Pénzügyminisztérium

Varga Mihály

pénzügyminiszter

Vezető hírek

A migrációt kiváltó problémákra helyben kell megoldást találni

Pénzügyminisztérium, 2019. október 20. 10:01

Sokkal nagyobb figyelmet kell fordítani a tömeges migrációt kiváltó okok helyben való kezelésére – emelte ki Varga Mihály, aki a Nemzetközi Valutalap (IMF) és a Világbank-csoport éves közgyűlésén több, Magyarország szempontjából fontos kétoldalú tárgyalást folytatott.

Új alapokra helyeződhet Magyarország és az IMF kapcsolata

Pénzügyminisztérium, 2019. október 19. 9:07

Új fejezet nyílik Magyarország és a Nemzetközi Valutaalap (IMF) kapcsolatában – jelentette ki Varga Mihály Kristalina Georgievával, az IMF új vezérigazgatójával való találkozó után Washingtonban.

A hosszú távon fenntartható növekedés a legfontosabb

Pénzügyminisztérium, Európai Uniós Források Felhasználásáért Felelős Államtitkárság, 2019. október 17. 9:06

Az uniós átlagot tartósan meghaladó, hosszú távon fenntartható növekedést nevezte a legfontosabb gazdasági célnak a Pénzügyminisztérium európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára szerdán Budapesten.

A kormány erősíteni kívánja a magyar vállalkozások digitális fejlődését

Pénzügyminisztérium, 2019. október 16. 17:35

A magyar nemzeti össztermék 25 százalékát a digitális gazdaság állítja elő, a szektor mintegy 400 ezer embert foglalkoztat, ez a harmadik legmagasabb arány az Európai Unióban – jelentette ki Varga Mihály a X. Infotér konferencián, Balatonfüreden. A pénzügyminiszter elmondta, a kormány ezért jelentős forrást, 137 milliárd forintot biztosít a vállalati digitalizáció fejlesztésére.

A következő években is folytatódhat a magyar gyógyszeripar fejlődése

Pénzügyminisztérium, 2019. október 15. 9:26

A magyar gyógyszeripar folyamatosan bővíti és korszerűsíti a termelését, ezért a jövőben is a magyar gazdaság egyik húzóágazata marad - jelentette ki Varga Mihály a Magyarországi Gyógyszergyártók Országos Szövetségének konferenciáján.

Megjelentek a Magyar Multi Program II. és III. pályázati felhívásai

Pénzügyminisztérium, Európai Uniós Források Felhasználásáért Felelős Államtitkárság, 2019. október 15. 8:35

Megjelentek a Magyar Multi Program II. és III. pályázati felhívásai, a programok több mint 14 milliárd forint vissza nem térítendő támogatással járulnak hozzá a vállalkozásfejlesztési célok eléréséhez - tájékoztatta Rákossy Balázs, a Pénzügyminisztérium (PM) európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára az MTI-t.

Magyar cégek ázsiai lehetőségeiről tárgyalt Varga Mihály

Pénzügyminisztérium, 2019. október 14. 15:52

Magyarország tagsága az Ázsiai Infrastrukturális Beruházási Bankban komoly lehetőségeket kínál a magyar vállalkozások ázsiai piacra lépésében -– jelentette ki Varga Mihály, miután hivatalában fogadta Jin Liqunt, az Ázsiai Infrastrukturális Beruházási Bank (AIIB) elnökét.

Az uniós átlag fölötti gazdasági növekedés vonzó befektetési célponttá teszi Magyarországot és Budapestet

Pénzügyminisztérium, Államháztartásért Felelős Államtitkárság, 2019. október 13. 10:13

A magyar gazdaság uniós átlag feletti növekedésnek, a kiszámítható gazdaságpolitikának, a csökkenő adóterheknek köszönhetően Magyarország és azon belül kiemelten Budapest a következő években is vonzó befektetési célpont lesz - tájékoztatta Banai Péter Benő az MTI-t.

Magyarország ma az EU legnagyobb adócsökkentője

Pénzügyminisztérium, Parlamenti Államtitkár, 2019. október 13. 10:10

Az adókat csökkenteni kell, és mindenkit rá kell szorítani arra, hogy a közterheket befizesse - mondta Tállai András, a Pénzügyminisztérium (PM) parlamenti államtitkára, aki a Magyar Nemzetnek adott szombati interjúban arról is beszélt, hogy jelenleg Magyarország az Európai Unió legnagyobb adócsökkentője.