Pénzügyminisztérium

Varga Mihály

pénzügyminiszter

Vezető hírek

Tovább csökkent a magyar államadósság a tavalyi évben

Pénzügyminisztérium, Államháztartásért Felelős Államtitkárság, 2020. április 1. 9:28

A fegyelmezett költségvetési gazdálkodásnak köszönhetően Magyarország államadósságának bruttó hazai termékhez (GDP) viszonyított aránya 2019-ben mintegy 4 százalékponttal, 70,2 százalékról 66,3 százalékára csökkent – olvasható a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) ma közzétett adatsorában.

Az MGYOSZ is támogatja a kormányt a koronavírus elleni küzdelemben

Pénzügyminisztérium, 2020. március 31. 10:54

A koronavírus elleni védekezés pénzügyi akciócsoportjának munkáját a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége (MGYOSZ) is segíti a jövőben – erről állapodott meg Varga Mihály pénzügyminiszter és Felcsuti Zsolt, a szervezet társelnöke.

Négyhavi járulékot nem kell befizetnie több tízezer nehéz helyzetbe került vállalkozásnak

Pénzügyminisztérium, Parlamenti Államtitkár, 2020. március 31. 10:15

A globális koronavírus-járvány miatt kialakult krízishelyzetnek leginkább kitett szektorok azonnali segítséget kaptak a kormánytól a magyar gazdaság és a munkahelyek védelme érdekében; a szakmunkás minimálbért kereső munkavállaló után mintegy 71 ezer forintról mond le havonta az államkassza, csak azért, hogy az érintett vállalkozások megőrizhessék dolgozóik állását - nyilatkozta Tállai András, a Pénzügyminisztérium (PM) parlamenti államtitkára kedden az MTI-nek.

Sok kisgyermekes családot is segítenek a gazdaságvédelmi intézkedések

Pénzügyminisztérium, Parlamenti Államtitkár, 2020. március 27. 12:01

Nyolcvanegyezer kisvállalkozás, hatvanezer kisgyermekes család mellett cégek ezrei, valamint több százezer adós életét könnyítik meg a kormány gazdaságvédelmi intézkedései - mondta a Magyar Nemzetnek a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára.

Folyik a költségvetés áttervezése

Pénzügyminisztérium, 2020. március 26. 11:09

A pénzügyi akciócsoportban folyik a költségvetés áttervezése - jelentette be Varga Mihály pénzügyminiszter csütörtökön a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

A magyar kormány vám- és áfamentességet kért a szájmaszkok, a lélegeztetőgépek és egyéb védőfelszerelések behozatalára

Pénzügyminisztérium, Adóügyekért Felelős Államtitkárság, 2020. március 26. 10:05

Magyarország kérelmet nyújtott be az Európai Bizottsághoz, amelyben a koronavírus-járvány okozta veszélyhelyzetre tekintettel vám- és áfa mentességet kért a külföldről behozott szájmaszkokra, lélegeztetőgépekre és egyéb egészségügyi védőfelszerelésre - tájékoztatta az MTI-t Izer Norbert csütörtökön.

Újabb könnyítések a hiteleseknek

Pénzügyminisztérium, 2020. március 25. 8:46

Ma újabb rendelet jelent meg a Magyar Közlönyben, amely további könnyítést hoz a hiteleseknek. A szabályozás elsődleges célja az, hogy a kormány a hitel-moratóriummal élő ügyfeleket ne csak idén, hanem jövőre is, amikor újraindul a fizetési kötelezettség, akkor is segítse.

Négy adóügyi könnyítés az új gazdaságvédelmi intézkedésekben

Pénzügyminisztérium, 2020. március 24. 15:50

Újabb gazdaságvédelmi intézkedések léptek életbe, ezek között négy adóügyi könnyítés is van - mondta Varga Mihály pénzügyminiszter a Facebook-oldalán közzétett videójában kedden.