Adóügyekért Felelős Államtitkárság

Izer Norbert

adóügyekért felelős államtitkár

Adóügyekért Felelős Államtitkárság

Vezető hírek

A magyar kormány vám- és áfamentességet kért a szájmaszkok, a lélegeztetőgépek és egyéb védőfelszerelések behozatalára

Pénzügyminisztérium, Adóügyekért Felelős Államtitkárság, 2020. március 26. 10:05

Magyarország kérelmet nyújtott be az Európai Bizottsághoz, amelyben a koronavírus-járvány okozta veszélyhelyzetre tekintettel vám- és áfa mentességet kért a külföldről behozott szájmaszkokra, lélegeztetőgépekre és egyéb egészségügyi védőfelszerelésre - tájékoztatta az MTI-t Izer Norbert csütörtökön.

Az adóhivatal méltányosan bírálja el a vállalkozók fizetés-könnyítési kérelmeit

Pénzügyminisztérium, Adóügyekért Felelős Államtitkárság, 2020. március 18. 17:51

Több mint kétszázezer vállalkozást érint a március 20-ai adófizetési határidő. Ha a közterhek megfizetése a gazdálkodóknak nehézséget okoz, kérhetik az adóelőleg összegének mérséklését, illetve a fizetési halasztás mellett a részletfizetést is - tájékoztatta az MTI-t Izer Norbert.

Stressztűrőbb lett a gazdaság

Pénzügyminisztérium, Adóügyekért Felelős Államtitkárság, 2020. március 7. 19:01

Egyetlen perc alatt 30 millió forint adóbevétel folyik be a magyar költségvetésbe. A diákok tájékozottak, de segíteni kell őket pénzügyi kérdésekben – mondta Izer Norbert adóügyekért felelős államtitkár Hévízen a Bibó-gimnáziumban a Pénz7 sorozat záró előadásán.

Sokat kockáztatnak a katásokat illegálisan foglalkoztató nagy cégek

Pénzügyminisztérium, Adóügyekért Felelős Államtitkárság, 2020. március 5. 15:03

A foglalkoztató sokat kockáztat, ha munkavállalóját katásként alkalmazza - nyilatkozta az MTI-nek Izer Norbert, a Pénzügyminisztérium adóügyekért felelős államtitkára annak kapcsán, hogy a héten megtartott negyedik Adótanácskozás fókuszában a kisadózó vállalkozások tételes adója (kata) állt. A résztvevők jelezték, hogy a kata népszerűsége mögött egyre több esetben rejtett munkajogviszony áll.

Jogszerű volt a Google megadóztatása

Pénzügyminisztérium, Adóügyekért Felelős Államtitkárság, 2020. március 3. 12:42

Az Európai Unió Bíróságának mai ítélete alapján a Google nem kerülhette volna meg az adófizetési kötelezettségét a magyar reklámadóban. A Bíróság ugyanis kimondta, hogy a reklámadó bejelentkezési szabályai nem ellentétesek a szolgáltatásnyújtás szabadságának uniós elvével, ugyanakkor a bejelentkezés megszegése miatti szankciók kiszabási módja uniós jogsértéshez vezet.

Az Európai Unió Bírósága szerint is jogszerű az ágazati különadó

Pénzügyminisztérium, Adóügyekért Felelős Államtitkárság, 2020. március 3. 12:40

A mai ítéletek egyértelműen megállapították azt, hogy a nagyvállalatok a jövőben nem emelhetnek kifogást azzal szemben, hogy arányosan több adót kell fizetniük, mint a jelentősen kisebb gazdasági potenciállal rendelkező kisvállalkozásoknak.