Pénzügyminisztérium

Varga Mihály

pénzügyminiszter

RSS feliratkozás
Találatok száma: 10

Hírek

Több mint kétmilliárdos beruházással bővített a HELL Szikszón

Pénzügyminisztérium, 2019. július 19. 12:04

A kormány arra törekszik, hogy a munkát terhelő adók csökkentése, a szakképzés fejlesztése és a javuló befektetési környezet révén tovább erősítse a Magyarországon működő vállalkozásokat - jelentette ki Varga Mihály a HELL Energy Magyarország Kft. új gyártósorának átadó ünnepségén.

Szaúd-Arábiában is a magyar online megoldások fehéríthetik a gazdaságot

Pénzügyminisztérium, Adóügyekért Felelős Államtitkárság, 2019. július 18. 8:41

Egyre nagyobb a nemzetközi érdeklődés a magyar gazdaságfehérítő találmányok iránt. Ezek alapos tanulmányozása állt a szaúd-arábiai adóhivatal vezetőiből álló magas rangú küldöttség háromnapos budapesti látogatásának a középpontjában, amely szerdán ért véget - tájékoztatta Izer Norbert adóügyekért felelős államtitkár az MTI-t.

Újabb 2,5 milliárd forint bölcsődefejlesztésre Pest megyében

Pénzügyminisztérium, Európai Uniós Források Felhasználásáért Felelős Államtitkárság, 2019. július 17. 8:46

Az "Önkormányzati tulajdonú bölcsődei ellátást nyújtó intézmények fejlesztésének támogatása Pest megyében (2019)" című pályázati felhívás a kormány Pest megye célzott fejlesztését szolgáló támogatási programjának részeként, a 2018-ban meghirdetett konstrukció folytatásaként jelent meg. Ezzel a bölcsődefejlesztés céljára Pest megye területén hozzáférhető hazai fejlesztési források meghaladják a 11,7 milliárd forintot.

Csongrád megyére is kiterjesztették a munkaerőpiaci reformprogramot

Pénzügyminisztérium, Foglalkoztatáspolitikáért és Vállalati Kapcsolatokért Felelős Államtitkárság, 2019. július 17. 8:35

Békés, Somogy, Baranya, valamint Csongrád megyére is kiterjesztette a kormány július 1-jétől a munkaügyi hivatalok hatékonyságát növelő reformprogramot, amely a foglalkoztatási osztályok és a munkaadók, illetve az álláskeresők közötti szorosabb együttműködésen alapul.

Békés megyére is kiterjesztik a Munkaerőpiaci reformprogramot

Pénzügyminisztérium, Foglalkoztatáspolitikáért és Vállalati Kapcsolatokért Felelős Államtitkárság, 2019. július 16. 13:09

Az utóbbi hónapokban foglalkoztatáspolitikai szempontból folytatódott a kedvező tendencia, hiszen hónapról-hónapra egy-egy tized százalékponttal csökkent a munkanélküliségi ráta - jelentette ki a Pénzügyminisztérium (PM) foglalkoztatáspolitikáért és vállalati kapcsolatokért felelős államtitkára kedden Békéscsabán a Munkaerő-piaci reformprogram kiterjesztésének sajtótájékoztatóján.

Egyre több magyar vállalkozás léphet be az amerikai piacokra

Pénzügyminisztérium, 2019. július 15. 13:29

Magyarország és az Egyesült Államok kapcsolatai a gazdaság és a pénzügyek területén is jobban teljesítenek – emelte ki Varga Mihály, miután hivatalában fogadta David B. Cornsteint, az USA budapesti nagykövetét.

A 2020-as büdzsé egyszerre segíti a bérek növekedését és az adók csökkentését

Pénzügyminisztérium, 2019. július 14. 12:38

A jövő évi költségvetés egyszerre segíti a bérek, a keresetek és beruházások növekedését, valamint a közterhek, az adók és az államadósság csökkentését - mondta Varga Mihály pénzügyminiszter a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában.

Magyarország fontos szerepet játszik az AIIB vízstratégiájának kidolgozásában

Pénzügyminisztérium, Pénzügyekért Felelős Államtitkárság , 2019. július 13. 11:16

A nemzetközi pénzügyi intézményeknek stratégiailag kell kezelniük a vízgazdálkodás kérdését, az Ázsiai Infrastrukturális Beruházási Bank (AIIB) pedig élenjárónak tekinthető, hiszen hazánk szorgalmazására elsőként kezdte meg konkrét vízstratégia kidolgozását e fejlesztési intézmények között – mondta el Balogh László, a Pénzügyminisztérium helyettes államtitkára, aki Magyarország képviseletében részt vett a bank július 12-13-i közgyűlésén Luxembourgban.

80 milliárd forintos adócsökkentést hoz a jövő év

Pénzügyminisztérium, Parlamenti Államtitkár, 2019. július 13. 11:06

Összességében 80 milliárd forintos adócsökkentést hoz, hogy az Országgyűlés pénteken elfogadta a 2020-as központi költségvetést, valamint a jövő évi adóváltozásokat - nyilatkozta a Magyar Nemzet szombati számában Tállai András, a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára.

A 2020-as költségvetés a családokról és a gazdasági eredmények megvédéséről szól

Pénzügyminisztérium, 2019. július 12. 16:13

A 2020-as költségvetés elfogadása azt mutatja, hogy az országgyűlési képviselők döntő többsége egyetért a családok megerősítésére, az elért gazdaság eredmények megvédésére, az ország biztonságának fenntartására, valamint az adócsökkentésre és béremelésre épülő gazdaságpolitika folytatásával.