Pénzügyminisztérium

Bodó Sándor

foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár

Foglalkoztatáspolitikáért Felelős Államtitkárság

Vezető hírek

Közösen kell felkészülni a munkaerőpiacot is érintő digitalizáció kihívásaira

Pénzügyminisztérium, Foglalkoztatáspolitikáért Felelős Államtitkárság, 2019. december 18. 16:04

Az államnak, a munkaadóknak és a munkavállalóknak közösen kell felkészülniük a digitalizáció kihívásaira, amelyek egyaránt érintik majd a munkaerőpiac keresleti és kínálati oldalát - mondta a Pénzügyminisztérium (PM) foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára a Nemzetközi Munkaügyi Szervezet (ILO) 100 éves fennállása alkalmából szervezett konferencia megnyitóján szerdán Budapesten.

Népszerűek a vállalkozóvá válást segítő programok

Pénzügyminisztérium, Foglalkoztatáspolitikáért Felelős Államtitkárság, 2019. december 5. 8:47

Rendkívül népszerűek az ősszel indított, vállalkozóvá válást segítő programok, eddig több mint 11 ezren jelentkeztek. A 30 év alatti fiatalok országszerte, a 30 év feletti álláskeresők pedig Pest megyében továbbra is pályázhatnak a 4,5 millió forintos támogatásra - mondta Bodó Sándor foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár a Magyar Nemzetnek.

Egészséges a foglalkoztatás szerkezete Magyarországon

Pénzügyminisztérium, Foglalkoztatáspolitikáért Felelős Államtitkárság, 2019. november 27. 13:28

A foglalkoztatottak száma meghaladja a 4,5 milliót, miközben a közfoglalkoztatottak száma folyamatosan csökken, már a 100 ezerhez közelít, mindez pedig azt mutatja, hogy egészséges a foglalkoztatás szerkezete Magyarországon - mondta a Pénzügyminisztérium (PM) foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára szerdán Budapesten sajtótájékoztatón.

Fejér megyében is elindult a munkaerőpiaci reformprogram

Pénzügyminisztérium, Foglalkoztatáspolitikáért Felelős Államtitkárság, 2019. november 26. 13:07

Az ország szinte összes megyéjéhez hasonlóan, Fejér megyében is elindult a munkaerőpiaci reformprogram, amelyet a munkaadókkal szoros együttműködésben, igényeikhez igazítva valósítanak meg - jelentette be a munkaerőpiacért és vállalati kapcsolatokért felelős helyettes államtitkár és az Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. (OFA) ügyvezető igazgatója kedden Székesfehérváron.

Munkaerő-piaci reform indul Komárom-Esztergom megyében

Pénzügyminisztérium, Foglalkoztatáspolitikáért Felelős Államtitkárság, 2019. november 20. 14:34

Komárom-Esztergom megyében is megkezdődik a vállalatokkal szorosabb kapcsolatban megvalósított munkaerő-piaci reformprogram, amelyet később a nyugat-magyarországi megyékre is kiterjesztenek - mondta szerdai tatai sajtótájékoztatóján a Pénzügyminisztérium foglalkoztatáspolitikáért és vállalati kapcsolatokért felelős államtitkára.

Bács-Kiskun megyében is megkezdődött a munkaerő-piaci reformprogram

Pénzügyminisztérium, Foglalkoztatáspolitikáért Felelős Államtitkárság, 2019. november 6. 13:19

Néhány hete Bács-Kiskun megyében is megkezdődött a munkaerő-piaci reformprogram, amelynek középpontjában az álláskeresők munkavállalási esélyeinek növelése, valamint a munkaerőpiac valós igényeinek feltérképezése áll - jelentette be a Pénzügyminisztérium munkaerő-piacért és vállalati kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára szerdán Kecskeméten.

Jó irányba halad a magyar gazdaság

Pénzügyminisztérium, Foglalkoztatáspolitikáért Felelős Államtitkárság, 2019. november 5. 14:31

A magyar gazdaság jó irányba halad, ezt támasztja alá, hogy több mint 4,5 millióan dolgoznak ma Magyarországon, a foglalkoztatási ráta meghaladta a 70 százalékot, a munkanélküliségi ráta pedig 3,5 százalék alá csökkent - mondta a Pénzügyminisztérium (PM) foglalkoztatáspolitikáért és vállalati kapcsolatokért felelős államtitkára az Év Felelős Foglalkoztatója 2019 Díj átadásán kedden Budapesten.

Mozgósítani kell a magyar munkaerő-tartalékot

Pénzügyminisztérium, Foglalkoztatáspolitikáért Felelős Államtitkárság, 2019. október 22. 15:40

A munkaerő-tartalék aktivizálásának fontosságáról beszélt egyebek mellett Bodó Sándor, a Pénzügyminisztérium foglalkoztatáspolitikáért és vállalati kapcsolatokért felelős államtitkára, aki egy keddi konferencián azt is hangsúlyozta, hogy a versenyszférában több munkavállalóra van szükség, mint amennyi állás nélküli, foglalkoztatható ember van Magyarországon.

Magántulajdonú cégek is pályázhatnak munkásszállások építésére

Pénzügyminisztérium, Foglalkoztatáspolitikáért Felelős Államtitkárság, 2019. október 10. 12:46

Csütörtöktől magántulajdonú cégek is pályázhatnak munkásszállások építésére, illetve felújítására a Gazdaságvédelmi Akcióterv újabb részeként - mondta Marczinkó Zoltán István, a Pénzügyminisztérium (PM) foglalkoztatásért és vállalati kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára csütörtökön az M1 aktuális csatornán.