Pénzügyminisztérium

Varga Mihály

pénzügyminiszter

Vezető hírek

Magyarország sikerrel állt ki az otthoni pálinkafőzés mellett

Pénzügyminisztérium, Parlamenti Államtitkár, 2020. augusztus 6. 8:42

Magyarország következetesen kiállt amellett, hogy a saját célra történő pálinkafőzés adómentes legyen, és ez most megvalósulhat uniós szinten is - tájékoztatta Tállai András a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára az MTI-t.

Világraszólóak a magyar járványügyi gazdaságvédelmi intézkedések

Pénzügyminisztérium, Parlamenti Államtitkár, 2020. augusztus 5. 9:00

Nemcsak a járványügyi védekezésben elért eredményei alapján tartozik Magyarország a világ élvonalába, hanem a koronavírus káros gazdasági hatásaival szemben is kiválóan teljesített. A banki adósok mellett mintegy egymillió munkavállalót, százötvenezer kisvállalkozást, hatvanezer kisgyermekes családot, több százezer vállalkozást és több mint tízezer a hallgatót segítettek a kormány koronavírus-válságban meghozott gazdaságvédelmi intézkedései - tájékoztatta az MTI-t Tállai András, a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára.

A kormány mindent megtesz a vidéken élők életminőségének javításáért

Pénzügyminisztérium, Parlamenti Államtitkár, 2020. augusztus 3. 8:31

A kormány mindent megtesz azért, hogy folyamatosan javuljon a vidéken élők életminősége - jelentette ki a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára vasárnap a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Hejőbábán.

Több mint hétmilliárd forintra pályázhatnak a zöld cégek

Pénzügyminisztérium, 2020. augusztus 3. 8:25

Megjelent 7,3 milliárd forintos keretösszeggel a hazai zöld gazdaság kapacitásainak fejlesztését támogató felhívás. A pályázatok 2020. augusztus 31-től nyújthatók be - tájékoztatta Varga Mihály pénzügyminiszter az MTI-t.

Válság idején előny, hogy nem a külföldiek hitelezik az országot

Pénzügyminisztérium, Parlamenti Államtitkár, 2020. augusztus 1. 9:48

Az idei jegyzésekkel együtt már több mint 4700 milliárd forintért vásárolt a lakosság a legújabb állami befektetésből, a Magyar Állampapír Pluszból, és kríziskor nagy előny, hogy az államot külföldiek helyett a magyar lakosság hitelezi, mégpedig forintban - mondta Tállai András, a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára a Magyar Nemzetnek.

A fellendülés jeleit mutatják a lakásépítési adatok

Pénzügyminisztérium, Pénzügyekért Felelős Államtitkárság , 2020. július 30. 10:23

Harmincnégy százalékkal több lakás épült idén az első félévben, mint a tavalyi év azonos időszakában – derül ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb lakásépítési adataiból.

A gazdasági válságból való kilábalást is segítheti az AIIB tagság

Pénzügyminisztérium, Pénzügyekért Felelős Államtitkárság , 2020. július 28. 12:23

A jelenlegi válság leküzdésében is fontos szerepet játszik az Ázsiai Infrastrukturális Beruházási Bank (AIIB) – mondta Balogh László a bank éves közgyűlésén.

Több mint 160 Pest megyei kis- és közepes vállalkozás fejlesztését segíti a kormány

Pénzügyminisztérium, 2020. július 27. 12:57

A gazdaság újraindításában jelentős szerepe van a kis- és közepes vállalatok fejlődését, piaci pozíciójuk erősítését és az ott dolgozók munkahelyének biztonságát jelentő beruházásoknak – hangsúlyozta Varga Mihály a dabasi székhelyű Metál 99 Kft. eszközbeszerzését támogató szerződés ünnepélyes aláírásán.

Januártól akár egy forintot is kifizethetünk bankkártyával

Pénzügyminisztérium, Parlamenti Államtitkár, 2020. július 25. 9:31

Januártól akár egyetlen forintot is ki lehet majd fizetni bankkártyával, nem lesz szükség készpénzre - közölte a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára a Magyar Nemzettel.