A Kunplast-Karsai Zrt. 1,39 milliárd forint értékű kapacitásbővítő beruházást hajt végre kiskunfélegyházi üzemében, melyet a Nemzetgazdasági Minisztérium 692 millió forint vissza nem térítendő állami támogatással segít.

A műanyag-feldolgozással, fémmegmunkálással és szerszámgyártással foglalkozó cég támogatásáról szóló okiratot csütörtökön délelőtt adta át Lepsényi István, a Nemzetgazdasági Minisztérium gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért felelős államtitkára, aki hangsúlyozta:

a magyar gazdaság előrejutásában a legfontosabb szerepet azok a vállalkozások töltik be, amelyek megfelelő szakmai háttérrel és folyamatos innovációval, termékfejlesztéssel képesek alkalmazkodni a piaci igényekhez.

A kiskunfélegyházi Kunplast-Karsai Zrt. ezek közé sorolható, hiszen nagyban hozzájárult a magyar gazdaság töretlen fejlődéséhez - tette hozzá.

Kép letöltéseFotó: Árvai Károly/kormany.hu

Mint mondta,

a versenyképesség erősítése és a növekedés ütemének gyorsítása szempontjából Magyarország kedvező helyzetben van,

mivel a gazdaságpolitika évek óta ezekre fókuszál.

Beszélt arról is, hogy a kormány a gazdaságfejlesztés területén arra helyezi a hangsúlyt, hogy a gazdaság szereplőinek fejlődését, versenyképességük megtartását a szabályozás eszközeivel, a forrásokhoz való hozzáférés megkönnyítésével és a növekedést támogató programok megvalósításával segítse.

Kép letöltéseFotó: Árvai Károly/kormany.hu

Az államtitkár kiemelte: Magyarország egyik legjelentősebb műanyag-feldolgozó vállalata hosszú évek óta stabilan működik.

A gyár 220 főt foglalkoztatva Kiskunfélegyháza legnagyobb munkáltatójának számít.

Karsai Béla, a Karsai Holding elnök-vezérigazgatója szerint a  beruházás, a gyár jól képzett munkatársai, valamint a cég partnereinek bizalma együttesen teszi lehetővé a magyar tulajdonban lévő Kunplast-Karsai Zrt. további fejlődését.

Kép letöltéseFotó: Árvai Károly/kormany.hu

Alter Róbertné, a kiskunfélegyházi Kunplast-Karsai Zrt. vezérigazgatója elmondta: a beruházás eredményeként egy új, a kor követelményeinek megfelelő üzemcsarnokot építenek, melyben új, robotizált fröccsöntőgépeket helyeznek üzembe, és korszerűsíthetik szerszámüzemüket is. A fejlesztés révén további 20 fővel bővül a vállalat dolgozóinak száma.

Az eseményen készült videó vágatlan változata letölthető a Sajtószobában.

(MTI)