Pénzügyminisztérium

Varga Mihály

pénzügyminiszter

Találatok száma:

Hírek

A vírus elleni küzdelem része lehet a készpénzmentes fizetés

Pénzügyminisztérium, 2020. március 21. 9:14

A koronavírus elleni küzdelem egyik fontos lépése lehet, ha készpénz helyett bankkártyával, mobiltelefonnal, vagy éppen okosórával fizetünk - mondta Varga Mihály pénzügyminiszter a Facebook-oldalán szombaton közzétett videóban.

Az elmúlt 10 év legtöbb lakása épült 2019-ben

Pénzügyminisztérium, 2020. február 25. 10:08

A kormány célja változatlan: segíteni a családokat az otthonteremtésben, lakáshoz juttatni a fiatalokat, és a ma közölt legfrissebb adatok azt jelzik, hogy jó úton járunk, a támogatásokat érdemes folytatni – jelentette ki Varga Mihály a Központi Statisztikai Hivatal legfrissebb lakásépítési adatait elemezve.

100 nap alatt több mint 100 milliárd forintért vásároltak postán a Magyar Állampapír Pluszból

Pénzügyminisztérium, 2020. február 21. 8:55

Novemberi indulása óta már 105 milliárd forintnyi nyomtatott Magyar Állampapír Pluszt vásároltak a magyar családok, az értékesítés 80 százaléka vidéken történt - tájékoztatta Varga Mihály az MTI-t.

A közép-kelet-európai régió marad az Európai Unió gazdasági motorja

Pénzügyminisztérium, 2020. február 18. 11:06

Az Európai Unió leggyorsabban bővülő gazdasága jelenleg a magyar, amely a közép-kelet-európai régió részeként továbbra is fontos szerepet játszik a földrész gazdasági növekedésének élénkítésében – értékelte Varga Mihály az Európai Bizottság uniós pénzügyminiszterek ülésén (Ecofin) bemutatott téli előrejelzésének legfontosabb hazánkra vonatkozó megállapításait.

Az export és a fogyasztás bővülése járul hozzá leginkább a gazdasági növekedéshez

Pénzügyminisztérium, 2020. február 14. 10:23

Az export és a hazai fogyasztás bővülése járul hozzá leginkább a gazdasági növekedéshez - mondta Varga Mihály pénzügyminiszter péntek reggel a Tv2 Mokka című műsorában.

Kétmilliárd forintos támogatással újul meg a szalézi rend óbudai központja

Pénzügyminisztérium, 2020. február 10. 16:07

Magyarországon természetes szövetségesként tekintünk az egyházakra, amelyek jelentős szerepet vállalnak hazánk szellemi és lelki megújulásában – hangsúlyozta Varga Mihály a Magyar Szalézi Tartomány óbudai központjában, ahol két épület alapkövét helyezte el Andrásfalvy János jelenlegi és Ábrahám Béla korábbi tartományfőnökkel.

Jelentősen nőtt az állami vagyon az elmúlt években, miközben csökkent az államadósság

Pénzügyminisztérium, 2020. február 9. 12:36

Jelentős mértékben, 2018 végéig 6093 milliárd forinttal nőtt az állami vagyon, az adósságállomány pedig évről-évre kisebb - fejtette ki Varga Mihály pénzügyminiszter a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában.

Tovább csökkenhetnek a vállalkozások terhei a helyi iparűzési adó egyszerűsítésével

Pénzügyminisztérium, 2020. február 4. 11:53

Az adó-, illetve adóadminisztrációs terhek folyamatos és jelentős csökkentése kiemelten járult hozzá az elmúlt évek gazdasági eredményeihez – jelentette ki Varga Mihály a Nemzeti Versenyképességi Tanács mai ülését követően.

Építő tenni akarással szolgáljuk jól a nemzeti emlékezetet

Pénzügyminisztérium, 2020. február 2. 14:29

A XX. századi történelem szégyenteljes sorsfordulóinak egyike volt a magyarországi németek elűzetése szülőföldjükről – emelte ki Varga Mihály a békásmegyer-ófalui Szent József-templomnál tartott megemlékezésen.

Adócsökkentés, államadósság-mérséklés, nullás költségvetés, családvédelmi intézkedések és demográfiai fordulat kellene, szinte egyszerre

Pénzügyminisztérium, 2020. január 23. 11:33

A pénzügyminiszter szerint Magyarországon adócsökkentés, államadósság-mérséklés, nullás hiányú költségvetés, családvédelmi intézkedések és demográfiai fordulat szükséges szinte egyszerre úgy, hogy közben a jövőjét sem éli fel az ország.