Pénzügyminisztérium

Varga Mihály

pénzügyminiszter

Vezető hírek

Az unió a brüsszeli adminisztráció foglya

Pénzügyminisztérium, 2019. május 24. 13:55

Ma az Európai Unió és az Európai Bizottság "Brüsszel adminisztratív foglya" - jelentette ki Varga Mihály pénzügyminiszter egy konferencián pénteken Budapesten.

Új épületszárnnyal bővült a Budapesti Szent Ferenc Kórház

Pénzügyminisztérium, 2019. május 24. 13:49

A jól működő társadalmakban a helyi közösségek meg tudják valósítani fontos céljaikat, a komoly szerepet betöltő intézmények fejlődésének tere van, és megtalálják az együttműködés lehetőségét az egyházak az önkormányzatok és a kormány – hangsúlyozta Varga Mihály a Budapesti Szent Ferenc Kórház új épületszárnyának átadásán.

Magyar Állampapír Plusz néven június 3-tól jegyezhető az új lakossági állampapír

Pénzügyminisztérium, 2019. május 24. 11:34

Magyar Állampapír Plusz (MÁP Plusz) néven 2019. június 3-tól jegyezhető a legújabb, minden eddiginél kedvezőbb hozamot biztosító lakossági állampapír – jelentette be Varga Mihály.

Munkahelyi oktatásokkal a pénzügyi tudatosság fejlesztéséért

Pénzügyminisztérium, Pénzügyekért Felelős Államtitkárság , 2019. május 24. 11:07

A lakosság pénzügyi tudatosságát fejlesztő kormányzati stratégia egyik elemeként szakmai ismeretterjesztő előadásokon vehettek részt munkahelyi dolgozók. A Pénzügyi Navigátor programot kidolgozó és megvalósító partnerek hasznos pénzügyi információkkal és tanácsokkal látták el az érdeklődőket.

A digitalizáció segíti a gazdasági növekedést is

Pénzügyminisztérium, Pénzügyekért Felelős Államtitkárság , 2019. május 23. 8:42

Magyarország amellett, hogy gazdasági növekedésével az Európai Unió élvonalába tartozik, digitális téren is példaértékű modellekkel szolgál – mondta Gion Gábor pénzügyekért felelős államtitkár az Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) miniszteri értekezletét követően Párizsban.

Több mint 30 százalékkal nőtt az e-SZJA rendszert használók száma

Pénzügyminisztérium, Adóügyekért Felelős Államtitkárság, 2019. május 22. 13:54

Több mint 30 százalékkal nőtt az e-SZJA rendszert használók száma, az idén 1,5 millióan, tavaly 1,1 millióan nyújtották be határidőre a rendszeren keresztül a személyi jövedelemadó (szja) bevallásukat - ismertette Izer Norbert, a Pénzügyminisztérium (PM) adóügyekért felelős államtitkára szerdán sajtótájékoztatón, Budapesten.

Új munkaerőpiaci módszerrel tovább bővül a foglalkoztatás

Pénzügyminisztérium, Foglalkoztatáspolitikáért és Vállalati Kapcsolatokért Felelős Államtitkárság, 2019. május 21. 14:06

Új munkaerőpiaci módszerrel tovább bővül a foglalkoztatás ezúttal Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád és Heves megyében is - jelentette be a Pénzügyminisztérium foglalkoztatáspolitikáért és vállalati kapcsolatokért felelős államtitkára kedden Szolnokon.

Az OECD megerősítette, hogy Magyarország az Európai Unió egyik legdinamikusabban növekvő országa

Pénzügyminisztérium, Pénzügyekért Felelős Államtitkárság , 2019. május 21. 12:00

A Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) értékelése is megerősíti, hogy Magyarország az Európai Unió egyik legdinamikusabban növekvő tagállama - mondta Gion Gábor az MTI-nek az OECD a gazdasági kilátásokat elemző legfrissebb, kedden megjelent kiadványát értékelve.