelyéről működik, amelynek köszönhetően a pénzintézet nemzetközileg is elismertebbé és versenyképesebbé vált – jelentette ki Varga Mihály a Nemzetközi Beruházási Bank és a Pénzügyminisztérium üzleti fórumán. A pénzügyminiszter hangsúlyozta: a központ Budapestre helyezése jelentős elismerés a magyar gazdaságpolitika számára, kedvező eredményeket hoz a részvényeseknek, így Magyarországnak is, továbbá új lehetőségeket kínál a magyar gazdaság szereplőinek.

Tízmilliárd forintos keretösszeggel megjelent az Új gyakornoki program pályázati felhívás

Pénzügyminisztérium, Európai Uniós Források Felhasználásáért Felelős Államtitkárság, 2019. szeptember 17. 12:27

Tízmilliárd forintos keretösszeggel megjelent az Új gyakornoki program pályázati felhívás a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) keretében - jelentette be Rákossy Balázs, a Pénzügyminisztérium (PM) európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára.

Magyarország egyik legeredményesebb befektetésévé vált a Magyar Állampapír Plusz

Pénzügyminisztérium, 2019. szeptember 16. 12:42

A várakozások felett teljesít a Magyar Állampapír Plusz, június óta mintegy 2000 milliárd forintért vásárolt a lakosság az új megtakarítási formából - tájékoztatta az MTI-t Varga Mihály pénzügyminiszter.

Négy év alatt megnégyszereződött az első házasoknak járó adókedvezményt kihasználók tábora

Pénzügyminisztérium, Adóügyekért Felelős Államtitkárság, 2019. szeptember 16. 9:02

Tavaly mintegy négyszer annyi első házas vette igénybe a havi ötezer forintos adókedvezményt, mint 2015-ben. Az szja-bevallások adatai alapján 2018-ban a 85 ezer első házas összességében 3,3 milliárd forintot spórolt, 2,8 milliárddal többet, mint 2015-ben.

A klímavédelmi célokhoz fenntartható finanszírozásra van szükség

Pénzügyminisztérium, 2019. szeptember 14. 10:29

A közép-kelet-európai régió növekedése továbbra is magasan az Európai Unió átlaga felett alakul, ezért fontos szerepet játszik a kontinens gazdaságának erősítésében. A költségvetési egyensúly megőrzése kiemelt szempont, ezért a klímacélokat úgy kell meghatározni, hogy azok finanszírozása hosszú távon fenntartható legyen.

A megállapodás nélküli brexitre is fel kell készülni

Pénzügyminisztérium, 2019. szeptember 13. 13:44

Magyarország érdeke, hogy az Egyesült Királyság rendezett és szabályozott keretek között lépjen ki az Európai Unióból, ugyanakkor a megállapodás nélküli forgatókönyvre is fel kell készülni – hangsúlyozta Varga Mihály az euróövezeti országok pénzügyminisztereinek (Eurogroup) kibővített tanácskozásán Helsinkiben.

Eredményes a közfoglalkoztatottak munkaerőpiacra visszatérését segítő program

Pénzügyminisztérium, Foglalkoztatáspolitikáért és Vállalati Kapcsolatokért Felelős Államtitkárság, 2019. szeptember 13. 13:02

Eredményes az álláskeresők és a közfoglalkoztatottak elsődleges munkaerőpiacra visszatérésének segítésére indított program, amely csak Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében több mint tízezer ember munkához jutását támogatta - hangzott el a projekt munkáltatói fórumán pénteken Nyíregyházán.