Pénzügyminisztérium

Varga Mihály

pénzügyminiszter

Vezető hírek

Az újraindítás megindult, a gazdaság fokozatosan épül vissza

Pénzügyminisztérium, 2020. szeptember 25. 13:18

A magyar gazdaság rendelkezik annyi tartalékkal és erőforrással, amellyel ismét lendületbe hozható az ország – jelentette ki Varga Mihály az 58. Közgazdász Vándorgyűlés pénteki plenáris ülésének nyitó előadásában.

Folytatódnak az élelmiszeripari beruházások

Pénzügyminisztérium, 2020. szeptember 24. 11:28

Több mint 2600 milliárd forint értékben 22 ezer vállalkozás támogatásáról született már döntés a Gazdaságvédelmi és Innovációs Operatív Program pályázati felhívásain – jelentette ki Varga Mihály öt élelmiszeripari kis- és középvállalkozás támogatási szerződésének aláírási ünnepségén.

Elindult a GINAPP, a Pénzügyminisztérium első mobiltelefonra kifejlesztett alkalmazása

Pénzügyminisztérium, Európai Uniós Források Felhasználásáért Felelős Államtitkárság, 2020. szeptember 24. 9:34

Elindult a Pénzügyminisztérium első mobiltelefonra kifejlesztett alkalmazása, a GINAPP, amellyel a vállalkozások gyorsan és egyszerűen értesülhetnek az aktuális pályázatokról - jelentette be a pénzügyminiszter csütörtökön a Facebookra feltöltött videójában.

Az adócsökkentések forrása a gazdaság fehéredése marad

Pénzügyminisztérium, Adóügyekért Felelős Államtitkárság, 2020. szeptember 23. 13:41

Az elmúlt években végrehajtott adócsökkentések forrását a magyar gazdaság fehéredése jelentette, amely a GDP 1,5-2,0 százalékát kitevő többletbevételt eredményezett, így a fehéredés a további adócsökkentések forrása lehet - mondta a Pénzügyminisztérium (PM) adóügyekért felelős államtitkára a Nézőpont Intézet online konferenciáján szerdán Budapesten.

Részletes tájékoztató az államháztartás központi alrendszerének 2020 augusztus havi helyzetéről

Pénzügyminisztérium, Államháztartásért Felelős Államtitkárság, 2020. szeptember 23. 11:00

Az államháztartás központi alrendszerének mérlege, kimutatása és általános helyzetének összefoglalása. Közlemény.

Az elektronikus fizetés terjedését támogatja a kormány

Pénzügyminisztérium, Parlamenti Államtitkár, 2020. szeptember 23. 8:26

Hatalmasat lépett előre Magyarország a koronavírus-járvány ideje alatt az elektronikus fizetés területén - mondta a Világgazdaságnak Tállai András, a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára a lap szerdai számában adott interjúban.

Építőipari akciócsoport alakult

Pénzügyminisztérium, 2020. szeptember 22. 15:22

Létrehoztak egy építőipari akciócsoportot, amely közvetlenül és napi szinten foglalkozik az építőipari kapacitások bővítésével és a beruházások felgyorsításával, a csoport élén Gyutai Csaba áll - mondta a Pénzügyminiszter, a Gazdaságvédelmi Operatív Törzs keddi ülése után a Facebookra feltöltött videójában.

Válságálló a magyar élelmiszeripar

Pénzügyminisztérium, 2020. szeptember 18. 12:35

A magyar élelmiszeriparra a járvány idején is számíthat az ország, az ágazat a válság ellenére is képes a növekedésre – jelentette ki Varga Mihály az Integrál Élelmiszeripari és Kereskedelmi Zrt. új üzemének átadó ünnepségén. A pénzügyminiszter kiemelte: erős hazai élelmiszeriparra van szükség, mert csak így biztosítható az ország folyamatos és biztonságos élelmiszerellátása.

Beküldték a százmilliomodik online számlát

Pénzügyminisztérium, Adóügyekért Felelős Államtitkárság, 2020. szeptember 17. 8:32

A nyáron újabb fokozatba kapcsolt az online számlázás, így már a százmilliomodik online számla is beérkezett az adóhatósághoz - tájékoztatta az MTI-t Izer Norbert, a Pénzügyminisztérium adóügyekért felelős államtitkára.