Pénzügyminisztérium

Varga Mihály

pénzügyminiszter

Találatok száma:

Hírek

Kiemelt cél az uniót meghaladó gazdasági növekedés fenntartása

Pénzügyminisztérium, 2019. december 14. 9:03

Magyarországot a kedvezőtlen világgazdasági folyamatok ellenére felzárkózási pályán kell tartani, amihez szükség van az unióét legalább két százalékkal meghaladó növekedés megőrzésére - jelentette ki a pénzügyminiszter pénteken Szolnokon, a Jász-Nagykun-Szolnok megyei TOP 50 kiadvány bemutatóján.

Az Alföld megyéi is erősítik a magyar gazdaságot

Pénzügyminisztérium, 2019. december 13. 13:34

A kormány munkahelyteremtő intézkedéseinek, vállalkozásbarát adópolitikájának és a vidéki Magyarországot segítő programjainak köszönhetően mára azon térségek is dinamikusan fejlődnek, amelyek korábban a felzárkózás nehézségeivel küzdöttek – hangsúlyozta Varga Mihály a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara TOP100 kiadványát értékelő rendezvényen.

Tovább erősödhetnek a magyar-koreai gazdasági kapcsolatok

Pénzügyminisztérium, 2019. december 12. 17:20

A magyar kormány beruházásösztönző gazdaságpolitikájának és a kiegyensúlyozott üzleti környezetnek köszönhetően évről évre egyre nagyobb arányban fektetnek be hazánkban dél-koreai cégek – emelte ki Varga Mihály a Magyar-Koreai Gazdasági Együttműködési Vegyes Bizottság (GVB) harmadik ülésén.

Folytatni kell az államadósság csökkentését

Pénzügyminisztérium, 2019. december 12. 16:05

Folytatni kell az államadósság csökkentését, az elképzelések szerint 2022 végére az államadósság GDP-hez mért arányát 60 százalék alá akarja mérsékelni a kormány - mondta Varga Mihály pénzügyminiszter csütörtökön Budapesten sajtótájékoztatón.

A kormány a következő években is folytatja a vállalkozásbarát gazdaságpolitikát

Pénzügyminisztérium, 2019. december 7. 12:02

A megfelelő gazdaságpolitikának és a magyar vállalkozások elmúlt években nyújtott munkájának köszönhető, hogy egyre több cég képes növelni a termelékenységét, javítani termékeinek a minőségét, és ezzel helytállni az exportpiacokon is – hangsúlyozta Varga Mihály a Pest Megyei és Érd Megyei Jogú Városi Kereskedelmi és Iparkamara alapításának 25. évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen.

A kormány a jövő év elején újabb gazdaságvédelmi intézkedéseket vezet be

Pénzügyminisztérium, 2019. december 7. 9:49

Recesszióról nem beszélhetünk, de lassul a világgazdaság növekedési üteme. Legfőbb partnerünknek, Németországnak az ipari teljesítménye visszaesett, ezért a kormány a jövő év elején újabb gazdaságvédelmi intézkedéseket vezet be - mondta Varga Mihály pénzügyminiszter pénteken Budapesten, a Gránit Bank karácsonyi ünnepségén.

A gazdaságvédelmi lépések a magyar vállalkozásokat is segítik

Pénzügyminisztérium, 2019. december 6. 16:33

A gyors ütemben változó világgazdasági verseny kihívásait a vállalkozások és a kormány szoros együttműködésével lehet hatékonyan kezelni - jelentette ki Varga Mihály a XXI. Vállalkozók Napján.

Magyarország hatékony uniós fellépést szorgalmaz a pénzmosás és a terrorizmus ellen

Pénzügyminisztérium, 2019. december 5. 13:28

A pénzmosás és a terrorizmus elleni egységes és hatékony fellépés az Európai Unió minden tagállamának közös érdeke, de Magyarország továbbra sem támogatja a hatáskörök indokolatlan elvonását a nemzeti hatóságoktól – hangsúlyozta Varga Mihály az EU pénzügyminisztereinek mai ülésén (Ecofin).

Átadták a Szalay Annamária Médiaalapítvány idei díját

Pénzügyminisztérium, 2019. december 3. 15:51

Szalay Annamária a gyermekeknek szóló médiatartalmakat olyanná kívánta tenni, amelyek igazodnak a fiatalok igényeihez, segíti a fejlődésüket, ugyanakkor megóvja őket a számukra káros, idő előtti hatásoktól – emlékezett Varga Mihály a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság és a Médiatanács 2013-ban elhunyt első elnökére. A pénzügyminiszter a Szalay Annamária értékteremtő munkásságát ápoló médiaalapítvány díját – mint kuratóriumi elnök – idén Bakos Katalin televíziós főszerkesztő-rendezőnek adta át.

Újabb fejlesztési bankhoz csatlakozhat Magyarország

Pénzügyminisztérium, 2019. november 29. 9:54

Magyarország kész megkezdeni a tárgyalásokat, hogy teljes jogú tagként csatlakozzon az Eurázsiai Fejlesztési Bankhoz – jelentette be Varga Mihály a pénzintézet moszkvai konferenciáján. A pénzügyminiszter kiemelte: a jelenleg hat államra és így 185 milliós piacra kiterjedő fejlesztési bankhoz történő csatlakozás a magyar vállalkozásoknak újabb piacokat és forrásokat, a magyar gazdaságnak új beruházásokat jelenthet.