Gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért Felelős Államtitkárság

Gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért Felelős Államtitkárság

Vezető hírek

Tartós lesz az e-kereskedelem növekedése

Pénzügyminisztérium, Gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért Felelős Államtitkárság, 2018. május 16. 15:35

Tartós lesz a digitális kereskedelem bővülése, a kereskedőket fel kell készíteni a további növekedésre, a szabályozásnak pedig követnie kell a fejlődést - mondta Pomázi Gyula, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) iparstratégiáért és gazdaságszabályozásért felelős helyettes államtitkára egy szerdai budapesti szakmai konferencián.

A kormány a fejlett ipari államokhoz akarja felzárkóztatni Magyarországot

Pénzügyminisztérium, Gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért Felelős Államtitkárság, 2018. május 15. 13:07

A kormány azon dolgozik, hogy Magyarország tudjon élni az új technológiák adta lehetőségekkel, felzárkózzon a fejlett ipari országokhoz, és bekapcsolódhasson a világgazdaság rendszerébe - mondta Lepsényi István, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) gazdaságfejlesztésért és szabályozásért felelős államtitkára az Ipar Napjai 2018 című, négynapos, nemzetközi kiállítás keddi megnyitóján Budapesten.

Megalapozott az építőipar erősödése

Pénzügyminisztérium, Gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért Felelős Államtitkárság, 2018. május 11. 9:46

Az előző évi kimagasló eredményeket követően márciusban további 1,4 százalékkal nőtt az építőipari termelés éves alapon. Az előző év azonos időszakával összehasonlított adatok alapján ez a 15. hónap, amelyben az ágazat termelési volumene növekedést mutat.

Kiugró mértékben nőtt a boltok forgalma

Pénzügyminisztérium, Gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért Felelős Államtitkárság, 2018. május 4. 10:55

Az év első két hónapjánál is nagyobb ütemben, 8,5 százalékkal erősödött a kiskereskedelmi forgalom márciusban Magyarországon az egy évvel korábbihoz képest. Utoljára 2015 januárjában volt magasabb a mostaninál a bővülés.

Az egyik legnagyobb társadalmi kihívás a digitális átalakulás

Pénzügyminisztérium, Gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért Felelős Államtitkárság, 2018. április 24. 21:01

A társadalmak egyik legnagyobb kihívása a nagy sebességgel történő digitális átalakulás - fejtette ki Lepsényi István, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) gazdaságfejlesztésért és szabályozásért felelős államtitkára kedden Madridban egy konferencián.

Lendületes az üzletek forgalmának bővülése

Pénzügyminisztérium, Gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért Felelős Államtitkárság, 2018. április 24. 9:57

2018 februárjában 6,6 százalékkal növekedett a kiskereskedelmi forgalom Magyarországon, így már ötvenhat hónapja töretlen az ágazat erősödése. Mindezt az áfa-csökkentések mellett a hatéves bérmegállapodás eredményeként megvalósuló reálbér-emelkedés és a növekvő foglalkoztatás is támogatja.

Az Ipar 4.0 program keretében nyújtott támogatások igénylésének 2018. évi feltételei

Pénzügyminisztérium, Gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért Felelős Államtitkárság, 2018. április 23. 12:59

A Magyarország 2018. évi központi költségvetéséről szóló 2017. évi C. törvény XV. Nemzetgazdasági Minisztérium fejezetében került létrehozásra az Ipar 4.0 program fejezeti kezelésű előirányzat, melynek keretösszege 1,5 milliárd forint.

Magyarország felkészült a digitális átalakulásra

Pénzügyminisztérium, Gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért Felelős Államtitkárság, 2018. április 20. 13:11

Gazdasági növekedésünk ütemének fenntartásához aktívan hozzá kívánunk járulni a kidolgozott programjaink, a támogatási politikánk és a szakképzés fejlesztése révén – mondta Lepsényi István a II. Jászsági Gazdasági és Fejlesztési Konferencián. Hozzátette: kiemelt feladatunk a digitális átállásra való felkészülés elősegítése, ezáltal az infrastruktúra fejlesztése és az oktatás támogatása.

Meghatározó szerepe van a kkv-knak az ipari termelésben

Pénzügyminisztérium, Gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért Felelős Államtitkárság, 2018. április 12. 13:21

A kis- és középvállalkozások jelentős részt képviselnek az ipari termelésben, a foglalkoztatás több mint ötven százalékát adják - mondta Pomázi Gyula, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) iparstratégiáért és gazdaságszabályozásért felelős helyettes államtitkára az M1 aktuális csatornán csütörtökön a Központi Statisztikai Hivatal adataira reagálva.