A Nemzetgazdasági Minisztérium azonnali és haladéktalan intézkedést kért a Magyar Könyvvizsgáló Kamarától. Amennyiben a félmilliárd forintos csalás gyanúsítottjai között van könyvvizsgáló, a Kamarának soron kívül meg kell tennie a szükséges intézkedéseket.

Arra kérte a gazdasági tárca a Magyar Könyvvizsgálói Kamarát, hogy indítson fegyelmi eljárást és szabjon ki visszatartó erejű szankciót, amennyiben a Széchenyi hitel kártya programot érintő csalási ügyben kamarai tag könyvvizsgáló is érintett, és tudásával visszaélve bűncselekményt követett el.

A brókerbotrányok, és a költségvetés kárára elkövetett fehérgalléros bűncselekmények miatt előtérbe került a speciális számviteli és adózási ismeretekkel bíró szakemberek munkája. A könyvvizsgálók, könyvelők, adótanácsadók szerepe kiemelt a gazdaságban, mivel ők az államkassza bevételének elsődleges őrei. Az NGM minden rendelkezésére álló eszközzel  fel fog lépni a csalárd, gondatlan vagy éppen képzetlen könyvelővel, adótanácsadóval vagy könyvvizsgálóval szemben. A csalás miatt elítélt könyvelők, adótanácsadók, adószakértők engedélyét a tárca haladéktalanul visszavonja.

(Nemzetgazdasági Minisztérium)