Adóügyekért Felelős Államtitkárság

Izer Norbert

adóügyekért felelős államtitkár

Adóügyekért Felelős Államtitkárság

Találatok száma: 10

Hírek

Folytatódnak a gazdaságösztönző adóintézkedések

Pénzügyminisztérium, Adóügyekért Felelős Államtitkárság, 2019. november 15. 9:09

Az egységes tb-járulékrendszer kialakítása korszakos jelentőségűnek nevezhető, mert garantálja a szabályozás átláthatóságát, emellett fontos része annak a programnak, amellyel a kormány az adófajták egyharmadát eltörli - mondta a pénteki Magyar Nemzetnek Izer Norbert adóügyi államtitkár annak kapcsán, hogy a Pénzügyminisztérium a héten benyújtotta a vonatkozó törvényjavaslatokat.

Újabb gazdaságvédelmi és a versenyképességet javító törvényjavaslatot nyújtott be a Pénzügyminisztérium

Pénzügyminisztérium, Adóügyekért Felelős Államtitkárság, 2019. november 12. 18:00

Újabb gazdaságvédelmi és a versenyképességet javító törvényjavaslatokat nyújtott be az Országgyűlésnek a Pénzügyminisztérium. A magyar gazdaság várhatóan idén is jóval az uniós átlag felett teljesít. A gazdasági eredmények megőrzése érdekében a kormány májusban döntött az első Gazdaságvédelmi Akciótervről, amelynek az adócsökkentéseket érintő hét pontja közül hatról - így például a szociális hozzájárulási adó és a kisvállalati adó csökkentéséről - már tavasszal döntött a Parlament, a hetedik pont a most benyújtott javaslatok része.

Egyre kedvezőbb a kisvállalati adó

Pénzügyminisztérium, Adóügyekért Felelős Államtitkárság, 2019. november 7. 8:47

A magyar kis- és középvállalkozásoknak egyre inkább megéri a kisvállalati adót (kiva) választani – mondta Izer Norbert adóügyekért felelős államtitkár a magyar kkv-stratégiát bemutató konferencián.

Az adócsökkentés legbiztosabb fedezete a gazdaság fehérítése

Pénzügyminisztérium, Adóügyekért Felelős Államtitkárság, 2019. november 6. 17:41

Az adócsökkentés legbiztosabb fedezetét a gazdaság fehérítése jelenti, a magyar kormány az adócsökkentés kormánya - mondta Izer Norbert, a Pénzügyminisztérium (PM) adóügyekért felelős államtitkára szerdán Budapesten a Nézőpont Intézet "A gazdaságfehérítés sikerei Magyarországon" címmel rendezett konferenciáján.

2010 óta 12,5 milliárdról 380 milliárdra nőtt a gyermekes családok adókedvezménye

Pénzügyminisztérium, Adóügyekért Felelős Államtitkárság, 2019. október 29. 9:15

2010 óta 12,5 milliárd forintról 380 milliárdra nőtt a gyermekes családok adókedvezménye, amely több mint egymillió szülőt érint - mondta a keddi Magyar Nemzetnek a Pénzügyminisztérium adóügyekért felelős államtitkára.

Már hatályos a Gazdaságvédelmi Akcióterv adós pontjainak a többsége

Pénzügyminisztérium, Adóügyekért Felelős Államtitkárság, 2019. október 5. 11:50

A Gazdaságvédelmi Akcióterv hét adós pontjából már négy hatályba is lépett. A kisvállalati adó (kiva) mértékének, valamint a szálláshely áfájának csökkentése 2020. január 1-től könnyít majd a vállalkozások terhein. Az adórendszer egyszerűsítésére vonatkozó szabályok is jövőre alkalmazhatóak azzal, hogy az egyszerűsített vállalkozási adó (eva) kivezetésében érintett vállalkozókat az áttérésben már szeptember végétől segíti a Pénzügyminisztérium - mondta Izer Norbert adóügyekért felelős államtitkár az MTI-nek.

Javult az adótudatosság Magyarországon

Pénzügyminisztérium, Adóügyekért Felelős Államtitkárság, 2019. szeptember 27. 9:11

Az adótudatosság szintje javult Magyarországon - mondta Izer Norbert, a Pénzügyminisztérium adóügyekért felelős államtitkára az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetsége (ÖPOSZ) konferenciáját megnyitó beszédében csütörtökön Budapesten.

További adóegyszerűsítések jöhetnek

Pénzügyminisztérium, Adóügyekért Felelős Államtitkárság, 2019. szeptember 26. 13:25

Az adórendszer akkor működik jól, ha minél egyszerűbb és átláthatóbb, valamint mindenkire vonatkozik – mondta a Világgazdaság konferenciáján az adóügyekért felelős államtitkár.

Már elérhető az eva-kalkulátor

Pénzügyminisztérium, Adóügyekért Felelős Államtitkárság, 2019. szeptember 25. 15:23

A Gazdaságvédelmi Akcióterv újabb, adórendszert egyszerűsítő pontja lép hatályba jövőre. 2020. január 1-től megszűnik az egyszerűsített vállalkozói adó (eva), a Pénzügyminisztérium eva-kalkulátorral is segíti a vállalkozókat új adózási formát választani helyette - tájékoztatta Izer Norbert adóügyekért felelős államtitkár az MTI-t szerdán.

Jövő héten indul az evások tájékoztatása

Pénzügyminisztérium, Adóügyekért Felelős Államtitkárság, 2019. szeptember 22. 9:24

Harmadával csökken 2022-ig az adók száma, jövőre négy adófajtával lesz kevesebb, egyebek között megszűnik az egyszerűsített vállalkozói adó (eva) is. A Pénzügyminisztérium mintegy 17 ezer érintett vállalkozásnak segít a lehető legkedvezőbb adózási mód kiválasztásában, az evások tájékoztatása a jövő héten indul - tájékoztatta Izer Norbert adóügyekért felelős államtitkár az MTI-t.