Gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért Felelős Államtitkárság

Gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért Felelős Államtitkárság

Videók

Megnyílt a 37. Construma építőipari szakkiállítás

Megnyílt a 37. Construma építőipari szakkiállítás2018. április 11.

Lepsényi István, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) gazdaságfejlesztésért és szabályozásért felelős államtitkára megnyitójában elmondta, hogy az építőipar Magyarország egyik fontos nemzetgazdasági ágazata.
Átadták a DHL Express új központját a Budapest Airport Business Parkban

Átadták a DHL Express új központját a Budapest Airport Business Parkban2017. november 6.

Átadták a DHL Express nemzetközi áruszállítással foglalkozó cég új központját a Budapest Airport Business Parkban, a 8 milliárd forint (25 millió euró) zöldmezős beruházásban 6000 négyzetméter raktárat, 2400 négyzetméter irodakomplexumot építettek, és 4500 négyzetméter munkaterületet alakítottak ki.
Az ipar 4.0-nak központi szerepe van a gazdaság fejlődésében

Az ipar 4.0-nak központi szerepe van a gazdaság fejlődésében2017. november 6.

Miután az ipar 4.0-nak központi szerepe van a gazdaság fejlődésében és a foglakoztatás minőségi növelésében, ezért az NGM elindította az Ipar 4.0 Mintagyár elnevezésű programot, amelynek első kiemelt eseménye a Modern Gyárak Éjszakája lesz - mondta Lepsényi István, a Nemzetgazdasági Minisztérium gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért felelős államtitkára.
A gazdaság digitális átalakítása a növekedés fontos eleme

A gazdaság digitális átalakítása a növekedés fontos eleme2017. október 18.

A gazdaság digitális átalakítása a növekedés fontos eleme, és mivel a régió gazdasága nagyon hasonló szerkezetű, ezért a V4-es országok közös feladatokat tudnak és akarnak meghatározni - mondta Lepsényi István gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért felelős államtitkár a visegrádi országok gazdasági minisztériumi államtitkárainak találkozója után.
Új gyártócsarnokkal bővítette acélszerkezet-gyárát a KÉSZ Ipari Gyártó Kft. Kecskeméten

Új gyártócsarnokkal bővítette acélszerkezet-gyárát a KÉSZ Ipari Gyártó Kft. Kecskeméten2017. augusztus 30.

Új hegesztő-gyártócsarnokkal bővítette acélszerkezet-gyárát a KÉSZ Ipari Gyártó Kft. Kecskeméten, amelyet a Nemzetgazdasági Minisztérium a nagyvállalati beruházási támogatási program keretében 583 millió forint vissza nem térítendő állami támogatással segített.
Bővül az elektromos autók vásárlásának támogatási köre

Bővül az elektromos autók vásárlásának támogatási köre2017. augusztus 29.

Bővül az elektromos autók vásárlásának támogatási köre és adminisztratív könnyítések is életbe lépnek a környezetbarát közlekedés ösztönzése érdekében - mondta Lepsényi István az ELMŰ-ÉMÁSZ új, elektromos autókból álló flottájának átadásán.
Magyarországnak a régió logisztikai szolgáltató központjává kell válnia

Magyarországnak a régió logisztikai szolgáltató központjává kell válnia2017. május 22.

Magyarországnak a régió logisztikai szolgáltató központjává kell válnia, ezért a kormány javítani kívánja a fuvarozók versenyképességét, valamint az adminisztrációs terhek enyhítésével és az infrastruktúra további fejlesztésével is segíti az ágazatot - mondta Lepsényi István, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért felelős államtitkára hétfőn Budapesten, egy konferencián.
Át kell állni az innováció-vezérelt gazdaságra

Át kell állni az innováció-vezérelt gazdaságra 2017. április 18.

Magyarországnak át kell állnia az innováció-vezérelt gazdaságra, az iparnak a tudásra, a kutatás-fejlesztésre és az új technológiák alkalmazására kell támaszkodnia - mondta Lepsényi István az ELTE-Újbuda Innovációs Nap 2017 című rendezvényen.
Állami támogatással fejleszt a Kecskeméti Konzerv Kft.

Állami támogatással fejleszt a Kecskeméti Konzerv Kft.2017. április 13.

A Kecskeméti Konzerv Kft. 1,89 milliárd forint értékű kapacitásbővítő beruházást valósít meg üzemében, melyet a Nemzetgazdasági Minisztérium 948 millió forint vissza nem térítendő állami támogatással segít - jelentette be Lepsényi István gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért felelős államtitkár.
Közös nevezőn áll a német kamara és a kormány a gazdasági lehetőségek megítélésében

Közös nevezőn áll a német kamara és a kormány a gazdasági lehetőségek megítélésében2017. április 12.

Közös nevezőn áll a német kereskedelmi kamara és a magyar kormány a magyarországi gazdasági lehetőségek és az eddig elért eredmények megítélésében, ezt a kamara idén 23. alkalommal elkészített konjunktúra-felmérése is mutatja, amit a tárca fontos iránytűnek tekint - mondta Lepsényi István gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért felelős államtitkár a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara rendezvényén.
Milliárdos fejlesztésbe kezd a Kunplast-Karsai Zrt.

Milliárdos fejlesztésbe kezd a Kunplast-Karsai Zrt.2017. március 9.

A Kunplast-Karsai Zrt. 1,39 milliárd forint értékű kapacitásbővítő beruházást hajt végre kiskunfélegyházi üzemében, melyet a Nemzetgazdasági Minisztérium 692 millió forint vissza nem térítendő állami támogatással segít.
A lakosság pénzügyi tudatosságát segítő nemzeti stratégia hamarosan a kormány elé kerül

A lakosság pénzügyi tudatosságát segítő nemzeti stratégia hamarosan a kormány elé kerül2017. március 6.

A lakosság pénzügyi tudatosságát előmozdítani hívatott nemzeti stratégia még a nyár előtt a kormány elé kerül - mondta Balogh László, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) pénzügypolitikáért felelős helyettes államtitkára hétfőn a Pénz7 eseménysorozatot megnyitó budapesti rendezvényen.
Átadták az új lipóti sportcsarnokot

Átadták az új lipóti sportcsarnokot2017. február 23.

Átadták csütörtökön a félmilliárd forintból felépített, 1400 négyzetméteres sportcsarnokot a Győr-Moson-Sopron megyei Lipóton. Marczinkó Zoltán, a Nemzetgazdasági Minisztérium vállalati kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára ünnepi beszédében hangsúlyozta, hogy a kormány továbbra is kiemelt stratégia területként kezeli a sportágazatot.
Átfogó program indul a kis - és közepes vállalkozások fejlődéséért

Átfogó program indul a kis - és közepes vállalkozások fejlődéséért2016. december 22.

Átfogó program a indul kis - és közepes vállalkozások fejlődésének elősegítésére, hatékonyságuk növelésére - közölte Lepsényi István a Nemezt Gazdasági Minisztérium gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért felelős államtitkára.

Új lendületet ad a kormány az építőiparnak

Új lendületet ad a kormány az építőiparnak2016. május 13.

Új lendületet kíván adni a kormány a magyar építőiparnak, ezt jelzik a már meghozott intézkedések, illetve az Irinyi tervben megfogalmazott ágazati stratégia - hangsúlyozta Lepsényi István sajtótájékoztatón.
Idén 5-6 százalékkal nőhetnek a turisztikai bevételek

Idén 5-6 százalékkal nőhetnek a turisztikai bevételek2016. február 15.

Az előzetes várakozások szerint idén legalább 5-6 százalékkal nőhetnek a turisztikai bevételek - mondta Ruszinkó Ádám, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) turizmusért felelős helyettes államtitkára.