Államháztartásért Felelős Államtitkárság

Banai Péter Benő

államháztartásért felelős államtitkár

Videók

A stabilitást és a fejlődést szolgálja a költségvetés

A stabilitást és a fejlődést szolgálja a költségvetés2018. július 6.

Lezárult a jövő évi költségvetés részletes vitája a parlamentben. Banai Péter Benő a kormany.hu-nak elmondta, minden stratégiai fontosságú területen emelkednek a források, közbiztonságra és honvédelemre például 156 milliárd forinttal többet költhetünk az ideinél.
A hiány a vártnál kedvezőbb lett tavaly, az államadósság pedig tovább csökkent

A hiány a vártnál kedvezőbb lett tavaly, az államadósság pedig tovább csökkent2018. január 8.

Az európai uniós módszertan szerint az államháztartás GDP-arányos hiánya a 2,4 százalékos célnál kedvezőbb lett, 2 százalék körül alakulhatott 2017-ben, az államadósság pedig 1,5 százalékponttal tovább csökkent - mondta hétfőn Banai Péter Benő államháztartásért felelős államtitkár az államháztartás központi alrendszerének 2017. évi alakulásáról tartott sajtótájékoztatón.
A jövő évi költségvetés alapértékei változatlanok maradtak

A jövő évi költségvetés alapértékei változatlanok maradtak2017. június 12.

A jövő évi költségvetés alapértékei változatlanok maradtak, a 2018-as büdzsé továbbra is a munkából élők, a családok életkörülményeinek javítását és a biztonság erősítését szolgálja - mondta Banai Péter Benő a 2018-as költségvetési törvény összesítő módosító csomagjának parlamenti elfogadását követő sajtótájékoztatón.
A módosított, ez évi 1,7 százalékos hiánycél biztonsággal teljesíthető

A módosított, ez évi 1,7 százalékos hiánycél biztonsággal teljesíthető 2016. október 21.

Az államháztartás idei első kilenchavi adatainak tükrében elmondható, hogy a módosított, ez évi 1,7 százalékos hiánycél biztonsággal teljesíthető - mondta Banai Péter Benő, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) államháztartásért felelős államtitkára pénteki sajtótájékoztatóján Budapesten.
Beruházások és fejlesztések a jövő évi költségvetésben

Beruházások és fejlesztések a jövő évi költségvetésben2016. június 21.

Az adócsökkentés és az otthonteremtés költségvetésének köszönhetően jövőre mindenki léphet egyet előre. Nemcsak az egyes szakterületek részesülnek többletforrásokban, hanem a különféle társadalmi célokat szolgáló beruházások és fejlesztések is. Ezekre 2.240 milliárd forintnyi uniós és 1.640 milliárd forintnyi hazai forrás jut 2017-ben.
Továbbra is reális a 2,4 százalékos hiánycél az NGM államtitkára szerint

Továbbra is reális a 2,4 százalékos hiánycél az NGM államtitkára szerint2015. augusztus 19.

A kedvező reálgazdasági folyamatok miatt továbbra is reális a 2015-re kitűzött 2,4 százalékos GDP-arányos hiánycél, a kormány ezután is elemzi a folyamatokat és figyel arra, hogy a fegyelmezett gazdálkodás fennmaradjon - mondta Banai Péter Benő, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) államháztartásért felelős államtitkára szerdán Budapesten sajtótájékoztatón.
Továbbra is reális a 3 százalék körüli éves gazdasági növekedés

Továbbra is reális a 3 százalék körüli éves gazdasági növekedés2015. augusztus 14.

Továbbra is reális a 3 százalék körüli éves gazdasági növekedés, alapvetően kedvezőek mind a belső, mind a külső gazdasági folyamatok - mondta Banai Péter Benő, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) államháztartásért felelős államtitkára Budapesten sajtótájékoztatón, a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken publikált bruttó hazai termék (GDP) adataira reagálva.
Öt év alatt 350 milliárd forint kamatmegtakarítást könyvel el az államháztartás

Öt év alatt 350 milliárd forint kamatmegtakarítást könyvel el az államháztartás 2015. június 29.

Öt év alatt, a 2012-2016 közötti időszakban 350 milliárd forint kamatmegtakarítást könyvel el az államháztartás - mondta Banai Péter Benő, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) államháztartásért felelős államtitkára hétfőn Budapesten sajtótájékoztatón.
A tervezettnél kedvezőbben alakult a kormányzati szektor egyenlege 2014-ben

A tervezettnél kedvezőbben alakult a kormányzati szektor egyenlege 2014-ben2015. április 1.

A tervezett 2,9 százalék helyett 2,6 százalékra, 829,1 milliárd forintban teljesült a kormányzati szektor 2014. évi hiánya az előzetes adatok szerint. A kamatkiadások nélkül számított elsődleges egyenleg a GDP 1,5 százalékára csökkent az előző évi 2,1 százalékról. A bruttó államadósság a GDP 76,9 százalékát tette ki a tavalyi év végén, amely 0,4 százalékponttal alacsonyabb, mint az egy évvel korábbi adat. Ezek az adatok jó alapot adnak a 2015. évre tervezett hiánycél tartásához és a további adósságcsökkentéshez.
Évről-évre csökken az államadósság

Évről-évre csökken az államadósság2014. november 6.

A kormány megtárgyalta és elfogadta az adósságszabály teljesüléséről készített előterjesztést és megállapította, hogy az államadósság 2014 végéig várhatóan tovább csökken. A témában Banai Péter Benő államháztartásért felelős államtitkár nyilatkozott a kormany.hu-nak.