Adóügyekért Felelős Államtitkárság

Izer Norbert

adóügyekért felelős államtitkár

Adóügyekért Felelős Államtitkárság

Vezető hírek

Az adócsökkentések forrása a gazdaság fehéredése marad

Pénzügyminisztérium, Adóügyekért Felelős Államtitkárság, 2020. szeptember 23. 13:41

Az elmúlt években végrehajtott adócsökkentések forrását a magyar gazdaság fehéredése jelentette, amely a GDP 1,5-2,0 százalékát kitevő többletbevételt eredményezett, így a fehéredés a további adócsökkentések forrása lehet - mondta a Pénzügyminisztérium (PM) adóügyekért felelős államtitkára a Nézőpont Intézet online konferenciáján szerdán Budapesten.

Beküldték a százmilliomodik online számlát

Pénzügyminisztérium, Adóügyekért Felelős Államtitkárság, 2020. szeptember 17. 8:32

A nyáron újabb fokozatba kapcsolt az online számlázás, így már a százmilliomodik online számla is beérkezett az adóhatósághoz - tájékoztatta az MTI-t Izer Norbert, a Pénzügyminisztérium adóügyekért felelős államtitkára.

A gazdaságfehérítés legújabb korszaka veszi kezdetét jövőre

Pénzügyminisztérium, Adóügyekért Felelős Államtitkárság, 2020. szeptember 7. 11:52

Az online számlázás 2021-ben válik teljessé, ekkor már minden számlát, még a magánszemélyek részére kiállítottakat is látja majd az adóhivatal - tájékoztatta az MTI-t a Pénzügyminisztérium (PM) adóügyekért felelős államtitkára hétfőn.

Szükség volt a szelektív ágazati támogatásokra

Pénzügyminisztérium, Adóügyekért Felelős Államtitkárság, 2020. augusztus 29. 8:38

A koronavírus-járvány első hónapjaiban látható volt, hogy az ipar és a kereskedelem egyes ágazatait nem azonos mértékben sújtja a válság, ezért volt szükség szelektív támogatások bevezetésére - jelentette ki a Pénzügyminisztérium adóügyekért felelős államtitkára pénteken Nagykanizsán.

Élénkült az online pénztárgépek forgalma

Pénzügyminisztérium, Adóügyekért Felelős Államtitkárság, 2020. augusztus 26. 8:29

A kereskedelemben és a vendéglátásban az online pénztárgépek adatai szerint az újranyitás után egyre inkább élénkül a kereslet - mondta a Izer Norbert adóügyi államtitkár a Magyar Nemzetnek, hozzátéve: a forgalomnövekedés, a béremelkedés, a munkahelyek számának alakulása és az ütemesen érkező állami bevételek együtt azt mutatják, hogy hatékony volt a válságkezelés.

44 ezer négy- vagy többgyermekes anya élt az adókedvezménnyel

Pénzügyminisztérium, Adóügyekért Felelős Államtitkárság, 2020. augusztus 19. 8:38

Soha nem látott összeg marad idén a családoknál, csak az adókedvezményekkel 380 milliárd forintot spórolhatnak a gyermekes szülők - mondta Tállai András az MTI-nek, kiemelve, hogy már több mint 44 ezer négy- vagy többgyermekes anya élt az új adókedvezménnyel, ők nem fizetnek egy forint személyi jövedelem adót (szja) sem.