Adóügyekért Felelős Államtitkárság

Izer Norbert

adóügyekért felelős államtitkár

Adóügyekért Felelős Államtitkárság

Találatok száma: 10

Hírek

Egyre többen veszik igénybe a személyi kedvezményt

Pénzügyminisztérium, Adóügyekért Felelős Államtitkárság, 2020. január 20. 9:10

Az erősödő adótudatosságnak és a bővülő kedvezményeknek köszönhetően a személyi kedvezményt igénybevevők száma is egyre jobban nő. Míg 2010-ben 69 ezren vették igénybe a bizonyos betegségek után járó úgynevezett személyi kedvezményt, addig 2018-ben már 258 ezren - tájékoztatta Izer Norbert adóügyekért felelős államtitkár az MTI-t

Az adócsökkentések ellenére folyamatosan nő az államkassza kiva bevétele

Pénzügyminisztérium, Adóügyekért Felelős Államtitkárság, 2020. január 17. 9:26

A kisvállalati adó (kiva) amellett, hogy az Európai Unió egyik legversenyképesebb adófajtája, még a költségvetési bevételekre is jótékonyan hat - tájékoztatta Izer Norbert adóügyekért felelős államtitkár az MTI-t.

Már a januári fizetése is több lehet, ha időben nyilatkozik az adókedvezményekről

Pénzügyminisztérium, Adóügyekért Felelős Államtitkárság, 2020. január 14. 9:32

Az év első hónapjaiban több tízezren felejtik el igénybe venni az adókedvezményeket, pedig az időben leadott nyilatkozatok nemcsak magasabb fizetést, hanem lényegesen kevesebb adminisztrációt is jelentenek.

Az adórendszer támogatja a kkv-kat

Pénzügyminisztérium, Adóügyekért Felelős Államtitkárság, 2020. január 10. 13:05

Magyarországon megéri vállalkozni, az adórendszer támogatja a kis- és középvállalkozásokat - mondta Izer Norbert, a Pénzügyminisztérium (PM) adóügyekért felelős államtitkára sajtótájékoztatón pénteken Budapesten.

Az adócsökkentés áll a magyar gazdasági növekedés hátterében

Pénzügyminisztérium, Adóügyekért Felelős Államtitkárság, 2020. január 2. 15:07

Az adócsökkentés áll a gazdasági növekedés hátterében, a közterhek az idén tovább mérséklődnek - mondta Izer Norbert, a Pénzügyminisztérium (PM) adóügyekért felelős államtitkára csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.

Ma tíz éves a családi adórendszer, amely idén is tovább bővül

Pénzügyminisztérium, Adóügyekért Felelős Államtitkárság, 2020. január 1. 17:32

Ma tízéves a családi adórendszer, amely tíz éve segíti a munka mellett gyermeket nevelő családokat, 2011 és 2020 között összességében már 2600 milliárd forintot hagy a gyermekes családoknál.

Jövőre kevesebb adót fizetne? Még ma éjfélig választhat más, kedvezőbb adózási módot

Pénzügyminisztérium, Adóügyekért Felelős Államtitkárság, 2019. december 31. 9:43

Még ma is választható a kisvállalati adó (kiva), illetve a kisadózók tételes adója (kata), ha a teljes 2020-as adóévben így adózna a vállalkozó. Szintén az óév utolsó napjáig lehet választani a 2020-as adóévre az alanyi mentességet az áfában. Az evásoknak különösen fontos lehet az év végi határidő akkor, ha jövőre valamelyik kedvező adózási mód szerint szeretnének adózni.

Már ötezren választották a kivát december 1-je óta

Pénzügyminisztérium, Adóügyekért Felelős Államtitkárság, 2019. december 22. 9:01

Ötezer cég jelentkezett be kivásként december 20-ig, és ez a szám még jelentősen nőhet. Jövőre ugyanis csökken az adó mértéke, ezért még inkább megéri a kisvállalati adót (kiva) választani - tájékoztatta az MTI-t Izer Norbert adóügyekért felelős államtitkár vasárnap.

Senki nem szorul ki az állami egészségügyi ellátásból az új tb-törvény miatt

Pénzügyminisztérium, Adóügyekért Felelős Államtitkárság, 2019. december 20. 13:43

Senki nem szorul ki az állami egészségügyi ellátásból a júliusban hatályba lépő társadalombiztosítási törvény alapján - közölte a Pénzügyminisztérium (PM) adóügyekért felelős államtitkára pénteken az M1 aktuális csatornán.

Tiszta viszonyok jöhetnek jövőre a hazai egészségügyben

Pénzügyminisztérium, Adóügyekért Felelős Államtitkárság, 2019. december 14. 9:22

Júliustól átlátható és biztonságos rendszerre áll át a társadalombiztosítás, ezentúl nem veheti senki ingyenesen igénybe az állami egészségügyi szolgáltatásokat anélkül, hogy ne lenne meg hozzá a jogosultsága; nem finanszírozhatják az időben fizetők a potyautasokat - mondta a Magyar Nemzetnek az adóügyi államtitkár. Hozzátette, hogy csak az a tartozás számít majd, amely 2020. július 1-je után keletkezik.