A Wessling Tudásközpont felavatásával olyan bázis jött létre, amely a mintegy 1000 fős, nemzetközi műszaki innovációs hálózatnak domináns, regionális kutatás-fejlesztési központja lesz – jelentette ki Lepsényi István gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért felelős államtitkár. Hozzátette: a magyar gazdaság eredményei a számok mögött álló sikeres vállalatok történetéből állnak össze.

A Wessling Tudásközpont profiljába tartozó tevékenységek mindegyike szorosan kapcsolódik az Irinyi Terv stratégiai céljainak a megvalósításához, egyes kiemelt ágazatok innovációs hátterének biztosításához, legyen szó az élelmiszeriparról, az egészséggazdaságról, vagy a vegyiparról – közölte Lepsényi István.

Kép letöltéseFotó: Lovász Csaba

Hangsúlyozta: a Wessling huszonöt éves hazai sikertörténete egyben az innováció-vezérelt gazdaságra való átállás nemzetközileg is felmutatható példája, amely a tudástőke gyarapítására, a kutatás-fejlesztésre és innovációra támaszkodó iparágaink növekedése szempontjából kiemelkedő jelentőségű.

Kép letöltéseFotó: Lovász Csaba

Az államtitkár szólt arról, hogy a kormány már több programot is kidolgozott a magyar gazdaság versenyképességének növelése érdekében, hiszen a továbblépéshez a változásokon át vezet az út. Ezek megvalósítása során segítjük az innováció-vezérelt gazdaságra való áttérést, erősítjük ipari termelésünket, támogatjuk vállalkozásaink megerősödését a hazai és az exportpiacokon egyaránt, illetve olyan kedvező üzleti környezetet alakítunk ki, amely segíti a hazai vállalatok sikeres működését – tette hozzá Lepsényi István.

(Nemzetgazdasági Minisztérium)