A tavalyi év nemzetközi szinten is kiemelkedő sikere után a Nemzetgazdasági Minisztérium az Európai Bizottsággal közösen 2015-ben is pályázatot hirdet az európai vállalkozások ösztönzésére létrehozott díj elnyerésére összesen hat kategóriában.

A pályázat Európa szerte felkutatja és elismeri az Unió legkreatívabb és legsikeresebb vállalkozásösztönzési projektjeit, továbbá lehetőséget nyújt a pályázóknak, hogy európai szinten megmérettessék magukat, elismerést szerezzenek és promotálhassák tevékenységüket. A díj elsődleges célja olyan vállalkozói, nonprofit, önkormányzati vagy állami szintű kezdeményezések elismerése, amelyek a vállalkozók ösztönzésére, inspirálására és tevékenységük segítésére irányulnak.

A Díjra való nevezés két kiválasztási szakaszban zajlik: nemzeti és európai szinten. Az európai fordulóba két projektet juttat tovább a magyarországi szakmai zsűri. Az Európai Zsűri Fődíját – amelynek díjazottja bármely kategóriából kikerülhet – az a pályázat nyeri el, amely Európa legkreatívabb és leginspirálóbb vállalkozói kezdeményezésének bizonyul.

A díjátadó ünnepségre - amelyre a nemzeti forduló összes továbbjutója meghívást kap - az EU soros elnökségét adó Luxemburgban kerül sor 2015 novemberében.

Az elmúlt években több magyar sikertörténetet is díjazott az európai zsűri: a megváltozott munkaképességű személyeket foglalkoztató Panda Hotelt, illetve a Miskolc Holding Zrt. „Anti-Bureau” programját. Továbbá külön elismerésben részesült a Széchenyi Kártya program is.

A Díj hazai történetének eddigi legnagyobb sikerét a tavalyi év jelentette. A Nápolyban megrendezett eredményhirdetésen a Gazdagmami Kft. pályázata átütő sikert aratott, amellyel kiérdemelte a zsűri fődíját, egyben a „Vállalkozói kedv ösztönzése” kategóriában is győztes lett. A Gazdagmami Kft. 2008 óta segíti a kisgyermekes anyukákat a vállalkozói ismeretek elsajátításában, illetve a vállalkozásindításban. Ingyenes előadásokkal, kapcsolatépítő estekkel, információs anyagokkal segít az anyáknak bemutatni a vállalkozásaikat, példaképeket állítani és más anyákat is inspirálni a vállalkozásindításra.

A Díj nyolcéves történetében először fordult elő, hogy magyar céget választottak a legjobbnak.

http://hu.euronews.com/2014/10/03/gazdagmamik-avagy-a-sikeres-vallalkozo-anyukak-tortenete/

Az Európai Vállalkozási Díjat hat kategóriában osztják ki:

A vállalkozói kedv ösztönzése

A vállalkozói ismeretek növelése

Az üzleti környezet fejlesztése

A vállalkozások külpiacra lépésének elősegítése

A zöldgazdaság ösztönzése

Vállalkozás a társadalmi esélyegyenlőségért

A pályázati kiírást, a jelentkezés lapot és az eljárási kézikönyvet a lap jobbszélén, a csatolt dokumentumokban találja!

A jelentkezéseket a [[[xPXXkdODqSUJO8hjhTMNIja2t2ZGlqQG5nbS5nb3YuaHU=]]] email címre várjuk.

Nevezési határidő: 2015. május 15.

További információk elérhetők a Díj hivatalos Facebook oldalán és az Európai Bizottság honlapján.

(Nemzetgazdasági Minisztérium)