Pénzügyminisztérium

Varga Mihály

pénzügyminiszter

Találatok száma: 10

Beszédek, publikációk, interjúk

A bérunió egyenlő az adóemeléssel

Pénzügyminisztérium, 2017. augusztus 23. 10:44

Aki bérunióról beszél, az igazából adóemelést akar, a bérek közötti különbség eltüntetéséhez ugyanis jelentős adóemelésre lenne szükség - nyilatkozta a Magyar Időknek a nemzetgazdasági miniszter.

A piac már évekkel ezelőtt felminősítette az országot

Pénzügyminisztérium, 2016. szeptember 19. 10:46

Az elmúlt évek kiemelkedő teljesítménye után már a hitelminősítők számára is kényelmetlen lett volna nem elismerni a magyar gazdaság, a magyar emberek munkájának eredményeit - mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a Világgazdaságnak adott interjúban, amely a gazdasági napilap hétfői számában jelent meg.

Varga Mihály: Itt valami nem stimmel

Pénzügyminisztérium, 2016. április 29. 13:35

A hitelminősítők veszélyt látnak abban, hogy Magyarországnak egy stabil parlamenti többséggel bíró, gyorsan reagáló kormánya van, amit ők bizonytalanságnak értékelnek, és vélhetően ezért maradt el a piac által is várt felminősítés – mondta az Origónak adott interjújában Varga Mihály. A nemzetgazdasági miniszter szerint tarthatóak a jövő évre vállalt számok, ezt alátámasztja a 205 milliárdos költségvetési tartalék is. A politikus szerint már az is nagy eredmény lenne, ha abból a 73 háttérintézményből, amelyet Lázár János megszüntetendőnek mondott, párat fel tudnának számolni.

Akár 2018-tól lehet egy számjegyű szja

Pénzügyminisztérium, 2016. április 25. 15:19

Akár 2018-ban jöhet az egy számjegyű szja, csak akkor minden felszabaduló forrást erre kell fordítani a büdzsében – mondta a Világgazdaságnak Varga Mihály. A nemzetgazdasági miniszter szerint a kormány a választásokra is figyelt, amikor nagyobb hiányt engedett meg, és meg kell gondolni azt is, szerezzenek-e tulajdonrészt az Erste Bankban.

A Szekszárd-hívő esete a ronda bútorral

Pénzügyminisztérium, 2016. április 21. 13:47

Az Európai Bizottsággal folyó vitáink miatt nem fog maradéktalanul teljesülni az a kormányzati cél, hogy 2018-ig minden uniós forrást lehívjon Magyarország – mondta a nemzetgazdasági miniszter lapunknak. Varga Mihály tárcája szoros monitorozást vezet be, és ha kell, készek visszaállítani a régi kifizetési rendet.

Brüsszel akadályozza az adósságcsökkentést

Pénzügyminisztérium, 2015. december 17. 14:45

Legalább 2,5-4,5 százalékos reálbéremelkedést kell elérni a következő években a nemzetgazdasági miniszter szerint. Varga Mihály úgy véli, az Európai Unió megnehezítette az idei adósságcsökkentés teljesítését.

Összehívta a miniszter a bankvilág szereplőit

Pénzügyminisztérium, 2015. szeptember 30. 9:54

A lakásépítések áfájának csökkentése is lökést adhatna a beruházásoknak, a szaktárca most a lehetséges megvalósítás részleteit vizsgálja – ezt mondta lapunknak a nemzetgazdasági miniszter, amikor arról kérdeztük, milyen újabb lépések segíthetik a gazdasági növekedést.

Nem munkaerőhöz jut, hanem szociális többletkiadásokra kényszerül Európa

Pénzügyminisztérium, 2015. szeptember 14. 14:41

Hazánk eddig nagyjából 30 milliárd forintot költött a magyar-szerb határ megerősítésére – jelentette ki a Helyi Híradók szerkesztősége érdeklődésére Varga Mihály.

Törekvő ország és gazdaság, átlag feletti bővüléssel

Pénzügyminisztérium, 2015. június 9. 16:20

Már két éve járna a kedvezőbb minősítés – emelte ki Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter

Június végén lezárulhat a vita, és dönthet a parlament a költségvetésről

Pénzügyminisztérium, 2015. május 11. 16:21

Június végén zárulhat le a vita a költségvetésről, és dönthet a parlament a büdzsé elfogadásáról - nyilatkozta a nemzetgazdasági miniszter az Origo hírportálnak hétfőn. Varga Mihály az interjúban egyebek mellett bírálta, hogy a jegybank egyik munkatársa kifogásolta a kormány döntését, és azt is megjegyezte, hogy újragondolná Budapest tömegközlekedését; a halálbüntetést pedig ellenzi.