Adóügyekért Felelős Államtitkárság

Izer Norbert

adóügyekért felelős államtitkár

Adóügyekért Felelős Államtitkárság

Vezető hírek

Már hatályos a Gazdaságvédelmi Akcióterv adós pontjainak a többsége

Pénzügyminisztérium, Adóügyekért Felelős Államtitkárság, 2019. október 5. 11:50

A Gazdaságvédelmi Akcióterv hét adós pontjából már négy hatályba is lépett. A kisvállalati adó (kiva) mértékének, valamint a szálláshely áfájának csökkentése 2020. január 1-től könnyít majd a vállalkozások terhein. Az adórendszer egyszerűsítésére vonatkozó szabályok is jövőre alkalmazhatóak azzal, hogy az egyszerűsített vállalkozási adó (eva) kivezetésében érintett vállalkozókat az áttérésben már szeptember végétől segíti a Pénzügyminisztérium - mondta Izer Norbert adóügyekért felelős államtitkár az MTI-nek.

Javult az adótudatosság Magyarországon

Pénzügyminisztérium, Adóügyekért Felelős Államtitkárság, 2019. szeptember 27. 9:11

Az adótudatosság szintje javult Magyarországon - mondta Izer Norbert, a Pénzügyminisztérium adóügyekért felelős államtitkára az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetsége (ÖPOSZ) konferenciáját megnyitó beszédében csütörtökön Budapesten.

További adóegyszerűsítések jöhetnek

Pénzügyminisztérium, Adóügyekért Felelős Államtitkárság, 2019. szeptember 26. 13:25

Az adórendszer akkor működik jól, ha minél egyszerűbb és átláthatóbb, valamint mindenkire vonatkozik – mondta a Világgazdaság konferenciáján az adóügyekért felelős államtitkár.

Már elérhető az eva-kalkulátor

Pénzügyminisztérium, Adóügyekért Felelős Államtitkárság, 2019. szeptember 25. 15:23

A Gazdaságvédelmi Akcióterv újabb, adórendszert egyszerűsítő pontja lép hatályba jövőre. 2020. január 1-től megszűnik az egyszerűsített vállalkozási adó (eva), a Pénzügyminisztérium eva-kalkulátorral is segíti a vállalkozókat új adózási formát választani helyette - tájékoztatta Izer Norbert adóügyekért felelős államtitkár az MTI-t szerdán.

Jövő héten indul az evások tájékoztatása

Pénzügyminisztérium, Adóügyekért Felelős Államtitkárság, 2019. szeptember 22. 9:24

Harmadával csökken 2022-ig az adók száma, jövőre négy adófajtával lesz kevesebb, egyebek között megszűnik az egyszerűsített vállalkozói adó (eva) is. A Pénzügyminisztérium mintegy 17 ezer érintett vállalkozásnak segít a lehető legkedvezőbb adózási mód kiválasztásában, az evások tájékoztatása a jövő héten indul - tájékoztatta Izer Norbert adóügyekért felelős államtitkár az MTI-t.

Négy év alatt megnégyszereződött az első házasoknak járó adókedvezményt kihasználók tábora

Pénzügyminisztérium, Adóügyekért Felelős Államtitkárság, 2019. szeptember 16. 9:02

Tavaly mintegy négyszer annyi első házas vette igénybe a havi ötezer forintos adókedvezményt, mint 2015-ben. Az szja-bevallások adatai alapján 2018-ban a 85 ezer első házas összességében 3,3 milliárd forintot spórolt, 2,8 milliárddal többet, mint 2015-ben.

Az adókedvezménynek köszönhetően átlagosan 310 ezer forint adót spóroltak a gyermekes családok tavaly

Pénzügyminisztérium, Adóügyekért Felelős Államtitkárság, 2019. szeptember 9. 8:49

Több mint 310 milliárd forinttal támogatta tavaly az állam adó- és járulékkedvezmény formájában a legális keretek között dolgozó és gyermeket nevelő szülőket - tájékoztatta az MTI-t.

Tavaly kilenc százalékra csökkent az adóelkerülés mértéke Magyarországon

Pénzügyminisztérium, Adóügyekért Felelős Államtitkárság, 2019. szeptember 5. 16:00

Az online korszak bevezetése óta Magyarországon öt év alatt 12 százalékponttal csökkent az úgynevezett áfa-adórés; az Európai Bizottság csütörtökön megjelent tanulmánya szerint eredményesek a kormány gazdaságfehérítő intézkedései, amelyeknek köszönhetően 2018-ra, az Európai Unióban is példaértékű módon, egyszámjegyűre zsugorodott az adóelkerülés mértéke.

Öt éves a költségvetésnek már több százmilliárd forintot hozó online pénztárgép

Pénzügyminisztérium, Adóügyekért Felelős Államtitkárság, 2019. szeptember 1. 9:33

A feketegazdaság elleni küzdelem első komoly lépése volt az online pénztárgép használatának kötelezővé tétele 2014. szeptember 1-jétől.