Adóügyekért Felelős Államtitkárság

Izer Norbert

adóügyekért felelős államtitkár

Adóügyekért Felelős Államtitkárság

Vezető hírek

Indul a leendő kivások tájékoztatása

Pénzügyminisztérium, Adóügyekért Felelős Államtitkárság, 2019. december 4. 9:40

A napokban mintegy 57 ezer cég kap tájékoztatást arról, hogy a kisvállalati adó (kiva) választásával mennyit spórolhat közterhein. Az érintetteknek érdemes megfontolni a kivára-váltást, mert összességében 24 milliárd forintnyi adót takaríthatnak meg jövőre - tájékoztatta Izer Norbert adóügyekért felelős államtitkár az MTI-t.

Az adócsökkentések jövőre is folytatódnak

Pénzügyminisztérium, Adóügyekért Felelős Államtitkárság, 2019. november 30. 11:18

Az adócsökkentések jövőre is folytatódnak, a kormány minden dolgozó nyugdíjast mentesít a járulékfizetés alól, a kis- és középvállalkozások (kkv-k) esetében jövőre a kisvállalati adó mértéke 13-ról 12 százalékra mérséklődik - mondta a Pénzügyminisztérium (PM) államtitkára a "Nemzeti adókonzultáció" című rendezvényen, amelyet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal tartott pénteken Budapesten.

Mától már elérhető a 2020-as kiva-kalkulátor

Pénzügyminisztérium, Adóügyekért Felelős Államtitkárság, 2019. november 29. 10:25

A legnagyobb megtakarítást biztosító adózási forma kiválasztásában most is segít cégeknek a Pénzügyminisztérium kiva-kalkulátora. Minden cégnek megéri a próbaszámításokat elvégezni, hiszen a kisvállalati adó (kiva) választásával az áttérésre jogosult, foglalkoztatottal rendelkező cégeknek több mint a 80 százaléka jobban jár. Ráadásul jövőre még kedvezőbb lesz a kiva, hiszen egy százalékponttal – 13 százalékról 12 százalékra – csökken a mértéke.

Az adócsökkentéseknek köszönhetően Magyarország harminc helyezést lépett előre a Világbank adózást értékelő listáján

Pénzügyminisztérium, Adóügyekért Felelős Államtitkárság, 2019. november 26. 8:44

Harminc helyezéssel előrébb lépett Magyarország a Világbank Paying Taxes rangsorában a tavaly közzétetthez képest, így az 56. helyen áll. Az előrelépés döntően a kormány adócsökkentő politikájának, az adminisztrációs terhek jelentős mérséklésének és az adóhivatal egyre hatékonyabb ellenőrzési gyakorlatának köszönhető - tájékoztatta az MTI-t Izer Norbert adóügyekért felelős államtitkár.

Magyarország az EU második legnagyobb adócsökkentője

Pénzügyminisztérium, Adóügyekért Felelős Államtitkárság, 2019. november 24. 9:11

Magyarország az adócsökkentés mintaállama. Az Európai Unióban Magyarországon volt a legnagyobb mértékű adóteher-csökkentés 2017-ben, a tavalyi mérsékléssel pedig ezüstérmes lett az ország - közölte Izer Norbert adóügyekért felelős államtitkár az MTI-vel.

Folytatódnak a gazdaságösztönző adóintézkedések

Pénzügyminisztérium, Adóügyekért Felelős Államtitkárság, 2019. november 15. 9:09

Az egységes tb-járulékrendszer kialakítása korszakos jelentőségűnek nevezhető, mert garantálja a szabályozás átláthatóságát, emellett fontos része annak a programnak, amellyel a kormány az adófajták egyharmadát eltörli - mondta a pénteki Magyar Nemzetnek Izer Norbert adóügyi államtitkár annak kapcsán, hogy a Pénzügyminisztérium a héten benyújtotta a vonatkozó törvényjavaslatokat.

Újabb gazdaságvédelmi és a versenyképességet javító törvényjavaslatot nyújtott be a Pénzügyminisztérium

Pénzügyminisztérium, Adóügyekért Felelős Államtitkárság, 2019. november 12. 18:00

Újabb gazdaságvédelmi és a versenyképességet javító törvényjavaslatokat nyújtott be az Országgyűlésnek a Pénzügyminisztérium. A magyar gazdaság várhatóan idén is jóval az uniós átlag felett teljesít. A gazdasági eredmények megőrzése érdekében a kormány májusban döntött az első Gazdaságvédelmi Akciótervről, amelynek az adócsökkentéseket érintő hét pontja közül hatról - így például a szociális hozzájárulási adó és a kisvállalati adó csökkentéséről - már tavasszal döntött a Parlament, a hetedik pont a most benyújtott javaslatok része.

Egyre kedvezőbb a kisvállalati adó

Pénzügyminisztérium, Adóügyekért Felelős Államtitkárság, 2019. november 7. 8:47

A magyar kis- és középvállalkozásoknak egyre inkább megéri a kisvállalati adót (kiva) választani – mondta Izer Norbert adóügyekért felelős államtitkár a magyar kkv-stratégiát bemutató konferencián.

Az adócsökkentés legbiztosabb fedezete a gazdaság fehérítése

Pénzügyminisztérium, Adóügyekért Felelős Államtitkárság, 2019. november 6. 17:41

Az adócsökkentés legbiztosabb fedezetét a gazdaság fehérítése jelenti, a magyar kormány az adócsökkentés kormánya - mondta Izer Norbert, a Pénzügyminisztérium (PM) adóügyekért felelős államtitkára szerdán Budapesten a Nézőpont Intézet "A gazdaságfehérítés sikerei Magyarországon" címmel rendezett konferenciáján.