Adóügyekért Felelős Államtitkárság

Izer Norbert

adóügyekért felelős államtitkár

Adóügyekért Felelős Államtitkárság

Találatok száma: 10

Hírek

A kis- és középvállalkozásoknak a kiva jelenti a nagy lehetőséget

Pénzügyminisztérium, Adóügyekért Felelős Államtitkárság, 2019. június 13. 15:44

A kis- és középvállalkozások növekedését és termelését az adórendszeren keresztül is szeretnénk segíteni egy kifejezetten rájuk szabott adónemmel – mondta el Izer Norbert, a Pénzügyminisztérium adóügyekért felelős államtitkára a Világgazdaság „Új távlatok, a szükséges források megteremtése” című konferenciáján.

A jövő évi büdzsé az adócsökkentés költségvetése lesz

Pénzügyminisztérium, Adóügyekért Felelős Államtitkárság, 2019. június 7. 14:02

A jövő évi büdzsé az adócsökkentés költségvetése lesz, 2020-ra 500 milliárd forint adóteher-csökkentést tervez a tárca a gazdaságvédelmi akcióterv alapján - hangsúlyozta Izer Norbert, a Pénzügyminisztérium (PM) adóügyekért felelős államtitkára pénteken sajtótájékoztatón Budapesten.

Több tízezer vállalkozásnak jelent könnyebbséget az adófeltöltés eltörlése

Pénzügyminisztérium, Adóügyekért Felelős Államtitkárság, 2019. június 5. 9:19

Több tízezer vállalkozás dolgát könnyíti meg az adófeltöltés eltörlése, amely a 13+1 intézkedésből álló gazdaságvédelmi akcióterv egyik pontja - nyilatkozta Izer Norbert adóügyi államtitkár a Magyar Nemzetnek.

A kisebb cégeknél 30 százalékos forgalombővülést hozott az online pénztárgép bevezetése

Pénzügyminisztérium, Adóügyekért Felelős Államtitkárság, 2019. május 31. 7:56

Az online pénztárgépek jelentősen megnövelték a kis cégek bejelentett forgalmát. A szálláshely-szolgáltatási, valamint a vendéglátási szektor kisvállalkozói 30-40 százalék többletbevételt értek el az online pénztárgépek használatával - tájékoztatta az MTI-t Izer Norbert adóügyekért felelős államtitkár.

Több mint 30 százalékkal nőtt az e-SZJA rendszert használók száma

Pénzügyminisztérium, Adóügyekért Felelős Államtitkárság, 2019. május 22. 13:54

Több mint 30 százalékkal nőtt az e-SZJA rendszert használók száma, az idén 1,5 millióan, tavaly 1,1 millióan nyújtották be határidőre a rendszeren keresztül a személyi jövedelemadó (szja) bevallásukat - ismertette Izer Norbert, a Pénzügyminisztérium (PM) adóügyekért felelős államtitkára szerdán sajtótájékoztatón, Budapesten.

Mintegy 33 milliárd forint adókedvezmény az öngondoskodásra

Pénzügyminisztérium, Adóügyekért Felelős Államtitkárság, 2019. május 19. 11:48

Az öngondoskodást adókedvezménnyel és az adminisztrációs terhek átvállalásával segíti a kormány, az intézkedések eredményeként az idén több mint 800 ezer magánszemély vehet igénybe összességében csaknem 33 milliárd forint összegű adókedvezményt - tájékoztatta Izer Norbert adóügyekért felelős államtitkár az MTI-t.

A magyar pénzügy-számviteli környezet versenyelőny a magyar gazdaság számára

Pénzügyminisztérium, Adóügyekért Felelős Államtitkárság, 2019. április 26. 13:55

A magyar pénzügyi-számviteli környezet versenyelőny a magyar gazdaság számára, ennek kiaknázásához azonban elengedhetetlenek a jól képzett pénzügyi-számviteli szakemberek, a jövő az ő kezükben van - mondta a Pénzügyminisztérium adóügyekért felelős államtitkára pénteken, az országos pénzügyi szakmai tanulmányi verseny ünnepélyes eredményhirdetésén.

Mindenkinek kedvez az adótudatosság erősödése

Pénzügyminisztérium, Adóügyekért Felelős Államtitkárság, 2019. április 25. 13:46

Az államnak, a vállalkozóknak és a magánszemélyeknek is kedvez az adótudatosság erősödése, hiszen egyszerre segíti a bevételek növelését, a közterhek csökkentését és a feketegazdaság visszaszorítását - mondta a Pénzügyminisztérium (PM) adóügyekért felelős államtitkára csütörtökön Budapesten, a nemzetközi középiskolai pénzügyi-gazdasági oktatási konferencián.

Tagállami összefogás szükséges a nemzetközi adócsalók elleni hatékony fellépéshez

Pénzügyminisztérium, Adóügyekért Felelős Államtitkárság, 2019. április 10. 8:19

A magyar innovatív megoldások mellett nemzetközi összefogás is szükséges az országok határait kihasználó áfacsalásra szakosodott céghálók felszámolására, a tagállamok adóhatóságai közti információáramlás felgyorsítása segíthet a feketegazdaság elleni küzdelemben - mondta az MTI-nek Izer Norbert.

Az adófizetők idén is forintmilliárdokról dönthetnek

Pénzügyminisztérium, Adóügyekért Felelős Államtitkárság, 2019. április 5. 10:08

Bár még csak három hét telt el azóta, hogy az adófizetők az interneten megnézhetik az adóbevallási tervezetet, amelyet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) készített nekik, már közel egymillióan rákattintottak a nyomtatványra, több mint ötszázezren pedig véglegesítették a bevallást - mondta el a Magyar Nemzet pénteki számában Izer Norbert, a Pénzügyminisztérium adóügyi államtitkára.